Slovenski prostor

5.11. ’ŠIROKA SLIKA’

Včasih je prav težko sprejeti omejenost svojih sodržavljanov glede razumevanja stanja v državi. Dosti lažje bi bilo to sprejeti, brez številnih komentarjev tistih, ki na shodu niso bili in sedaj pisarijo iz udobja svojih foteljev. Sam sem vesel vseh informacij, ki jih ljudi podajajo in odkrivajo ozadje dogodkov, vse ostalo pa je PAMETOVANJE v pravem pomenu te besede.

Vsi tisti, ki niste bili na samem kraju dogodka ste pač obsojeni, da vam njegovo resničnost interpretira nekdo drug. S tem ste podvrženi morebitni manipulaciji, zato bi moral pri vas vedno obstajati dvom. To bi bilo ZDRAVO RAZMIŠLJANJE.  Potrebno se je zavedati, da to kar vidite in preberete so samo vidiki in mnenja drugih. Vas je lahko le sram za vsako besedo, ki jo napišete brez temeljitega premisleka ali neposredne izkušnje. Dejstvo je, da če bi nas bilo več takšnih, ki smo bili tam z namenom MIROLJUBNEGA SHODA, bi lahko preprečili nasilje.

Sem sodite tudi ’kolesarji’, ki vse kar počnete je to, da nabirate kondicijo, na koncu pa si ogledate še performans politične satire in odjadrate domov. Ko vam povedo, da ostanite doma pridno ostanete doma in to je to. Želite malce ironije preko simbolizma? Kolesarite oz. ’VRTITE SE V KROGU’ pod taktirko ’ULIČNEGA GLEDALIŠČA’. In kje ste bili vi Ljubljančani? Večina nas je bilo iz vseh ostalih krajev in mest, vi pa ste našli prvi ponujen izgovor in prav tako ostali ostali doma.

Pa pustimo igrice političnih mladincev, ki zabavajo kolesarje in se dotaknimo VELIKE PREDSTAVE. Najprej bi se rad dotaknil policistov, ki ste bili videti kot brezčutne marionete, ki lahko svojo prisego: ’SLOVESNO PRISEGAM, DA BOM PRI IZVAJANJU NALOG POLICIJE, VESTNO, ODGOVORNO, HUMANO IN ZAKONITO IZPOLNJEVAL SVOJE NALOGE TER SPOŠTOVAL ČLOVEKOVE PRAVICE IN TEMELJNE SVOBOŠČINE’, vržete v koš, saj ni vredna črnila na papirju na katerem je napisana. Na izpitu ste pogrnili po dolgem in počez! In moje sočutje vsem ostalim policajem, ki so vas odredili za živi ščit pred ‘protestniki’. Verjamem da ni bilo naključje, koga so postavili v prve vrste!

Tisti, ki ni pokleknil pred strahom Covid-19 razume, da se je včerajšnja predstava začela že veliko pred tem, včeraj pa smo videli samo njen sklepni del. Del skrbno pripravljenega načrta je seveda tudi neumen ukrep nošenja mask na prostem. Vlada in celotna politika je vedela, da bo to omogočilo opravičljivo krinko njihovim plačancem za netenje nasilja na miroljubnih shodih. Strah vladajočih je postal prav zares neverjeten in poslužujejo se vseh možnih prijemov.

No, že pred shodom je policija zagrozila ljudem s kaznijo, nato pa so po 15h blokirali dostop tistim, ki so se kljub grožnjam vseeno nameravali udeležiti shoda. Nato so onemogočili postavitev odra gibanju OPS, ki je želel s programom udeležence protesta združevati v miru in konstruktivno nastaviti celoten shod, kjer bi lahko vsi udeleženci po svoji želji izrazili svoja mnenja in občutke. Tega enostavno niso mogli dopustiti! Še več, vaš namen je bil, da vse načrtovane izgrede pripišete gibanju OPS in g. Trohi. Ti so se umaknili s prizorišča in vam tako odpeljali ’GREŠNEGA KOZLA’.

Po tem smo se ljudje zbirali še naprej v miru, policisti, vi pa ste začeli s pozivi in popisovanjem izzivati nasilne odzive. Mi vemo, da ste včeraj dobili stroge ukaze, da morate delovati skrajno brezkompromisno. To ste tudi vestno izpolnili, ko ste NE-HUMANO po tleh zbili in vlekli gospo, ki vam ali okolju ni predstavljala nobeno grožnjo.

Ta dogodek je sprožil buren odziv ljudi, za tem pa je prišlo provociranje in nasilje s strani dobro zakrinkane skupine, ki je začela z napadi, na katere ste z veseljem odgovarjali s kratkimi in neresnimi pregoni. Če bi imeli resen namen preprečevanja nasilja, bi lahko vse hitro končali.

Domnevni tajni sodelavec policije, odgovoren za napad na policista in fotografa. Policisti so ga pustili pri miru!

Ampak ne, potrebno je bilo slediti scenariju policijskega ’generala’ z Napoleonovim nastopom in/ali kompleksom. Vaš in ne naš Aleš ’nepreklicno odstopam’ Hojs, je paradiral obdan s pripadniki specialne enote in ko je odplesal je prišel klic skupini nasilnežev, da lahko začnejo z obmetavanjem.

Vse je bilo pripravljeno in usklajeno! Ali res mislite, da bi se kateri koli politik drznil izpostaviti nasilni in besni množici? No, Hojs je verjetno idejo dobil od Janše, Kacina in Peterleta (ki se dobivajo na nočnih sestankih, kjer načrtujejo uvajanje novih ukrepov), ki obvladajo te zadeve, saj so iz zaklonišča pod Cankarjevem domu ’osvobajali’ Slovenijo in pokukali na plano le ko je bilo potrebno posneti kakšne kadre za televizijo. To je predvsem obvladal Zmago ’narod je glup’ Jelinčič, ki se je v tistem času zelo rad razkazoval z orožjem, sedaj pa se predvsem ukvarja s komentiranjem brezdelnežev na shodih.

Tako, kot vidimo, so tudi sedaj v predstavi sodelovali mediji, ki so posnetke dobro zrežirali in z njimi nahranili čredo ovac pred tv ekrani. No, za njih je Kacin povedal:’ Če bo šel trend tako še naprej, se lahko veselimo prihodnosti in razmišljamo o tem, kaj bi lahko vlada storila prihodnji teden’. Prav umsko begajoče je KAJ VSE NAROD NE BO POJEDEL IN PREBAVIL!

0 0 glasovi
Ocena članka
Naroči se
Obvesti me o
guest
0 Komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
0
Zanima me kaj meniš. Komentiraj! :) x
Copy link