Qanon

Trump in Q upanje za svet: ’’Q-jeve temačne korenine’’(6.del)

Vse stvari se odkrivajo v svojih temeljih in če bi želeli razumeti izvor Q-ja oz. gibanje Qanon, potem se moramo obrniti k njegovim temeljem. Večina sledilcev Qanona, torej Anoni, se izgubljajo v poplavi informacij o teh ali drugačnih zarotah, simbolih in gestah, nihče pa ne raziskuje samega izvora, ki vedno odkrije motiv in namen ter osebe izza gibanja. Ob raziskavi Qanona kot internetnega fenomena, kot ideologije in psihološke operacije je enigma imenovana Cicada 3301 tisti temelj, na katerem je postavljen Qanon.

Zgodba o Cicadi 3301 se je začela 4. januarja 2012, ko je anonimni uporabnik na 4chan objavil:

Zdravo.  Mi iščemo visoko inteligentne posameznike.  Da bi jih našli, smo pripravili test.

V tej sliki obstaja sporočilo.

Najdi ga in vodilo te bo na pot da najdeš nas.  Veselimo se srečanja s tistimi, ki jim bo uspelo do konca.

Veliko sreče

3301

Začetek uganke 

To je bil začetek raziskovanja najbolj izdelane in intrigantne uganke, ki jo je internet kdaj koli videl. Med tem ko so jo nekateri označili kot potegavščino, pa so nekateri opazili, da gre za zelo kompleksno in premišljeno uganko. Namreč, v sliki se je nahajala šifra, ki je vodila do slike, v tej sliki je bila skrita informacija, ki je vodila do knjige s skrito šifro, ta je odkrila stran s telefonsko številko, na kateri je bil posnetek z nadaljnjimi navodili. Ta so pripeljala do strani z uro, ki se je odštevala. Po preteku časa so bile podane GPS lokacije, kjer so bila nadaljnja navodila v obliki prilepljenih sporočil s kodo. Gre za res zelo intrigantno zgodbo, ki je pritegnila mnoge navdušence.

Cicada 3301

Cicada 3301 je predstavljala znamko za najboljše uganke s področja stenografije, kriptografije in internetne anonimnosti. Cicada 3301 je ustvarila senzacijo leta 2012, 2013 in 2014. Takrat se je skupnost okoli njih ves čas večala, potem pa se je do leta 2017 vse utišalo. Mnogi so prepričani, da organizacija služi kot krinka, preko katere organizacije kot so NSA, CIA, MI6, torej kabala, iz javnosti anonimno rekrutirajo nadarjene šifrante. Kaj je resnica?

Cicada 3301 naj bi bila decentralizirana, vendar pa so bile določene skupine višje rangirane kot druge. Prakticirali so striktno dekompartmentalizacijo, kjer ena celica ni vedela za obstoj druge in na katerem projektu dela. Hiarhija znotraj celice je bila urejena po vojaškem okvirju. Celice so bile lahko v navzkrižju interesov, med seboj in s samo organizacijo. Vodje celic oz. starešine so bili anonimni in so usmerjali nove člane pri nalogah. Člani so med seboj komunicirali samo preko ’’temne mreže’’. Vsaka skupna novih članov je imela anonimno starešino, ki jim je predajal informacije iz svojega kroga in je prav tako imel svojega vodjo. Tudi ko ste uspeli priti do konca uganke, ste se morali dokazovati še naprej, izločeni pa ste bili na kakšen koli sum ogrožanja varnosti. Organizacija je bila zelo dobra o tem kar je počela, kar kaže na visok nivo profesionalnega usposabljanja, ki ga ljudje ne prejmejo v ’’civilnem’’ svetu. Videti je, da je veliko članov višjih nivojev bivših obveščevalnih oficirjev, ki imajo dostop do obveščevalnih informacij in mednarodnih povezav.

Decentralizacija

Organizacija je imela oz. ima veliko prisotnost tudi v mednarodnih pogledih, videti je, da je tudi dobro materialno podprta. Njihove vrste sestavljajo resni učenjaki iz različnih področij kriptografije, so strokovnjaki tudi na področju računalniškega programiranja, ezoterike, filozofije, umetnosti, diplomacije, zgodovine,...Glede na vse to, lahko rečemo da gre za skrito družbo, ki svojim rekrutom pove, da je njihov cilj izboljšati svobodo sveta. Veliko uporabljajo praštevila, kriptografijo, starodavne skrivnosti in okultizem v stilu Aleister Crowleya. To se počne v slogu, ’’cilj opravičuje sredstvo’’, kar pa je prepričanje jezuitov. Kot vemo kabala zelo rada uporablja simboličen jezik, ki je jezik naše podzavesti. Tako je tudi pri Cicadi 3301.

Cicada 3301 svoje sledilce imenuje ’’pilgrims’’ oz. ’’romarji’’. Če se spomnimo je enak izraz uporabljal filmski lik dr. Hannibal Lector iz filma Ko jagenjčki obmolknejo (1991), ko je v časopisnem oglasu objavljal šifrirana sporočila za množičnega morilca ’’Zobno vilo’’. Cicada 3301 je uporabljala veliko slik Williama Blaka, slikarja, pesnika in okultista. Ta slikar igra veliko vlogo v zgodbah Hannibala Lectorja. V filmu Ko jagenjčki obmolknejo Hannibal citira njegovo pesem, v Rdečem zmaju (Red Dragon; 2002) pa glavni antagonist samega sebe imenuje Veliki rdeči zmaj (The Great Red Dragon) in je obseden s sliko Blaka z naslovom ’’The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun’’. Na hrbtu ima tetovažo omenjenega zmaja.

”Veliki rdeči zmaj” (Red Dragon, 2002)

Cicada 3301 je bila intelektualno veliko bolj zanimiva kot Qanon in je vsebovala dejanske uganke, katerih rešitve so vodile do potrditev pravilnih odločitev. Ker je Cicada 3301 zahtevala dejansko znanje in spretnosti je zajemala manjše občinstvo kot ga zajema Qanon. To občinstvo se prav tako ni zavedala, da je Cicada 3301 od leta 2014 pa do 2016 služila kot vadbišče za njih same, za rekrute in bodoče Anone. Če pogledamo ime ’’Cicada’’, potem vidimo, da označuje družino žuželk Cicadidae, ki jim pravimo ’’škržati’’. Te žuželke so znane po svojih zvokih, ki se lahko intenzivirajo z njihovim številom v oglušujoče brenčanje. To zelo dobro opiše gibanje Qanon, ki se je začelo s posameznimi zapisi, ki pa se sedaj združujejo po internetu v velik ’’oglušujoč’’ val. Cikel preobrazbe te vrste žuželk traja do 17 let. Q je 17 črka angleške abecede.

”Škržat” Cicade 3301 in ”vešča” iz filma Ko jagenjčki obmolknejo sta skorajda identična

Eden od vodij Cicada 3301 se je imenoval ’’Magicicada’’ in on naj bi bil vodja operacij med 2013-17. Tej skupini naj bi pripadala tudi Manuel Chavez III., znan kot ’’Defango’’ in Arturo Tafoyovsky znan kot ’’Lestat’’. Slednji naj bi bil član notranjega kroga Cicada 3301, vodja grafike, ki je definiral vizualne predstavitve njihovih ugank v ’’srednji dobi’’ v letih 2014-15. Zgodnje obdobje je zavito v skrivnost, z začetkom 2012 in koncem v letu 2014/15, ko se je pojavil Thomas Schoenberger, eden od dveh ’’glavnih skladateljev’’ v letih 2014/15.

Januarja 2019 je Jason Bermas, producent dokumentarcev Fabled Enemies, intervjujal Manuela Chaveza III. (’’Defango’’) in James Browerja (’’Dreamcatcher’’), ki sta trdila, da sta začela Q kot igro alternativne resničnosti (LARP). Tukaj ni jasno ali sta se zavedala kaj v resnici počneta in kdo je z idejo dejansko začel, jasno pa je kdo jo je prevzel in razvil v današnje gibanje. To je bil Thomas Schoenberger s pomočjo celotne skupine oseb, ki so že bile predstavljene v predhodnih zapisih in tistih, ki jih bomo še predstavili v nadaljevanju. Schoenberger sebe na svojem blogu opiše kot ’’učenjaka, skladatelja, zgodovinarja, organizatorja prireditev, izumitelja in pisca’’, vendar pa vsi, ki so prišli z njim v stik pravijo, da gre za manipulatorja in kroničnega lažnivca, ki se postavlja z delom drugih.

Thomas Shoenberger

Schoenberger naj bi bil internetni prevarant z debelim kriminalnim dosjejem in temačnimi povezavami s kabalo. Eden od njegovih prijateljev je dejal, da je bil Schoenberger vmešan v kriminal že od mladosti, v kateri je imel polno denarja, čeprav ni bil nikoli zaposlen. Družil naj bi se s sumljivimi osebami in ena izmed njih je bil zloglasni George Soros, ki takrat še niti približno ni dosegel takšne prepoznavnosti kot jo ima danes. Schoenberger ni imel nikoli stalnega bivališča, ni bil nikoli zaposlen, na računu pa ima tri prepovedi približevanja in nešteto ovadb. Vsi tisti, ki se ne uklonijo Schoenbergerju jim ta spremeni osebno življenje v živi pekel. Danes je Schoenberger razkrit kot ”sociopat, patološki lažnivec in na splošno sprevrženo in pokvarjeno človeško bitje”. Med drugim je tudi član kulta I AM (I am; Jaz sem) in prepričuje člane, da je popotnik skozi čas in reinkarnacija St. Germaina, ki je poleg ostalih ”vnebovzetnih mojstrov” osrednji lik kulta, ki je eden od stranskih vej teozofije.

 

 

 

 

0 0 glasovi
Ocena članka
Naroči se
Obvesti me o
guest
0 Komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
0
Zanima me kaj meniš. Komentiraj! :) x
Copy link