Slovenski prostor

Poziv policistu: Si človek ali robot?

Policist, nate se obračam s pozivom in v želji, da si vzameš čas, da začutiš in razmisliš, kje se nahajaš na svoji življenjski poti in kje se na tej poti nahajamo vsi skupaj. Morda se pri tem spomniš nazaj, komu si namenil naslednje besede:

SLOVESNO PRISEGAM, DA BOM PRI IZVAJANJU NALOG POLICIJE, VESTNO, ODGOVORNO, HUMANO IN ZAKONITO IZPOLNJEVAL SVOJE NALOGE TER SPOŠTOVAL ČLOVEKOVE PRAVICE IN TEMELJNE SVOBOŠČINE.’

To so močne besede in to je ’’sveta zaprisega narodu’’, temelj tvojega poslanstva kot nekoga, ki je v službi varovanja življenja in pravic nedolžnih. Verjetno si stopil na to pot iz mladostniške želje po doseganju idealov, ki jih lahko posameznik doseže v svojem življenju. Vsi ne zmorejo na vrhove, kjer vladajo človeške vrednote v vsej svoji čistosti. Pa vendar, si se ti odločil, da boš varoval tiste, ki stremijo k njim. Ti si varuh nedolžnih in nemočnih, ter zaščitnik najvišjih vrednot našega obstoja. Ali te ne poganja ta sila? Ali ti ne teče po krvi ta želja in ta misel ves čas gospodari tvojemu umu? Ali nisi ti eden tistih, ki mora biti družbi za vzor?

Če temu ni tako, potem je tvoja gonilna sila le pomanjkanje samozavesti oz. denar in moč. Denar in moč sta seveda tista, ki tako zelo hitro prikrojita resnico, pokvarita ta um in osiromašita srce. Denar nikoli prej ni mogel igrati velike vloge pri tebi saj je bila tvoja plača siromašna, kot plača katerega koli drugega slovenskega delavca. Za to stanje vemo kdo je kriv. Politiki in to je dejstvo, ker oni uničujejo našo državo že vse od njenega nastanka. Tako levi kot desni. Pred denarjem, ki ga zaslužiš sedaj, so ti moč dajali pooblastila, uniforma in orožje. Ampak saj veš, tukaj ne gre za moč, tukaj gre v resnici samo za večjo odgovornost. V to ”enačbo” pa je v tem obdobju vstopil tudi denar saj tvoja plača ni bila še nikoli tako visoka. Pa to ne pomeni, da si jo ne zaslužiš. Seveda si jo, ampak ne na tak način. Ne na odvzemanju svoboščin in kršenju temeljnih pravic svojih rojakov.  

Če sedaj vodi tvoje odločitve le želja po denarju, ki ji pravimo pohlep, potem je bila tvoja zaprisega izrečena  politikom in nadrejenim, ki so samo držali njen papir in kateri samo podajajo naš in ne njihov denar. Če je temu tako, potem se tvoja vest giba le v tem, ozkem in usmiljenja vrednem območju. To je tudi vsa resnica glede tega saj so trenutno človekove pravice in temeljne svoboščine na najnižji ravni, tvoja plača pa že dolgo ni bila tako visoka. Ali ni temu tako?

Če imaš vest potem moraš trpeti in tvoj spanec ne more biti brezskrben.  Drugače ne gre. Če tvoje srce ni kamnito, potem se zavedaš, da oblast in vsa njena ’’orodja’’ trpinčijo ljudi in izvajajo na ljudeh nezakonito represijo, eksperiment nad nebogljenimi starejšimi, zavedenimi in nevednimi, ter kmalu tudi najmlajšimi. Temu eksperimentu lahko mirne vesti rečemo genocid. Vse to ti govori tvoja vest, vse to ti kriči tvoje srce… Oba kričita, da je dovolj izgovorov glede izpolnjevanja ukazov. Dovolj je služenja sadističnim psihopatom, ki te označujejo za mevžo. Med tem pa oni,  v tvojem zavetju delijo ukaze in paradirajo po ulicah, ter s tvojo pomočjo ustrahujejo ljudi.

Policist…bodi to za kar si se odločil v globini svojega srca. Tam ne obstaja dvom o tvojem ravnanju in od tam, od vseh nas žanješ samo globoko spoštovanje. Sam vidiš, da se je narod uprl in poti nazaj več ni. Vprašaj se ali boš zmogel prelivati kri pravičnih? Ali boš še naprej omejeval in zatiral svoboščine tistih, ki s svojim delom plačujejo za tvoje življenje in življenje tvoje družine? Ali boš teptal življenja tistih, ki se borijo tudi za tvoje starše in za tvoje otroke? Poveži se s svojimi kolegi, podprite drug drugega in se uprite. Uprite se ustrahovanju prodanih politikov in nadrejenih. Čas je da stopite na stran ljudstva, čas je, da stopite na PRAVO STRAN. Čas je, da si odgovoriš na zadnje vprašanje: SI ČLOVEK ALI ROBOT?

3 1 glasuj
Ocena članka
Naroči se
Obvesti me o
guest
0 Komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
0
Zanima me kaj meniš. Komentiraj! :) x
Copy link