Nekategorizirano

Podpora gospodični Lani Praner: Osebne izkušnje in misli

Nedavno smo bili tisti, ki sledimo oz. poslušamo delavnice gospodične Lane Praner in njenih Gospodov, označeni kot člani sekte (https://www.prebujanjezavesti.si/nekategorizirano/2257/ ). Ta obtožba je seveda absurdna in bi bila celo smešna, če ne bi dobila podporo uradnih medijev. To seveda priča o tem, da se v ozadju zgodbe nahaja predvsem namen blatenja Lane Praner. Na ta način se odvrača ljudi od seznanjanja z delom Lane Praner, ki je namenjeno dviganju zavesti ljudi. Lana Praner s svojimi Gospodi postaja vedno večji trn v peti tistih, ki želijo še naprej preko kontrole  kontrole in ostalih manipulacij zadrževati človeško zavest na obstoječi ravni. V podporo gospodični Lani in njenim Gospodom, bi rad predstavil zapise tistih, katerih življenj se je, so se dotaknili.

Zvone, Erik, Tim in Nada Hiti:

V svetu že nekaj časa prevladujejo težnje po moči in nadzoru, veliko je neresnic. Lana nas je pritegnila, ker govori o ljubezni, sožitju, harmoniji, ravnovesju, iskrenosti in še mnogočem. Za nas vse je pomembno, da razvijemo te vrline, saj bomo le tako lahko živeli kakovostno in v miru. Lana nima sekte ( sekta po definiciji pomeni odcepljena verska skupnost), smo le ljudje, ki si želimo miru in zgraditi sebe v trdno osebnost s čutom do sebe, soljudi, živali in rastlinskega sveta.

Tatjana M.:

Lano Praner sem prvič spoznala preko oddaje klepet ob kavi. Takoj sem jo začutila kot toplo in srčno osebo. Zanimanje so mi zbudile njene razlage, kako je pomembna energijska zaščita in delo na sebi. Na kar sem raziskovala in ugotovila, da je na YouTube kanalu veliko njenih posnetkov javno dostopnih.
Všeč mi je to, da Lana in Gospodje podajajo znanje tako, da vsak, ki le začuti se sam začne duhovno izobraževati in skozi tehnike sebe graditi.
Te tehnike so tudi meni veliko pomagale, da sem začela izpuščati strah in postala bolj pomirjena. Bolj razumem življenjske situacije in dobila odgovore na mnoga vprašanja, ter spoznala veliko toplih in srčnih ljudi. Neizmerno hvaležna Lani in Gospodom.
Življenje je lepo.

Sara:

Sama se nikoli nisem ukvarjala z duhovnostjo, niti me nikoli ni zanimala. Verjela in spoštovala sem empirično znanost, zdravstvo, sodstvo, medije: skratka, zelo sem zaupala v obstoječi sistem. Sama sebe sem smatrala za razgledano osebo, saj sem večkrat dnevno preverila aplikacijo 24 ur na svojem mobilnem telefonu, brala znanstvene članke in občudovala intelektualce.

Pred približno štirimi leti mi je nekdo poslal video posnetek gdč. Lane Praner. Ko sem prvič poslušala posnetek nisem razumela nič, pa čeprav je gdč.Lana govorila v slovenskem jeziku. Ob poslušanju sem se počutila nelagodno, ni mi bilo jasno zakaj ima oči zaprte, mnogo vprašanj se mi je takrat porajalo v glavi.
Nekaj mesecev je minilo in čeprav še vedno nisem najbolj razumela gdč. Lane sem šla na prvo delavnico v Brežice, kjer spet, nisem najbolj razumela kaj sploh tam počnem. Tako sem hodila na delavnice, poslušala posnetke in počasi, ampak res počasi začela razumet.

Življenje se mi je drastično spremenilo na bolje. Toksični odnosi in razmerja so začela odpadat, kot domino efekt, tudi tista v katerih sem se počutila ujeta kot v labirintu brez izhoda več let, nekatera skoraj 15 let. Končno sem začutila svobodo, mir, veselje, kot še nikoli do tedaj. Življenje se mi je začelo dobesedno zlagat kot lego kocke.

Včasih, ko pomislim nase in svojo zavest in življenje pred leti in to primerjam z danes ugotavljam, da sem popolnoma drugačna oseba. Mislim, da še nisem popolnoma dojela kaj sploh se mi je zgodilo. Čeprav nisem še zdaleč to, kar si želim biti, sem zelo ponosna nase in hvaležna gdč. Lani za vse, kar je doprinesla k temu. Ne zmorem si predstavljati kje bi danes bila, če ne bi spoznala gdč. Lane in njenih Gospodov. To, kar oni dajejo ljudem se ne more ovrednotit z denarjem ali s kakršnimikoli materialnimi dobrinami.

Zelo me žalosti in prizadene, ko slišim in berem napade na gdč. Lano, ki ni vodja sekte, v kateri ni niti kanček zlobe, le ljubezen. Gdč. Lana si zasluži mir in spoštovanje, saj je tudi ona le otrok, mati, sestra, prijateljica od nekoga.

Z globokim spoštovanjem in hvaležnostjo do gdč. Lane in njenih Gospodov,

Lili Majis:

Z veseljem, ponosom, čutenjem, zavedanjem, iskrenostjo, predanostjo, srčnosti, ljubečnostjo sledim Lani in Gospodom.
Preko njih sem spoznala pravico in resnico. Lana, hvala ker si, to kar si.
Obožujem te in preprosto rada te imam.

Lilijana:

Ne sodite, saj boste sojeni. Znani rek že iz večnosti. Pa vendar me žalosti ko berem, kako padajo obtožbe čez Lano Praner, da je vodja kulta, sekte in še kaj. Ubogi vsi, ki nasedate in ne preverite preden sodite.

Lano še osebno sploh srečala nisem. Vem pa nekaj. Ko se začneš prepletati z željo po znanju, ki ga Lana daje in hrepeneti po tem, da se najdeš in sestaviš svojo pot, začneš intuitivno slediti njenim tehnikam in se graditi. Skozi predavanja, kjer podaja kanalizirane modrosti preko Gospodov, te objame milina ter brezpogojna ljubezen na ravni, ki je človek ne zmore dojeti. Veš, da si spletel nit z njenim srcem in da nikoli več ne bo kot je bilo.

Preko znanja, ki ga nesebično in brezplačno podaja na svoji spletni strani, lahko vsak posameznik sestavi in zgradi sebe ter začne poslušati svoje vodstvo in slediti svoji poti. Tako se počasi postavlja na svoje noge, kjer ne kloni in ne pade pod težo pritiskov, saj trdno stoji sam za sabo. Temu pa zagotovo ne moremo reči kult ali sekta. Temu smo nekoč rekli duhovna rast. Saj smo duhovna bitja … vsi tisti, ki še imamo čut, se tega še predobro zavedamo.

A v svetu, ki drvi, kamor pač drvi, nič ni več tako, kot je bilo.

Kako žalostno. Nekateri drago plačujejo duhovne seanse, iščejo sebe po tujih straneh in pri tujih »učiteljih«. Zakladnice znanja, ki ga imamo v svoji deželi, v svojem jeziku pa žal ne cenimo. Saj velja a ne? Kar dobiš brezplačno ne boš cenil.

Lano ne morete poslušati z egom, niti brati njenih kanaliziranj samo z umom. Zato potrebujete odprto srce in dozorelo dušo. Koliko srca pa slovenski človek še ima, pa naj se vsak vpraša sam. Lana nima komun, niti kulta, niti sekte. Lana je preprosto le pot, pot rešitve, ki pa jo naj vsak poimenuje kot želi, oz. kot mu dovoli veličina njegovega srca.

Danica Volčanšek Černe:

Več kot trinajst let nazaj mi je prijateljica prvič pripovedovala o Lani. In zdaj…. in zdaj je vse tako, kot bi bilo to šele včeraj.
Joj, na koliko predavanjih Lane Praner in njenih Gospodov sva bili skupaj. In potem na Obnovitvenih delavnicah. Vmes, ko sem šest let živela v tujini, sem lahko spremljala predavanja preko YouTube posnetkov in Lanine tri knjige so vedno potovale z mano. Zdaj jih imam tukaj, spet v Sloveniji.
Koliko znanj in vaj nam je Lana z Gospodi podala, podarila. A duhovnost ni kar nekaj, je delo na sebi. In prav zato lahko rečem le hvala, hvala, hvala draga Lana!
Sekta? Kakšna sekta?
Lana je ena sama ljubezen.

Anavita Laureni, vaditeljica ALP (Academia Lana Praner):

Lana je ena sama.
Popolna Ljubezen, Milina, Mogočna Veličina, katero mnogi ne razumejo, ne dojamejo, ker za to ni potreben um in razum ampak Čutenje in Hrepenenje, da se prepustiš in samega sebe zaživiš!

Lano in Njeno delo sem spoznala leta 2013. Nikogar nisem poznala, ki bi ji sledil. Čeprav Njenih Znanj sprva nisem razumela, sem čutila, da si želim slediti. Poslušala sem svoj občutek in sledila sem Ji. Še vedno ji sledim in razumem Njena Učenja. Razlogov za to, da Ji sledim je več.

Ker Ona je tista, ki mi pusti živeti kot čutim, kot si želim. Je tista, ki mi nikoli ni rekla kaj moram in ne smem in me v ničemer ni omejevala ali mi ukazovala. Ona mi je neštetokrat brezpogojno pomagala, me sprejela takšno kot sem in mi podala nešteto modrih misli in spodbudnih besed.
Je Človek z veliko začetnico, ki te nikoli ne bo pustil na cedilu ampak ti bo vedno podal roko pomoči.

Vse te obtožbe, da živimo v komunah in smo sekta so povsem neresnične. Vem, da po svetu obstajajo številne hipijevske komune, komune za boljše življenje in še in še, ampak komune povezane z Lano Praner ne obstajajo in nikoli ne bodo obstajale, ker mi živimo samostojno in vsak zase. Nismo vezani na Njo, nismo odvisni od Nje, ker Ona živi svoje življenje. Vsak od Nje vzame kot si želi; nič, le del tega kar podaja ali pa vse, ker tako čuti sam. Rast posameznika je torej odvisna od vsakega posameznika in ne od Nje same.

“Sekta, ki pere mozag” je označba, ki kaže nespoštovanje tistega, ki Lane ne doume, je blatenje nečesa česar ne razume in je neokusno ter nedopustno.

Sekta, kult, verska skupnost, komune…
Lepo vas prosim, vse, ki pišete takšne neumnosti, da umirite svoje konje in se seznanite kdo je Lana Praner in kdo smo ljudje, ki ji sledimo.
Laninih komun po Evropi ni, ker ne obstajajo. No, jaz nobene ne poznam, pa bi zagotovo jo, če bi bila.
Prav tako smo vsi, ki sledimo Lani Praner samostojne odrasle osebe, ki sledimo ker tako čutimo. Lana nikoli nikomur ni rekla, da bi moral slediti, torej je vsak sledilec polno odgovoren za sebe, pa tudi svoja dejanja.
Ni članarin.
Ni kodeksa obnašanja.
Nismo se od nikogar odcepili, ker nikomur nismo pripadali in se nikoli nismo versko opredeljevali.
Z nikomer nismo v sporu, ker spoštujemo vse religije in verske skupnosti, naj vsak živi kot čuti, mi pa ne pripadamo nobeni, niti nimamo svoje postavitve v tej smeri, ker niso potrebne.
Smo vsak zase samostojni.
Smo svobodni.
Smo odrasli in odgovorni zase.
Vsak od Lane in Gospodov vzame kot čuti sam; nekateri nič, drugi le del, smo pa tudi taki, ki z Njo dihamo, ker tako čutimo, ker nam je prav Lana z Gospodi osmislila Življenje, ker nam je prav Ona dala tisto, kar nam ni zmogel dati nihče drug: Ljubezen, Svobodo, Svobodo odločanja in čutenja ker takšna je tudi Ona sama.

Ana Košec:

Življenje je potovanje in skozenj spoznavamo sebe in odkrivamo svojo lastno pot. In ko stopimo na pot duhovne rasti in s tem odkrivanja lastnih plasti spoznamo, da je mnogo ljudi, za katere menimo, da bi nam lahko pomagali. Spoznaš, da nobena vrata, ki se odpro, niso prava, kajti srce ne čuti, da lahko ta nekdo ponudi nekaj več, nekaj, po čemer hrepenisrce.

In nekega dne me pot zanese na prvo delavnico Lane Praner in njenih Gospodov – Svet Vilinov. Takrat spoznam, da je to nekaj, kar vodi v svet Nebeških sfer, kjer se odkrivajo spoznanja in gradi osebna rast. Skozi delavnice in predavanja počasi dojemaš, kako malo veš, kako je resnica skrita in kako smo ujeti v program, ki nas v marsikateri situaciji vleče k tlom. S podanimi znanji, čutenjem Gospodove besede pa imamo možnost zgraditi sebe, razumeti svojo lastno popotnico in v svet podati najboljše, kar zmoremo.

Zaradi nerazumevanja, ki ga posameznik ne premore doumeti,prihaja do klevetanja in obsojanja Lane Praner in Gospodov, do iskanja krivcev in kazanja s prstom, kot nekoč v davnini, kot so ljudje to že počeli.

Komuna, kult, so besede, ki nosijo veliko težo, jezo, strah, krivdo in temo. Tisti, ki zmore to podati in za sabo stati, naj se vpraša, kaj je v njem tako temačnega, tako majhnega in pred razumevanjem sveta tako prestrašenega, da se skriva in išče vse tisto, kar sam ne zmore in premore – preoblikovati sebe in odmakniti temo s svojega obličja.

Ljudje naj bi stremeli k sreči, ljubezni in medsebojni povezavi, odkrivali nerazumljeno in se zazrli v Nebo, kjer so vse »skrivnostne« poti, kamor se nekoč naj bi podali prav vsi. In to so neprecenljivo podana znanja, ki so dosegljiva brezplačno prav za vsakogar, z odprtim srcem posezite po njih na http://www.lanapraner.si.

Tija:

Vse to kar opisujem v pesmi, je Lana z Najvišjimi Bitji Neba dala meni, lepoto izgovorjenih in napisanih besed v vseh teh letih moje gradnje, srečo, da sem zmogla preiti vse te poti, milino mojemu srcu, da sprejema vse in vsakogar, upanje, da znam in zmorem zmagati. In na koncu Ljubezen, do sebe in tistega, ki mi stopa nasproti. Hvaležnost do vsakogar, ki mi je bil učitelj, hvaležnost do narave, do vodne kapljice ali belega oblaka na Nebu. Veličastno je slediti besedam, ki ti pomagajo prestopiti sistem, ujetost in laži in stopiti na pot samega Sebe. Graditi samega sebe in najti samega sebe, je naše poslanstvo na Zemlji.

Laži in neresnice, ki ta trenutek blatijo ime Lane Praner so delo tistih, ki ne zmorejo prestopiti k zavedanju sedanjega časa. Zlo ima tisočere obrazov, Ljubezen le enega – Ljubezen. Ljubezen ljubi, spoštuje, vodi, podpira, podaja znanje in modrost, vzpodbuja, sprejema, umirja in podaja pot. Vse to nam podaja Lana Praner z njenimi Bitji Veličine. Svobodno si vsak človek lahko iz njenih predavanj, ki so javno objavljena na internetu in zastonj, vzame tisto kar čuti, kar zmore razumeti in ponesti s seboj. Ves njen trud, znanje in namera, slovenskemu človeku podati in odkriti poti, da se rešijo ujetosti, da postanejo svoboden narod , presega t. i. »sekte in komune, zatočišča«, ipd. Verjamem v višji obstoj nečesa, ki me je skozi življenje vodilo in ta Sila me je obvarovala, da bi kdajkoli prestopila prage raznih sekt in komun, tako, da sem skozi življenje v teh zapisih in predavanjih našla tisto, kar je dajalo obstoj moji veri v lepoto Človeka, Življenja in Svobode. Tako, tudi ta trenutek vem, da Lana nima sekte, kaj šele kaj drugega, kar bi človek, ki je na koncu ubog svojih čustev in zavedanj, želel podati nad njeno ime.

Ponosna sem nase in iskreno hvaležna Njej, Bitjem Svetlobe, vsej modrosti, da Sem ta trenutek to kar Sem.

»Kjer lepota išče pot, da bi pokazala svoje obličje svetu, najde Njen obraz,

kjer sreča zavije na nevidne poti, so to poti Njenega darovanja,

kjer milina želi zapeti napev Sočutju človeka, najde Njene oči,

kjer je konec upanja, tam se zasliši zven Njenega glasu,

kjer Ljubezen želi pokazati, da je Dar Najvišjega, poišče Njeno srce.

Žensko, ki zna in zmore v vsej svoji skromnosti in veličini pokazati svetu,

da je Ljubezen tista, ki vodi, povezuje in zmaga tam, kjer je posejana njega iskra.«

Darja Timošek:

Ne bom presojala, niti obsojala, ker to ni moj namen, niti o tem ne želim razmišljati in izgubljati energijo. Vem pa, da nisem članica kakršnekoli sekte, ki se pripisuje Lani.

Povem pa lahko iskreno in iz srca, da mi je Lana z Gospodi pomagala na moji poti srca, srčnosti, spoštovanja in ljubezni do sebe in vsega živega.

Brez Njene pomoči in pomoči Gospodov danes ne bi bila tu, kjer sem.

Zato lahko rečem samo: ‘Iskrena hvala in zahvala dragi Lani in Gospodom za vse postavitve na moji poti, za vsa znanja in pomoč meni ter tistim, za katere sem kdajkoli prosila.

Hvaležna do nebes in nazaj.

Klemen Norbert:

Pozdravljeni, povsod sem zmeraj pristopno sam z svojo zavestjo, kot je služba in podobno. Tako sem se tudi k Lani Praner pristopil sam in ne obžalujem niti trohice tega. Na ves glas povem, Lana Praner Nima sekte,nikoli in nikdar Nebi pristopno v nobeno sekto. Podpiram pa njeno Živo besedo in njeno poučevanje. Hvaležen za vse kar nam daje. Hvala ti Lana Praner.

Roman:

Preden sem se spoznal z znanjem Lane Praner, ki ima na svoji spletni strani brezplačna gradiva in tehnike, sem vedno nekako čutil, da sem brez čustev in da imam nekakšen oklep- težino okrog srca. Ko sem se začel graditi po njenih tehnikah, je ta oklep po določenem času enostavno izginil. Danes lahko rečem, da sem nekako začutil svoje srce, kako je postalo lahkotno in da vedno bolj čutim sam sebe in svoj mir. Vem, da sem še zelo daleč od končnega cilja, da še zdaleč nisem popoln, zagotovo pa vem, da sem na pravi poti. Preseneča me, ko berem, da vse nas, ki se gradimo po tehnikah Lane Praner in Gospodov opisujejo kot nekakšna hudodelska združba in še kaj. Nobeden od medijev pa ne preveri ozadja, ampak jim je le cilj, da se resnica prikrije in zatre tistega ki dela dobro. Verjamem da jim ne bo uspelo.

Snežana Vrbanić:

Zasledila sem nekakšne čudne laži o Lani in o nas kot njenih poslušalcih. Nobene sekte ni, Lana ni vodja nobene sekte in mi nismo pripadniki nobene sekte. Smo le osebe, ki se želimo osebno in duhovno razvijat. Pri tem nam je Lana v veliko pomoč, za kar pa smo ji iskreno hvaležni. Če bi jo osebno spoznali tako kot sem jo jaz, bi videli, da je Lana zelo srčna in prijetna oseba.

Ervina Colja:

Lana Praner je ena sama in edina, ki je in nikoli ne bo pozabljena tako za mene, kot za vse njene privržence. Njena milina in toplina ostane v srcu vsakogar. Tehnike, ki jih podaja so učenje za življenje in so na voljo vsakomur, ki začuti, da rabi in hoče v življenju nekaj več. Globoko jo cenim in spoštujem.Ob njej sem spoznala kdo sem, kaj sem in zakaj sem.🌹

Barbara:

Kadar koli pomislim na Lano se v meni
prebudi občutek ljubezni, hvaležnosti, ter zavedanja.

Ob prvem srečanju z njenimi predavanji na youtube sem takoj začutila tisto iskro, občutek ,ki ti pove,da je to to, to so odgovori na moja vprašanja ,ki sem jih iskala skozi svoje življenje .
Vedno sem se zavedala, da obstaja nekaj več in da nismo sami .
Z velikim veseljem in radovednostjo sem poslušala predavanja ,si razlagala zadeve in se učila . Všeč mi je kako na zabaven način vse lepo razložijo.Velikokrat sem se ob poslušanju predavanj tudi do solz nasmejala.

Nikoli nisem niti pomislila na sekto ali komune ,saj imam ob tej besedi drugačne predstave, kot pa poslušanje posnetkov predavanj, ki so vsem dostopne.
Prebrala sem tudi njene tri knjige, ki so gratis dostopne v knjižnici .

Skratka ,sledila sem svojemu srcu in občutku , veliko sem se zgradila in se še gradim ,spoznala in še bom spoznala in zato sem iz vsega srca in z vsem spoštovanjem hvaležna dragi Lani in Gospodom.

Rebeka Gombač:

Težko je opisati kdo je Lana Praner. Mogoče ravno zato, ker je ne moreš primerjati z nikomer na tem planetu. Ona je preprosto čista ljubezen in luč, ki sveti za vse nas. Njena lastna frekvenca je tako visoka, da je ljudem nerazumljiva. Ko ljudje nekaj ne razumejo, ponavadi začnejo obsojati. Resnica postane nepomembna in mnogo jih prične celo uživati v natolcevanju saj si na ta način krepijo svoj lasten ego.
Sama sledim Lani že vrsto let. Pa da pojasnim kaj pomeni slediti njej, da se ne bo kdo spet spotaknil ob besede. To ne pomeni, da smo sledilci pripadniki neke sekte, kulta ali kakor koli nam ljudje obešajo neke slabšalne etikete, ker NE OBSTAJA NOBENA SEKTA ali kakršnakoli zatočišča pod njenim vodstvom.
Smo preprosti, samostojni ljudje, ki se zavedamo moči svojih odločitev in njihovih posledic, ki jih imajo te na naše življenje.
Slediti Lani pomeni prebujati svojo srčno energijo, odpirati svoje srce zase in svet okoli sebe. Pomeni sprejeti sebe in spremeniti svoje vzorce v takšni meri, da postajaš vedno boljši človek. Pomeni zakopati vase, v vse svoje travme, frustracije in bolečine, se z njimi soočiti ter jih nato preoblikovati v harmonijo. Pomeni trdo delo in trnovo pot do tistega bisera, ki ga nosi vsak v sebi.
Osebno sem ji neskončno hvaležna za vse kar je naredila zame in je nekdo, ki ga imam neizmerno rada.
Hvala Lana tebi in vsej tvoji Veličini

Rosanna Boldin:

Kdo je Lana Praner? Sekta, biznis, komune? In kdo so novinarji danes? Raziskovalci ali kaj drugega? Sama se bom dotaknila le Lane, ki sem jo spoznala po spletu okoliščin pred 10 leti.
Preprosto, toplo dekle, ki ni premoglo kančka negativnosti in z nezavidljivo življenjsko zgodbo.
Vsa ta leta sem jo spremljala, poslušala predavanja, uporabljala podane tehnike, kar lahko počne vsak, saj je vse podano na spletu, brez plačila. Če želiš kaj več, je stvar vsakega posameznika. Sekta? Nikakor. Izkoriščanje? Nikakor. Nikoli nisem bila v nobenem sistemu, ne političnem, ne verskem, kaj šele sektaškem itd.
Večinoma se med seboj niti osebno ne poznamo. Tistih nekaj kar jih poznam, lahko rečem, da trdno stojimo na realnih tleh, čeprav ima glava vpogled v kaj več.
Preden novinar napiše članek, bi bilo prav, če zadevo preveri…

O Lani pa…prelepo bi bilo na tem planetu, če bi bili vsi kot je ona….pa je na žalost le ena in edina.

Nataša Vitez:

Za Lano Praner sem izvedela slučajno od prijateljice, kateri sem neskončno hvaležna, da mi je povedala zanjo.
Od prvega srečanja sem vedela, da je ona odgovor na vsa moja vprašanja, na katera nisem dobila odgovora 40 let.
Najprej me je prevzela ona kot oseba, saj je tako topla, srčna in mila v vsej svoji skromnosti.
In tako sem začela spremljati o njej vse kar je bilo možno, torej predavanja in kasneje šolanje.
Ni besed, da bi lahko opisala, kaj mi je vse to v življenju dalo. Imela sem neskončno vprašanj v sebi, o tem kdo sem, zakaj sem, od kod sem in zakaj se dogaja tako kot se… In Lana z njenimi Gospodi mi je odgovorila še na mnogo več, kot sem kdajkoli mislila, da je mogoče.
No, pa še par besed o meni, ampak samo zato, da ne bo pomote, da sem ena od tistih nesrečnih oseb, ki sedi doma in ne ve kaj početi v življenju sama s seboj.
Imam nekaj čez 50 let, po poklicu sem gostinka, desetletje sezonsko delam kot kuharica od morja pa do gorskih tisočakov.
Spoznala sem ogromno ljudi, imam veliko prijateljev, moje družabno življenje je zelo aktivno. Rada Imam ljudi, živali in naravo.
Sem zelo samostojna, odločna in stabilna oseba. Včasih mogoče še preveč.
Toliko o meni, to pa zato, da povem, da Lana Praner nima nobene sekte in da sem hvaležna, da sem lahko sodelovala na njenih predavanjih v živo, vedno, ko mi je čas dopuščal.
Kadar pa nisem mogla, sem si kasneje ogledala na na You Tube, kjer si lahko ogledajo tudi vsi ostali, vedno in zastonj.
Srce me boli, ko slišim govorjenje o sekti, ker je Lana eno od najljubših bitjih, kar sem jih spoznala in spoznal jo je lahko vsakdo, ki je imel to željo, ali pa tudi tisti,ki je bil Samo radoveden.
Jaz sem prostovoljno sledila Lani Praner in Gospodom in jim bom sledila, dokler bom lahko, saj tega, kar mi dajejo oni, nisem dobila nikjer drugje po sirnem svetu in v nobeni drugi osebi.
Toplo priporočam vsem, ki niso dobili odgovorov na svoja vprašanja,naj si pogledajo malo o Lani Praner in o Gospodih in srčno prosim, ne blatite nekoga, če vam ni storil nič slabega, predvsem pa, če ga ne poznate.
Lana Praner je vedno podajala Samo znanja o tem, kje je pot in kako hoditi po poti, ki se imenuje LJUBEZEN.
V otroških letih, ko pa še nisem bila samostojna in nisem še mogla samostojno odločati, so me peljali tudi v mnoge sekte, ki se pa žal imenujejo z drugimi imeni in imajo neskončno sledilcev in v njih se dogaja ogromno nečastnih dejanj vsakodnevno. Ne bom po imenih, vsak se odloči sam in jaz sem odšla ven iz določenih skupnosti, takoj ko sem začela misliti z svojo glavo.
Kdor želi kaj povedat o Lani in Gospodih, lepo prosim, naj jih najprej vsaj malo spozna.
Drugačen pa vas prosim spoštovanja do Lane Praner in Gospodov.

Špela:

Lano poznam že dolga leta.Ko me je kolegica seznanila z njenimi predavanji,sem vedela da je to TO.Najprej nisem razumela prav zakaj se gre,ma ko te srce pokliče,enostavno potegne,je postala njena beseda način mojega življenja.
V vseh teh letih , me je Lana skozi Gospodovo besedo učila gradnje življenjske rasti. Kako se sestavim v smeri ljubezni, mi pomagala skozi vsakdanje prepreke, da jih z lahkoto preskočim , in grem z dvignjeno glavo naprej. Nesebično je učila,podajala besedo Ljubezni Najvišjih od Najvišjih svetlobnih bitij Prvobita, vsakomur pomagala in se na vse strani razdajala.In tako dela še sedaj.
Redno sem obiskovala njena predavanja in obnovitvene delavnice, se počutila krasno v družbi nje in njenih sledilcev.

Nikoli in nikdar nisem zasledila žal besede iz njenih ust za karkoli. Nikoli slišala da bi imela kakšno sekto ali komuno ne v Sloveniji,ne v tujini. Ena in edina je, katera podaja svoje dogodke brezplačno na splet, da jih lahko posluša vsakdo.

Iz srca se ji zahvaljujem in z vso ponižnostjo klanjam njeni veličini. Ena in edina Lana Praner.

Fani Smešnjavec:

Kar nekaj časa že berem različne novice in komentarje o gdč. Lani Praner.
Zato sem se odločila, da napišem javno moje misli in resnico o tem, kar poznam. Sem njena sledilka od leta 2012. Prijateljica me je poklicala po telefonu in me vprašala, če poznam Lano Praner. Da je edina v Sloveniji, ki podaja živo Božjo besedo Gospodov.
Do takrat še nisem slišala za njo. Takoj sem začutila nekaj v sebi in srcu, da je to tisto pravo, kar sem ves čas v sebi potihoma čakala in iskala. Pravo pot. In res sem takoj začela prebirati njena gradiva in poslušati kanalizirana njene videoposnetke Gospodov. Vse, kar sem prebrala, slišala in čutila je bilo samo tisto pravo in sem ves čas slišala glas v sebi: to je pot, ki pelje te od tod. Domov. In sem raziskovala naprej. Kam domov. Tja kjer je duša doma. V prvobit. V Nebo od tam, kjer smo doma.
Nato sem se redno udeleževala njenih predavanj, začela z procesom in z gradnjo po tehnikah, ki so jih podali Gospodi in gdč. Lana Praner. Se gradila skozi udeležbo na Obnovitvenih delavnice, katere je vodila in učila udeležence delavnic. Obiskovala sem šolanje Akademije Lane Praner. Še bi lahko naštevala. Vendar zakaj to pišem, ker je to moje življenje in moja gradnja skozi čas v teh letih, ko ji sledim. Če bi ljudje ji sledili, bi sebe rešili iz ujetosti Zemlje. Ker vsa znanja, tehnike, modrosti, razkritja, ki jih gdč Lana Praner z Gospodi podaja in razkriva so rešitev za vsakogar.
Tako, da stojim za tem in si upam povedati,
da gdč. Lana Praner nikoli ni imela in tudi nima nikakršne sekte. komune oz. kulta ne v Sloveniji, niti v tujini.
Nikoli nisem v vseh teh letih slišala, da bi imela kakšne komune, sekte v Evropi, po Sloveniji ali kje drugje. Lana je učila le Ljubezen, da vsak začuti Ljubezen v sebi. Vibracijo Svetlobe.

Moni Tkalec:

Še vedno se človek tako rad ukvarja z drugimi, kaj kdo počne in sodi, kljub temu, da Ni živel z njimi, Ni videl situacije in Ne ve vsega v celoti.
In še vedno radi sodimo stvari, ki jih Ne poznamo v celoti.
Čakam čas ?, ko bi človek za hip pogledal širše, se v vsem prepričal, vse pregledal in šele nato podal mnenje. Če sploh lahko podajamo mnenje, glede na to, da smo tukaj zato, da Sebe gradimo in Ne okolice.?
In Ne , kaj dela sosed, kaj dela oni in tretji.
Smo izključno Zase tukaj.
S tem, ko Sebe gradimo, se tudi okolica gradi ?
A smo še žal v prepričanju, da se raje ukvarjamo z sojenjem drugih.
Meni je Lana odprla oči, mnogo sem se od nje naučila.
Še vedno jo z veseljem poslušam, in razumem, zakaj je drugačen glas v njenih predavanjih – ko tako nekatere moti in se samo spotikajo ob glas. Ne gredo pa v globino vsega, čemu je tako. Zopet se površinsko nekaj sodi..
Ogrooomno njenih posnetkov, sem poslušala, tudi za leta nazaj poslušala in sem hvaležna, da nam jih nudi. In to POVSEM brezplačno.
Mnogi drugi, pa za svoje storitve mastno služijo denar. Ubogi tisti.
In Lana Ne dela Nobene reklame nikjer.
Ona samo preda znanje in potem je na posamezniku, ali bo to sprejel ali ne.
Nikogar ne sili… Predavanja samo So.
In vsak lahko predavanje pogleda ali pa pač ne.
Stvar posameznika je, Kaj in Komu sledi.
Ni nobene prisile ?
Na planetu Zemlja smo; da sami sebe gradimo, sami sebe spoznavamo in Svoje občutke urimo. ?
Svet bi bil popoln, ČE BI SE VSAK vase ozrl in vsak sebe gradil.? Ne bi bilo vojn, ne bi bilo sovraštva, ne bilo hinavščine.

Jaz sem leta nazaj iskala tisto nekaj, kar bi bilo res podano od Izvora. Da res dobiš pravo realno sliko in nekako nisem prišla do tega. Ko sem pa po naključju našla Lano; oz. Vesolje mi jo je pripeljalo preko YouTube, se mi je svet korenito začel spreminjati na bolje.
Začela sem razumeti, KAJ sploh ŽIVLJENJE je.
ZAKAJ sem tukaj na Zemlji, saj se skoz čutim že vse od malega, da ne pripadam na ta svet. Skoz se čutim izgubljeno.
In od nikogar nisem prejela tistega, pravega odgovora.
Lana je bila prva, ki mi je odkrila vso tančico, kar nam ves sistem laže, skriva itd.

Večno sem ji – in jo bom hvaležna za vse.
Ko sem začela poslušati Lano, se začela spoznavati vse bolj srčne ljudi. V
se bolj se se začela počutiti bolje, mirno, z manj tesnobe v sebi.
In kadar sem na dnu, ko vidim, kam svet drvi, kako se vsa narava uničuje, živali pobija in muči. Me boli srce….in takrat vedno poslušam Lano še bolj vneto in mi pomaga, da nekako lažje sprejmem vse skupaj.

Dolores Ožbot:

Že od malih nog sem vedela, da tukaj na Zemlji je vse narobe. Celo življenje sem iskala resnico vsega. Prebrala ogromno “duhovnih”knjig, člankov, preposlušala marsikoga, vendar na moja vprašanja nisem dobila vseh odgovorov. Iskala sem naprej in prišla sama do Lane Praner. Od prvega njenega stavka naprej sem vedela, da to je to. In res, le ona – Lana Praner mi je dala vse odgovore in me pripeljala do mogočnega znanja, vedenja, razkritja, potrditve, razbremenitve, sreče, radosti,….in tudi zdravja. Ona je moj sonček in zelo sem ji hvaležna za vse to.

Elvira:

Na kratko bi rada povedala par stvari o Lani z Gospodi. Odkar sem jo spoznala se mi je obrnilo življenje na boljse v vseh pogledih. Čutim prisotnost njih v vsakem trenutku.
Bila sem prisotna tudi na Azorih, kjer se je tudi začel ustvarjati nek pritisk na Lano kar sem tudi sama začutila.
Lana je najbolj cista dušica kar sem jo spoznala na Zemlji. Dela z vsem srcem in res nikoli nisem začutila kančka negativne energije ali česarkoli da bi morala narediti, ker mi je bilo tako rečeno. Ona in Gospodje so moja največja opora tukaj na Zemlji….dokler se ne srečamo v živo ? Kje in kako bi živela, če mi ne bi prišla nasproti v življenju…si sedaj več ne znam predstavljati. Sem svoja duša in nisem odvisna od nikogar sem pa zelo vesela, da so med nami vse bližje in bližje. Večina tega se vedno ne razume zato je zelo težko živeti v okolju kjer smo ostali in posledično tudi taksni napadi in kritike proti Lani. Mislim, da je najbolj pomembno sedaj to, da smo mi – tisti, ki smo…v svojem fokusu in mirno čakamo, da se srečamo. Za napisat je ogromno vsega….tako pravi tudi naša Lanjuška ? da bi lahko govorila in govorila v neskončnost….?

Ani:

Celo življenje me je preganjalo notranje vedenje, da moram najti nekaj zelo določenega, zelo posebnega in Svetega – Boga, Najvišjega, Enega in Edinega, Izvornega. Mnogo sem iskala, mnogo sem prebrala, a nič kar sem našla ni bilo tisto pravo. Dokler nekega dne nisem prišla do Lane in Gospodov. Takrat mi je bilo v trenutku jasno, da je to tisto, kar sem ves čas iskala in niti nisem več verjela, da mi bo uspelo najti.

Brez Gospodov in Lane bi že davno prebivala v krtovi deželi, o tem ne dvomim niti za en prahec. Kako zelo smo ujeti v programe Zemlje pa vidim zdaj, po letih dela na duhovni poti zorenja. Kako zelo šele pa so ujete množice, ki niti ne iščejo, niti niso zmožne v svoji zaprtosti prepoznati Veličine, ki se je sklonila k ubogemu človečku in mu podaja rešitev.

Lana je srčna, iskrena, predana, preprosta, energična, odločna, neomajna Borka, Bojevnica, Svetnica, Boginja. Kako neverjetno moč mora imeti, da nase vpenja vse, kar prehaja iz Zemlje preko Nje v Nebo, in koliko kristalne Ljubezni ima, da bi rešila vse, ki rešitev iščejo in želijo.

Svet Zemlje nima potrebne Širine niti Višine, da bi lahko dojel in ustrezno Častil.

Marjana Vidic, prof. raz. pouka:

Leta 2009 sem spoznala gospodično Lano Praner. Od tedaj sledim njenim predavanjem in delavnicam. Znanje, ki sem ga pridobila, mi je omogočilo sestavljanje mojega notranjega in zunanjega energetskega telesa. Sčasoma sem ugotovila, da mi to doprinaša k boljši kakovosti mojega življenja na področju poslovnosti, družine in tudi samega telesnega počutja.

Iris Dren:

Že kar nekaj let sledim gospodični Lani Praner in povem, da tu ne gre za nikakršno komuno, sekto ali kult, kot to prikazujejo mediji….

S pomočjo gospodične Lane Praner in Njenih Gospodov se duhovno gradim.

Kaj mi prinaša rast po matrici gospodične Lane Praner?

Ljubezen, Moč in Vero Vase, da zmorem biti to, kar sem.

Moje življenje je bilo kot mala barka na razburkanem morju, ki se bo zdaj, zdaj potopila. Potem sem srečala Njo – Lano.

Nikoli ne bom pozabila najinega prvega osebnega srečanja. Bilo je kot da sem se vrnila v svoj topel dom, poln ljubezni in topline. Gospodično Lano sem sprejela kot svojo vzornico in življenjsko učiteljico.

Počasi mi uspeva mojo barko življenja obdržati na morski gladini. To pa zato, ker se zmorem postaviti zase, si zaupati in stati za svojimi dejanji in ne dovolim več, da so drugi kreatorji mojega življenja.

Draga gospodična Lana ponižna zahvala za vso ljubezen in vsa mogočna znanja, ki jih podajaš s Svojimi Veličastnimi Gospodi med vse nas.

Nevenka:

Vsem, ki bi želeli izvedeti kaj več o gdč. Lani Praner in njenih Gospodih

Kot je že večkrat v komentarjih omenjeno, vsi zapisi predavanj so v pisni in video obliki vsakomur javno dostopni.
Na voljo je tudi več intervjujev, kjer gdč. Lana Praner predstavi sebe in tehnike po katerih se lahko gradimo, če tako začutimo.
Osebno se gradim po tehnikah Lane Prener, ker je to pot, ki sem jo lahko vzela za svojo.
Ker je prvo pravilo BODI LJUBEZEN.
Ljubezen do sebe in vsega kar nas obdaja. Sprejmi sebe. Zaupaj sebi. Poslušaj sebe. Čuti.
Vesela sem, da toliko ljudi ta trenutek daje pozornost gdč. Lani Praner in njenim Gospodom. Morda kdo prebere kakšen del gradiva ali posluša kakšen video zapis.
Kar koli boste počeli, morate vedeti da:
nismo sekta,
nismo zarotniki,
nismo v komunah.
Smo samo ljudje, ki dopuščamo Resnici, da pride do nas.
Vse dobro vam želim

Aleš Karnet & Atjana Arsan:

Sam z partnerko živim na Azorih skoraj dve leti. V vsem tem času na tem malem otoku nisva zaznala nobene sekte oziroma komune, ki bi združevala Lanine sledile. Tudi sama slediva modrosti, ki jih podaja Lana z gospodi. Živiva samostojno, neodvisno in ne živiva v nobeni sekti.

Na otoku ki je majhen, kjer vsi vedo vse o vsakomur pa je tudi misija nemogoče ostati neopažen in skrit. V tem času bivanja tudi nisva srečala gospe z otrokom, ki jo iščejo.

Daniel:

NAJLEPŠI BISER VSEH RESNIC

Marsikdo se lahko najde v zgodbi, kot je moja, v iskanju resnice skozi celo življenje, ko prav nič se ne
sovpada, absurd na vsakem je koraku. To te žene v iskanje, rečeš si, kako je le mogoče, da je na svetu
toliko slabega, toliko prevar, laži in vsega… Enostavno ti ni vseeno za vse to, kar se dogaja.
Jaz sem našel rešitev, ne boste verjeli, prav v tisti »sekti«, ki jo te dni v svoji nevednosti še tako radi
obravnavajo v medijih. Ampak to ni ne sekta, ne komuna, niti ne kaka skupnost, to ne obstaja, se pa radi
istomisleči kdaj podružimo ter izmenjamo mnenja. Po vseh svojih dolgoletnih iskanjih resnice sem tako
našel sam vrh od vrha vseh najbolj svetih in zakritih resnic. Le kako ne bi sledil nekomu, ki mi z vso
ljubeznijo pomaga v osebni duhovni gradnji? Mnogo tehnik in učenja je potrebno, in vse to pa nam
razkriva lahko le ona, srčna g,Lana Praner z Gospodi.
Človek tako spozna, kaj, kdo in zakaj sploh je. O svoji samogradnji lahko povem, kar sam
občutim na lastni koži, je to tista lepota ljubezni in vsega, ko je hvaležnost brezmejnega duha! Na
koncu lahko posameznik doseže prav tisto, po čemer sleherna duša že od nekdaj hrepeni.
To je pot domov in ko si na pravi poti, potem v srčnosti hvaležnost je neizmerna!
Pomislite, da je vse najbolj zakrito znanje, ki so ga že na veke vekov skozi vso zgodovino iskali razni
modreci in raziskovalci, ves čas dostopno na njeni spletni strani, pa skoraj ni veljaka, ki bi dal to v
medije in poveličeval, ampak obratno, češ da gre za neko sekto, je zatkal.

Najlepši biser vseh resnic, ni daleč dan, ko bo razkrit!

Simona:

Lano Praner sem prvič slišala v radijski oddaji Velenje. V trenutku sem začutila, da mi je odgovorila na mnogo mojih nerešenih vprašanj. Radovednost v meni, iskanje resnice me je popeljala, da sem se udeležila njenih predavanj, nato še delavnic. Lana ima veliko ljudi, ki ji sledimo, se gradimo ali smo se zgradili po njenih tehnikah. Delavnice so potekale tako, da nas je Lana učila tehnik ali nam podala božjo besedo. Od posameznika je bilo odvisno ali bo sodeloval. Osebno lahko povem, da je naredila vse, da bi razumeli, doumeli, slišali in ne obsojali v življenju. Vedno nas je učila opazuj, občuduj, spoštuj. Vsi vemo, da je življenje stvar izbire. Hvaležna sem, da sem imela možnost obiskati njene delavnice. Je EDINA, ki uči brezpogojne ljubezni na katero smo vsi pozabili. Učitelj kot je ona je najbrž res bil samo Jezus Kristus.

Porodilo se mi je vprašanje. Ali so ljudje, ki obiskujejo tečaj joge, zdrave prehrane itd..tudi sekta? Moj odgovor je ne, ker vsi vemo, da si vsak poišče svojo pot. Zakaj se potem piše, da smo v sekti, če smo bili na delavnicah in poslušamo Lanine posnetke? Menim, da so Lanina predavanja na youtube res zahtevna za začetnike, ampak s časoma razumeš, seveda če si to želiš.

Lani Praner sem globoko hvaležna za podano Živo besedo, vse napisane knjige, vse posnetke, ker se je vedno znova potrudila za nas in nikoli ni obupala.

Lana Praner z Gospodi vidi v vsakem od nas luč in svetlobo. Temu se reče Brezpogojna ljubezen, ki jo zmore samo Lana Praner.

Vsi kateri Lane Praner niste osebno spoznali ne morete vedeti, kakšno toplino nosi v srcu. Zakaj ji ne bi še naprej sledili in se učili, ter postali boljši? Ker nas ima nekdo za sekto in se Lano blati? Ne to pa ne. Smo samostojne osebe in vsak se odloči zase.

Vsem priporočam, da poslušajo njene posnetke, ker ji bodo, morda čez čas iskreno hvaležni, kot smo ji mi, ki ji sledimo. V kolikor vam njeni posnetki niso všeč lahko samo rečem ni še čas. Vsi smo že slišali Ko bo učenec pripravljen bo učitelj prišel.

Vsa zahvala Lani Praner in Gospodom, kateri nam iz dneva v dan podajajo Živo besedo in še vedno niso obupali nad nami. Lana je moj učitelj in sem hvaležna za vse kar me je naučila.

Osebno se ji iz dna mojega srca želim zahvaliti, za vse kar je naredila zame in za mojo družino.

Lani Praner z Gospodi se iz globine mojega srca iskreno zahvaljujem in moj poklon.

Kristjan:

Najbolj od vseh se me je dotaknila delavnica Lane Praner z Gospodi s tematiko “Svet živali”. Po njej na živali gledam drugače, si drznem reci bolj spoštljivo in strpno, predvsem pa je moj odnos do njih magnitude manj negativno nastrojen napram prej, ko sem sledil običaju, da se muhe, komarje, sršene, ipd. ubije na prvi pogled, da se tako ali drugače prežene sosedove mačke, da se zatre takšne in drugačne živali, itd. Brez te delavnice bi še do tega dne ravnal “po običajnem programu” in delal krivico tistim bitjem, ki si krivice ne zaslužijo.
Nekega dne še preden sem slišal za Lano Praner, se mi je življenje obrnilo na slabše, in dolgo časa nisem imel blage veze, kaj mi je, kaj se mi dogaja. Bil sem pri Lani na osebnem kanaliziranju, kjer so mi Gospodje podali informacije o mojem stanju in mi pomagali razumeti kaj bi to lahko bilo, ter mi za samopomoč zaupali tehniko, ki jo izvajam še dandanes, ker mi pomaga.
Naj omenim še delavnice preteklih dveh let, tiste, ki te primejo za ramena in te konkretno pretresejo, da odpreš oči in se zaveš, da se okoli tebe dogaja nekaj, kar je navidezno v tvojo korist, čeprav je resnica daleč, daleč od tega. Vsa zahvala Lani Praner in Gospodom za te delavnice, brez katerih bi verjetno bil jaz in ostali člani družine na prvem, drugem ali celo na tretjem odmerku zvarka, ki mu moderni človek ljubkovalno pravi cepivo. To so bila svarila še preden se je začela odkrivati resnica za temi zvarki.

Milena Erjavec:

Zadnje čase se pojavljajo govoričenja in blatenje gospodične Lane Praner, laži o sekti, komuni ali kultu in zatočiščih, kar pa ni res. Vse to so laži, ker nič takega ne obstaja niti v Sloveniji, niti nikjer drugje.

Lana Praner ni vodja nobene sekte, vsi ki jo spremljamo nismo člani nobene sekte. Vsa njena dela so javno dostopna vsakomur. Lani Praner sledimo tisti, ki tako čutimo, vsak pa je odgovoren za sebe in tudi za svoja dejanja.

Hvaležna sem Lani iz srca za vsa znanja, vsa razkritja, ki so mi pomagala, da sem postala to kar sem, da poslušam samega sebe in sledim svojemu srcu.

Neva:

Gospodično Lano Praner sem spoznala 2014, ko sem bila v težkem obdobju mojega življenja.

Prvo srečanje mi bo ostalo vedno v spominu, saj je bilo drugačno od običajnih, njena toplina, milina, ki jo do sedaj nisem nikoli pri nobenem občutila na tak srčen in pristen način, ter objem namesto stiska roke me je prevzel.
Sedaj ko berem te obtožbe o Lani me srce boli. Ona vsakemu pomaga, ne glede, kaj kdo govori o njej in si misli. Me zanima, kdo bi bil sposoben nuditi sočloveku toliko ljubezni kot jo Lana podaja vsakemu izmed nas. Najbolj pa me bolijo obtožbe, da vodi sekto in mi, ki jo poslušamo in ji sledimo smo del te sekte. To so hude obtožbe in žaljivke. Lana hvala tebi in Gospodom za vse. Ponosna sem, da te poznam,

Tamara Novak:

Pozdravljeni, povsod vedno pristopam če mi je stvar zanimiva. Za gospo Lano Praner sem izvedela preko svojega očeta, ki k njej že hodi dolgo časa a jaz se nisem priključila istočasno kot on. Sprva sem samo opazovala in ko sem videla velike spremembe pri njemu in še pri eni sorodnici sem se odločila, da bom poslušala nekaj predavanj. Zatrdim lahko, da gospa Lana Praner ne vodi sekte in je nikoli ni vodila. Njena predavanja nudijo veliko znanja in sem vesela da delam po tehnikah, ki jih je podala saj sem se tako veliko naučila o sebi in danes sem bolj sproščena in v srcu nosim več ljubezni kot kdaj koli prej. Hvala ti Lana Praner.

Elena Rayman:

V času mojega “prebujenja” sem intenzivno iskala resnico. Imela sem neskončno vprašanj o življenju samem in moji vlogi v njem. Predvsem KDO mi bo na vsa moja vprašanja odgovoril.
Hrepenenje po vedenju kdo sem, kaj sem in zakaj sem, me je pripeljalo do gdč. LANE PRANER in GOSPODOV.

Tako sem na svoj rojstni dan dobila najlepše darilo kdajkoli v obliki termina za prvo kanaliziranje Najvišjih od Najvišjih Svetlobnih Bitij, katere Ona sama tudi kanalizira. Presrečna kot še nikoli, sem dobila nekaj odgovorov na moja vprašanja. Moja duša je zajokala….
Od tistega dne Se mi je odprl Nov Svet,svet spoznanj, zavedanja, resnice, zablod, neukosti, programiranja, težine Zemlje in Še in Še.
Moje iskanje Se je končalo. Začelo pa Se je intenzivno učenje in gradnja mene same.

LANA me je pripeljala do spoznanja, da obstaja Svet modrosti, potrpežljivosti, predanosti, strpnosti, povezovalnosti in LJUBEZNI. Naučila me je, kaj je pot ljubezni in kako stopati po njej.
Preko Njenih predavanj in delavnic Se človek zmore sestaviti v Prvobit in Se izviti iz ujetosti in karme Zemlje.
Naucila me je zavedanja same sebe, svojih misli, besed in dejanj. Da je človek več kot Se kaže navzven, saj je sestavljen iz večih energetskih bitij…
Ona podaja znanja in vedenja, katera na Zemlji niso obstajala, mogočna in resnična.

Lana nima sekte in ni vodja nobenih sekt, nikjer, to je dejstvo. Vsak lahko dela po Njeni matrici, če le začuti in zmore sprejeti Njihovo Besedo. Zato so vse lazi in obtozbe glede Nje v zadnjem času postavljene na strahu in škodozeljnosti.

Sama osebno sem ji hvaležna v Večnost Večnosti, ker vse kar mi je dala in predala, človeški um ne zmore sprejeti. Njena pomoč in skromnost ne poznata meja. Zame je ENA IN EDINA.

Valentina Voršnik:

Z Lano Praner sem slišala desetletje nazaj od moje prijateljice..ob poslušanju nje in njenih predavanj Gospodov sem se našla…prej tavala kaj sem in zakaj sem…begala…sedaj po spoznavanju sebe in tehnik za gradnjo sem v miru in ljubezni ter sočutje do vsakogar…Največja pa je zahvala Njej, ki nas je s svojo ljubeznijo da vsega živega na Zemlji popeljala k višji zavesti in čutenju Narave, matere Zemlje in vseh živih bitij na Zemlji, da smo lahko to kar smo. Nikomur ni nikoli rekla, da ji moramo slediti, to se odločiš sam po svoji zavesti in čutenju, sploh pa nikoli in nikdar ni bilo nobene sekte ali kulta…Ne vem, če se zavzemanje za zdravo Naravo, za živali in zdravo življenje temu reče tako….jaz za sebe vem, da sem postala boljše, mirnejša in se veliko naučila o sebi. Zato vsa zahvala dragi Lani Praner za vso podporo, ljubezen in vsako besedo resnice, ki jo je podala med nas.
Hvala iz srca.
Bitko dobi tisti, ki se je trdno odločil, da bo zmagal. (William Shakespeare)

Suzana:

Pozdravljeni!

V življenju mi je bilo velikokrat težko in prav zato sem iskala rešitev v duhovnosti. Iskala sem marsikje…
In končno sem našla to, kar je zame pravo (ne za druge), najboljše, prežeto z ljubeznijo in resnico. To, kar v meni spodbuja najlepše, najžlahtnejše, me plemeniti in me v celoti izpolnjuje. Postala sem boljši človek!
Vse to v meni prebujajo predavanja Lane Praner z Gospodi.
In prav zaradi svoje osebne izkušnje nad vse cenim in spoštujem ga. LANO PRANER.
Predavanja Lane Praner z Gospodi so javno dostopna in brezplačna na YouTobe kanalu. Krepko čez 100 jih je že! Skoraj vsa so tudi prepisana in dostopna v pdf formatu.
Lahko jih poslušaš in tehnike izvajaš sproti kar v naslonjaču v zasebnosti svojega doma.
Nikamor ti ni treba, pa še brezplačno je!
In prav zato ni potrebe po ustanavljanju komune. Ljudje, ki predavanja poslušamo, nismo sekta, ne živimo v komunah, v izolaciji…
Lana Praner nima sekte, nima komune – ne v Sloveniji, ne v tujini.
In prosim vas nehajte Lano Praner in vse nas preko medijev javno sramotiti in blatiti.
To je nesprejemljivo in nedopustno!
Lep pozdrav,

Nika Verovšek:

Zadnje čase se javno veliko bere in govori, žal tudi kleveta o gdč. Lani Praner.
Ker smo v času, ko je novinarska etika očitno le še pozabljena beseda na papirju ali serverju, kot Lanina dolgoletna sledilka pa tej zgodbi dodajam še svoj pogled.

Predvidevam, da avtorji člankov v medijih v Sloveniji in tujini gdč. Praner nikoli niso osebno srečali, kaj šele poskušali preveriti ozadja vseh neresničnih oz. izmišljenih navedb po strani g. Petra Pogačarja, ki išče svojo pogrešano hči, za katero niti s strani pristojnih organov raziskovanja ni slišati, da bi jo pri gdč. Lani do danes našli, torej je tam ni.
Za svoje poslanstvo, v katerem uči, kako v sebi prebuditi čut in ljubezen zase in do življenja okoli sebe, nikoli in nikdar ni imela nikakršne sekte, komune ali kulta, niti v Sloveniji niti v tujini.
Sama njenim učenjem sledim že od vsega začetka, pa nikoli nikjer nisem zasledila, da bi obstajala kakršnakoli formalna oblika druženja.

Gdč. Praner, o kateri lahko marsikaj lepega izveste tudi na njeni spletni strani je izjemna ženska, mati in prijateljica. Je eno veliko srce in kdor jo je imel priložnost spoznati ve, da jo krasijo neizmerna srčnost v besedah in dejanjih.
Skozi njena več kot stota tematska predavanja, ki si jih na internetni strani ali you tube kanalu lahko vsakdo brezplačno ogleda, posluša ali bere na več kot 4000 straneh, z Veličino, ki jo imenuje ‘Gospodje’, razkriva svet obstoja in življenja.
Ogromno ljudem je skozi svoje poslanstvo pomagala najti smisel življenja, ga razumeti ter sprejeti, tudi meni, za kar sem ji iskreno hvaležna.
Žalostno pa je, da oče pogrešane v tako občutljivi zgodbi obsoja prav njo in skozi medije že skoraj leto dni zavaja celotno domačo in tujo javnost.
Sočustvujem ob izginotju, a se vedno večkrat vprašam, kaj je resnično ozadje ponavljajočega se medijskega linča nad gdč. Praner.’

Tanja:

Nekaj let sem pri različnih osebah iskala tisto nekaj več ali nekoga, ki bi mi zmogel pojasniti ;kdo sem in zakaj sem;. Zgolj slučajno sem nekje leta 2016 našla spletno stran Lane Praner. Na mah sem prebrala nekaj prvih njenih zapisov, pričela sama se graditi po vseh opisanih tehnikah. ko pa sem prišla prvič k njej na predavanje pa sem tudi začutila njo ter energijo ljubezni in miru, videla srečne in vedre obraze vseh prisotnih. Tekle so mi solze spomina kot nezaveden občutek v notranjosti prsi na davno pozabljen čas in kraj mojega bivanja, nekje v meni že pozabljenega. Tako je še danes po vseh teh letih gradnje, me posnetek sporočil premakne v občutek miru, varnosti, hvaležnosti in brezmejne ljubezni. Le njej in Gospodom v kanalu se lahko zahvalim, da sem končno našla mir in harmonijo znotraj sebe. Zato vedno, ko pomislim nanjo, mi steče solza hvaležnosti. Hvala Lana

Lidija:

Pozdravljeni,

Glede na različna mnenja in objave delovanja gdč. Lane Praner, bi želela podati tudi svoje mnenje.

Sem državljanka Republike Slovenije in v skladu z Ustavo Republike Slovenije (URS-NPB9); poglavjem II. ČLOVEKOVE PRAVICE IN TEMELJNE SVOBOŠČINE, 39. člen, (svoboda izražanja), je za vsakega državljana RS zagotovljena svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja. (Uradni list RS, št. 33/1991 z dne 28. 12. 1991: 39. člen URS, Uradni list RS, št. 47/2013 z dne 31. 5. 2013: URS-NPB9).

Na osnovi tega podpiram svobodno izražanje gdč. Lane Praner in njeno oglaševanje na socialnih medijih, ki je v skladu z Ustavo RS.

Rada bi pa podala še naslednje razjasnitve glede izraza »sekta«, ki se najdejo na spletu:

1.) V slovarju slovenskega knjižnega jezika tako za besedo sekta (lat. sequi: slediti, naslediti, nekomu slediti ali lat. secare: sekati, odsekati, odrezati, razsekati, raniti, pohabiti) najdemo njen neposredni, ožji pomen “verske skupnosti, ki se je odcepila od kake že utrjene verske skupnosti, cerkve” in ga je mogoče sloveniti tudi z besedo “ločina”, poleg tega pa tudi preneseni (sekularni) in najpogosteje slabšalni pomen v smislu “zastopanja skrajnih, doktrinarnih stališč v svoji skupini ali organizaciji, zlasti politični” (SSKJ 4/619).
2.) Razlaga pojma sekta iz Wikipedije, proste enciklopedije pa je, navajam:
Sékta ali ločina je druga najmanjša verska organizacija in verska skupina, ki je nastala z odcepitvijo od kake že utrjene verske skupnosti.

Sekte so pogosto v sporu z ostalimi verskimi skupnostmi glede tolmačenja verskih resnic, saj pogosto zavračajo poglaviten nauk. Lahko tudi poudarjajo, da je njihova vera edina pravilna. Ob čemer sekte pogosto prihajajo v spor tudi z državo in zakoni. Članstvo je prostovoljno, medsebojna povezanost in solidarnost pa zelo velika.

3.) Izvirni znanstveni članek Aleš ČRNIČ* ODNOS SODOBNIH DRUŽB DO NOVIH RELIGIJSKIH GIBANJ, Povzetek: V odnosu sodobnih družb do novih religijskih gibanj (NRG), ki so se množično pojavila na Zahodu v drugi polovici 20. stoletja, prevladuje vrsta stereotipov in predsodkov. O diskriminatornem javnem odnosu do NRG priča že sama terminologija, s katero jih označujemo v vsakdanji nestrokovni rabi, saj že sama beseda sekta (ali v angleškem jeziku beseda kult) vsebuje slabšalen pomen.
4.) Avtor: Jasmin Koso, pa v enem izmed svojih člankov, ki so dostopni na internetu navaja, (citiram):… »Za sektaško vedenje je značilno radikalno zavračanje dialoga, celotne prakse in vernikov večinske verske skupnosti. Znotraj sekte se pogosto neguje strah pred družbo in večinsko versko skupnostjo, nesorazmerno velik poudarek pa daje pravilom, ki ohranjajo njeno zaprtost in ekskluzivnost.«

Glede na vse to, kar je navedeno zgoraj in razvidno na spletni strani gdč. Lane Praner, je možno ugotoviti, da gdč. Lana Praner nima nikakršne sekte.

Kot poslušalka njenih predavanj govorim iz lastnih izkušenj, da ne gre za nikakršno versko skupnost.

Da so predavanja javna in da se vsak udeleženec njenih predavanj svobodno odloči za prisostvovaje in svoj prispevek.

Da prisotnost na predavanjih ne pomeni pripadnosti ali kakršne zaveze h komur koli.

Vsak, ki prisostvuje predavanjem, posluša ali bere objavljene vsebine na njeni spletni strani, svobodno izbira kot je to v skladu z Ustavo RS ter širi svoja spoznanja tudi na področju človeškega duha in čustvene inteligence.

Želim lep dan še naprej in lep pozdrav.

Jake Golden:

Pisalo se je leto 2013, ko sem začel aktivno iskat smisel življenja, zaradi obstoja mojega življenja. Nihče od znanih, neznanih, bliznjih in tujih, mi ni zmogel pomagati v trenutnem stanju in zavedanju. Kako naprej ?!? Ni bilo nakljucje, da sem naletel na posnetke, v katerih Lana na unikaten in pristen nacin predaja znanje največje Veličine. Sprva mi nič ni bilo jasno, vendar me je Energija za tem spominjala na nekaj, kar sem iskal cel lajf. ( vse življenje). Na Dom, Resnico o vsemu. Kdo, kaj in zakaj sem jaz, to kar sem jaz in vse, kar sestavlja moj jaz in ostalo v meni, cesar ne znam in ne zmorem nadzorovati. Skratka bil sem na nitki med prehodom v novo življenje in izgubo nadzora svojega življenja, v katerega so posegale sile, za katere sploh nisem vedel, da resnično obstajajo In da je marsikaj “magičnega” resnično realnost v kateri živimo. Komurkoli sem povedal, da sem v stiski, nihče mi ni verjel, zmogel in želel pomagati. Bil sem pač nekdo, ki se mu je odtrgalo. Sel je v “kurac” po domače. Res sem trpel in dnevi so se vlekli kot leta mučnega trpljenja. Nikomur ne privoščim tega sranja. Končno pa je napočil dan, ko sem spoznal Lano Praner. Sprejela me je z velikim nasmehom in pristnim srčnim objemom, kot da se poznava že celo večnost. Njena iskrenost in srčna dobrota me je spominjala na tisto nekaj, kar sem si vedno želel. Na dom, sprejemanje, brezpogojno Ljubezen. Po prvem srečanju sem kooončno spet lahko svobodno, umirjeno in varno zadihal, kot Jaz. Tega ne bo razumel nekdo, ki ni bil žrtev poseganj v človeka oz. magije. Takrat sem Občutil Veličino te Veličine in brezpogojno Ljubezen Lane s katero so mi rešili življenje In mi pokazali pot. Pot po kateri lahko stopam, če resnično želim si od tod. Pot Domov, v Ljubezen, Mir in Svobodo. Njena učenja so mi pomagala, da sem postal to kar sem In da sem začel poslušati samega sebe In slediti svojemu srcu-hrepenenju. Spoznal sem, da je čutenje nad mišljenjem, srčnost nad razumom in Resnica nad lažjo. Ljubezen je najmogočnejša energija vsega stvarstva. In Le z Ljubeznijo je mogoče preoblikovati-odrešiti vsak spomin, ki ni časten in ni Duši v ponos. Lana z Gospodi Nikoli ni posegala v moje življenje, brez moje prošnje ali dovoljenja. Vedno sem Prosil za pomoč in vedno so mi pomagali do te mere, ko se moraš sam odločiti kaj in kako. Nikoli nisem dobil natančnih korakov ali nekih kod, da bo potem bolje. Vedno nas učijo, da skozi gradnjo-delom na sebi, začnemo slediti svojim čutenjem, instinktu, vsej Veličini, ki jo lahko prebudimo skozi tehnike, ki so prosto dostopne vsakomur na netu. Delati pa moramo sami in se prebijat skozi procese osvobajanja in spoznavanja sebe. Veličino Lane lahko občuti vsak, ki vsaj malo ustavi konje v glavi in se osredotoči na čutenje v srcu. Mnogim je pomagala na pot svojega čutenja in svoje usode, skozi katero se vsak posameznik lahko izvije iz svoje karmične ujetosti preko dela na sebi. Vendar nihče ne bo delal tvojih domačih nalog. Imaš vse znanje vendar delal bos pa sam, če si to res želiš. Ne bom sel v detajle Vendar prosim vsakega obsojevalca Lane in nas sledilcev – srčnih podpornikov Lane, naj si prebere definicijo sekte, kulta in vsega s čimer nas žigosajo. Sekta nismo: nimamo obredov, nimamo obrednih molitev, Nimamo se za nekaj več, nimamo članarine, nismo se odcepili od kogar-česarkoli, ker nikoli nikomur nismo pripadali. Nič ni obvezno, vsak je dobrodošel in vse je vedno znova in znova podano tako, da je vsak individuum in da naj vsak posluša izključno le sebe in naj iz vsega podanega vzame za sebe kot čuti, da rabi. Lepo prosim vse, ki mislite, da veste kaj ste in da veste vse, preden pičite in sramotite, delate krivico nekomu, ki ve kaj je in rešuje stanje za vse kar je, ugriznite se v jezik, naredite to in poglejte vsaj 30 videov v katerih Lana podaja vsa ta mogočna znanja preko Prvobitne Veličine-Gospodov Luči od Luči. Začuuutite sporočila, ki so podana in potem sodite kaj in kako. Lana in Gospodje so moja pot in moje življenje in nihče, Nihče me Ne iztiri iz poti, po kateri moje srce hrepeni. Hvala draga Lana in Gospodje, za vse kar ste in bodete storili za vse nas.

Milena Petek:

Gdč. Lano Praner sem osebno spoznala v letu 2010, ko sem od prijateljice dobila najlepše in nepozabno darilo za rojstni dan – osebno povezavo z Lano in Njenimi Gospodi.

Prvo srečanje z Njimi je bilo neprecenljivo. Prepričana sem, da če takrat ne bi prišla do Njih, me že dolgo časa ne bi bilo več, saj sem imela resne zdravstvene težave. Takoj so pričeli z zdravljenjem na meni. Dobila sem tudi napotke za nadaljnje življenjske korake.

S predavanji so pričeli v letu 2010 in od takrat dalje Lani in Gospodom sledim z vsem srcem in dušo. Mnogo modrosti, znanj in resnic so nam podali v teh letih. Rdeča nit vseh predavanj, ki nam jih z brezpogojno Ljubeznijo podajajo in so tudi brezplačno javno objavljeni na Njeni spletni strani je, da se naučimo, kako BITI LJUBEZEN, biti iskren, poslušati sebe, slediti samemu sebi in se s podanimi tehnikami graditi in postaviti v lasten steber ljubečnosti in harmonije. Predvsem pa spoznati kdo smo, kaj smo, zakaj smo, kam prehajamo in kam odhajamo.

V vseh letih nikoli in nikdar niso nikomur rekli, niti Lana osebno niti Gospodje, da se v življenjskih situacijah MORAMO odločiti, kot se odločamo. Vsak ima svobodno voljo in vsak mora stati za svojo odločitvijo, kakršna koli že je. To pa mnogim ni všeč – zato tudi zlagane govorice o sekti, o skupnosti, o komuni in še marsičem, s čimer se blati Lano in vse njene sledilce. Sekta, skupnost, komuna NE OBSTAJA, niti ni nikjer nobenega zatočišča za nikogar.

Velikokrat mi prihaja v misli PESEM DUŠE, ki so jo Gospodje podali na enem izmed druženj:

LJUBEZEN SEM JAZ.

LJUBEZEN JE VSE, KAR SEM JAZ.

LJUBEZEN JE VSE, KAR POZNAM.

LJUBEZEN.

IN V LJUBEZEN VSTOPAM

IN NIKOLI NE IZSTOPAM.

Če bi se ljudje spomnili teh besed, verjemite, ne bi bilo nobene vojne, nobenega nasilja, bi imeli RAJ NA ZEMLJI, tukaj in sedaj.

Nič ni naključje – vse je na ključ. Ponosna in počaščena sem in neizmerno hvaležna, da me je pot pripeljala do drage Lane in Gospodov. Z njihovo pomočjo zajemam in živim življenje s polno žlico, uživam v naravi in z naravo, predvsem pa z mojimi vnuki.

Urška Hace:

Lana skozi svoja predavanja,( ki so prosto dostopna in neplačljiva na netu) posreduje znanja in tehnike za gradnjo človeka s strani svetlobe , najvišjih nebeških bitij. Podane so smeri,kako priti v življenju do miru, harmonije, radosti, ljubezni, iskrenosti in sožitja med ljudmi , živalmi in naravo. Če vsak posameznik tako začuti, lahko deluje po tem in se gradi, tako da Lanino učenje in podajanje resnice ni sekta ali ločina, ki nastane z odcepitvijo od kake že utrjene verske skupnosti.

Alenka C.:

Z učenjem in delom gdč. Lane Praner, sem se prvič seznanila pred osmimi leti. Postopoma sem spoznavala globino in razsežnost znanj, ki nam jih je podajala iz meseca v mesec.
Vse podane tehnike za gradnjo posameznika izhajajo iz njenih lastnih izkušenj in preizkušenj. Prehodila je težko pot, polno preprek in izzivov.
Vedno je bil poudarek na gradnji vsakega posameznika, ker le vsak sam zase lahko naredi spremembo. Nima nobene komune, ne gre za noben kult. Svoja predavanja ima javno objavljena na svoji spletni strani in youtubu. Vse je brezplačno dostopno vsem, ki si želijo duhovno rasti. Vsakdo lahko najde nekaj zase.
Naukov, ki jih podaja, je ogromno. En izmed njih je, da človek nikoli, prav nikoli v življenju ne sme obupati. Osnovno izhodišče pa je prebuditev ljubezni v sebi. Če bi vsakdo imel to prebujeno, bi imeli raj že tukaj, kjer bivamo.

Danica Žajdela:

Ko srečaš Lano, ji v očeh vidiš toplino, občutiš pa jo z vsem srcem ko te objame. Pred leti sem po naključju naletela na njeno spletno stran, v kateri si lahko vsak prostovoljno bere o Veličini Gospodov, ki jo Ona podaja skozi kanaliziranja. Človeku se kar naenkrat odpre obzorje, sestavijo se stvari v celoto, duša občuti dolgo iskani mir. Nam, ki ji sledimo, je kristalno jasno zakaj. Pa niti ne rabimo razlagat nobenemu. Me pa zaboli, ko nekdo zaradi svojega površnega razmišljanja, obsojanja zaradi lastne zlobe in hudobe, brez preverjanja dejstev označi našo skupino za sekto, Njo pa za vodjo. Nihče nas ni silil v nič, le sledili smo svojemu srcu. Njemu se pa ne ukazuje.

Lana je zame Luč, je Ljubezen, je Zaupanje.

Hvaležna Njej in Gospodom do neba in čez.

P.S.:

Je pa hecno, da pa človek, ki je včlanjen v neko politično stranko, plačuje članarino in slepo sledi predsedniku stranke, zase pa trdi, da ni ovca in se ne smatra kot pripadnik sekte

Elena:

Kaj sem hudega naredila v življenju? Zakaj trpim? Zakaj ravno jaz? Se samo meni to dogaja? To so bile besede, ki so mi že od otroštva odmevale v glavi. Sebe nisem zmogla pogledati v ogledalo. Nisem si bila všeč in vse me je motilo na meni. Bila sem v hudih težavah, katerih mi ni nihče zmogel, želel ali ni znal pomagati. Težave so se stopnjevale iz leta v leto in v meni je že počasi ugašalo upanje, volja, želje in sanje. Vse me je vrglo iz tira. Počutila sem se, kot da nosim breme celega sveta. Imela sem občutek, kako tonem vedno globlje in globlje – skratka bila sem na dnu, v brezupu. Kot žarek upanja mi je sorodnica omenila Lanina predavanja na internetu (Youtube) za pomoč pri razumevanju in reševanju težav o življenju. Najprej sploh nisem želela veliko poslušati, potem pa me je znova in znova vleklo k poslušanju. Počutila sem se bolje in imela sem več energije. Tematike predavanj so mi zanimive in preko njih vedno bolj spoznavam sebe. Ker pa takrat še vedno nisem dovolj razumela svoje doživljanje in reakcije na življenje, sem se odločila, da obiščem Lano. Prijazen, topel in sočuten sprejem gospe Lane me je zelo navdušil. Z njeno pomočjo sem lažje in hitreje začela reševati osebne težave in težave iz okolice. Gradila sem se po njenih tehnikah in sedaj se je velik del bremena sprostil. Počutim se polna energije, pozitivnih misli in dejanj. Vrnilo se mi je upanje, volja, želje in sanje ter bolj razumem smisel življenja. Zadnje čase slišim obtoževanja in blatenja gospe Lane po medijih. Z zagotovostjo trdim, da ni nobene sekte, komune, članarin. Ni omejevanja svobode gibanja in govora. To je prostovoljna odločitev posameznika oziroma osebna želja spremljanja njenih predavanj. Iz lastnih izkušenj lahko povem,da bi se moje življenje predčasno končalo, če ne bi spremljala Laninih predavanj ter tehnik gradnje. Za vso pozornost, znanje ter pomoč se ji iskreno in srčno zahvaljujem.

Janja Svetina:

Ves čas sem iskala tisto nekaj v kar bi z vsem srcem in čutenjem verjela. Že kot otrok sem čutila, da nekaj ne štima v sistemu kjer sem morala prisilno pristajati na obliko vzgoje in izobraževanja, ki pa ni bila po moji naravi, možnosti izražanja pa že v družinskem krogu nisem imela.
Iskala sem različne oblike duhovnosti in na koncu ugotovila, da se podobna vsebina različnih knjig tiska s podpisi različnih avtorjev.
Ko sem se vprašala kaj je tisto pravo in zakaj se mi ne ljubi ponovno brati ponavljajoče zapise, sem na neki točki ob srečanju z Ani Jalen in pogovoru z njo, pričela poslušati Lano Praner z Gospodi. Velik del vsebin sprva nisem razumela, sem pa začutila, da je vsebina podajala odgovore na vprašanja, ki sem jih ves čas iskala saj jih v različnih oblikah in usmeritvah preostalih “duhovnosti” notranje nisem sprejela.
Na neki točki sem pričela slediti sebi in doživela neprecenljive trenutke življenja ob budnem opazovanju dogajanj za kar sem neskončno hvaležna.
Obstajajo številne sekte, verske skupnosti, politične pozicije in organizacije, ki ujamejo človeka v njihov krog.
Od vsega kar vodi v ujetost nekih sekt, verskih skupnosti, politične pripadnosti ipd. sem bežala.
Hvaležna sem, da so mi besede Lane Praner z Gospodi tako globoko prebudile spomin in me očuvale.
Srečanje z Lano me je osupnilo in prva misel kako je lepa, čista ljubezen.
Žalostno je, da so tako slepo vodljivi ljudje ob nepoznavanju vsebin in globine podanih besed tako krivično okrivili in oblatili Lano Praner, ki nima zveze z zatočiščem Melise Smrekar.
Moj poklon materam, ki očuvajo svojega otroka.

Anaja Lesovar:

Ponosna sledilka, gdč. Lane Praner in Gospodov. Tudi mene so novice in komentarji o gdč. Lani Praner spodbudile, da napišem nekaj vrstic. Sledilka gdč. Lane Praner sem od leta 2012. Takrat sem sama na internetu našla posnetek druženja in ga poslušala. Podano znanje mi je bilo takoj pri srcu in začutila sem notranji klic, da se udeležim prvega naslednjega predavanja v živo. Od takrat sledim tej Božji besedi in se gradim po Njenih tehnikah. Življenje se mi je pričelo spreminjati na bolje, saj sem postala bolj samozavestna, naučila sem se postaviti zase, hkrati pa biti iskrena do sebe in sveta okoli sebe. Hvaležna sem Lani za izživeto davnino preko karmičnega luščenja in vso pomoč, katero sem dobila. Iskrene besede, ki mi jih je večkrat povedala, so se zapisale globoko v mene. Glede na to, da se govori, da ima Lana »sekto« oz. komune, z gotovostjo rečem in trdim, da to ni res! Vsak se je prostovoljno odločal in se še odloča o svoji udeležbi na vseh delavnicah ali druženjih. Vsem so brezplačno dostopna vsa gradiva, ki so javno objavljena na Njeni spletni strani. Lana nas je naučila, da naj vsak sledi svojemu srcu in da naj delamo in naredimo točno tisto, kar je za nas v Najvišje dobro. Niti ene minute mi ni žal za čas, ki sem ga posvetila sama sebi in tej veliki brezpogojni Ljubezni. Presrečna sem, da sem lahko del te poti.

Milojka Mižgoj:

Glede na vsa pisanja, govoričenja in blatenja gospodične Lane Praner, lažeh o sekti, komunah, zatočiščih, sem se odločila, da napišem svojo resnico. Žalostno je poslušati in brati izjave ljubečega, užaloščenega in zaskrbljenega očeta v medijih doma in v tujini. Ne vem, zakaj je mati odpeljala hčerko, niti ne, kje je. Matere smo nagonsko zaščitniške do svojih otrok. Lahko le sklepam, da se oče in mati nista mogla dogovoriti, kaj je dobro za otroka. In da mora biti to hudo resna stvar. Če gospod oče ne bi zagnal take gonje, da najde svojo hčerko, bi se jima ne bi bilo treba skrivati. Marsikaj hudega bi prihranil tudi svoji hčerki. In gotovo, tudi če jo najde, bo imela prav zaradi tega hude posledice. Včasih so rekli: »Potrebno je slišati obe plati zvona.« Ta gonja pa preprečuje, da bi slišali tudi drugo plat. Še huje pa je, da oče krivdo za izginotje pripisuje tretji osebi, gospodični Lani Praner. Da govori o sektah, verski skupnosti, komunah, v katerih naj bi živeli tisti, ki se gradimo po predavanjih gospodične Lane Praner. Za gospodično Lano Praner sem izvedela leta 2012, ko je bil moj sin zelo bolan. Kot vsaka mama sem iskala vse, da bi mu pomagala. Takrat sem prvič šla na kanaliziranje h gospodični Lani Praner in začela obiskovati njena predavanja. V veliko olajšanje moji bolečini je bilo spoznanje, da smrti ni, da je fizična smrt le zemeljski pojem. Gre le za preoblikovanje energije. Materija ostane, duša pa odide. In ko sem se poglobila v svoja čutenja in spustila misli, sem čutila, da je temu res tako. Od takrat pa vse do danes sem poskusila prisostvovati vsakemu njenemu predavanju v živo ali pa na Zoomu. Kasneje sem jih poslušala tudi na You Tubu, kjer so brezplačno dostopna vsem. To je zame pomenilo gradnjo same sebe. Zavedanje, da si sam odgovoren za svoje življenje in da moraš določene stvari v svojem življenju spremeniti. Doumeš, da je telo veliko več kot samo materija. Začneš opazovati svoje misli, čustva, čutenja in slediti svoji duši. Učiš se biti dober, iskren, se izraziti, spoštovati drugega in mu pomagati, čutiti ljubezen do človeka, živali, narave,.. Gospodično Lano Praner spoštujem iz dna svoje duše in čutim veliko ljubezen ter hvaležnost do nje za vsa učenja, spoznanja in zato, da sem danes lahko boljši človek. Skozi svoje življenje sem bila članica več managerskih klubov in društev, pa tudi drugih organizacij in društev. Imeli smo redna srečanja, predavanja, izlete. Plačevala sem članarino in vse, kar je sodilo zraven. Zbirali smo denar za pomoč pomoči potrebnim. In nobeden ni niti pomislil, da nas bi označil kot pripadnike neke sekte, komune,. In tako se vprašam: »Od kod nekomu pravica, da po nekomu pljuva, ga označi za krivega, kot v tem primeru gospodično Lano Praner, natrosi kup laži o sekti, komunah, zatočišču, ko pa nič takega ne obstaja?« Nobeden od nas, ki sledimo njenim predavanjem, o tem nima pojma.

Tatjana:

Lano Praner sem spoznala pred leti in je ena izmed oseb, za katere sem hvaležna, da sem jih v življenju srečala. Kot oseba je srčna, predana in stojna. Ker opažam, da imajo nekatere osebe zaradi neinformiranosti napačno predstavo o njenem življenju in delovanju, bi rada podala svoje videnje, ki sem ga pridobila v vseh teh letih. Lahko povem, da je Lana oseba, ki uči in podaja veliko znanja na področju osebne rasti, modrosti in našega bivanja. Uči nas ljubezni, harmonije, ravnovesja, da bi lahko živeli bolj kvalitetno življenje in bivali v miru. Ljudje, ki spremljamo Lano smo običajni ljudje, ki živimo vsak svoje življenje, samostojno vsak s svojim življenjskim slogom, z različnimi izobrazbami, poklici in dejavnostmi v našem vsakdanu in še nikjer nisem zasledila da bi z njene strani obstajala kakšna organizacija oz. kot jo nekateri poimenujejo sekta. Menim, da bi morale osebe, preden podajajo izjave, prej preveriti pomen in težo izrečenih besed in na voljo je dovolj gradiva, da se o tem podučijo. Vsa predavanja, ki so bila podana z njene strani v vseh letih, so brezplačno objavljena na YouTube kanalu in javno dostopna za poslušanje, zato ima vsak človek pravico in možnost do tega kaj prebere in kaj posluša. Je pa dejstvo, da obstaja veliko oseb, ki podajajo različna znanja za osebno rast, na posamezniku pa je, kaj prepozna v svoje dobro in v dobro vsega. Meni je Lana podala ogromno in hvaležna sem, da sem delček njene in naše poti. Potrebno je začutiti in videti.

Dunja:

O lažeh glede sekte in kulta, ki se zadnje čase sirijo v povezavi s spoštljivo in srčno Lano Praner, enostavno ne morem biti tiho. Lazi, da smo njeni sledilci člani sekte mi predstavljajo osebno žalitev! Ne gre za nikakršno sekto ali kult! Mi, ki jo poslušamo delamo to popolnoma prostovoljno, ker smo tako začutili v srcu, ker se je nas je tako ali drugače dotaknila v različnih pogledih. Lani sem neizmerno hvaležna za vse, kar nam daje in kar je za nas storila! Hvala draga naša Lana! Tvoja učenja, ki jih podajaš so neprecenljiva! Stali ti bomo ob strani!

Milena F.:

V življenju sem bila deležna številnih preizkušenj, kar je bil vzrok, da sem postala iskalka, da bi dobila odgovore na vprašanja, zakaj tako..? Več let sem iskala pomoč v raznih duhovnih skupinah in tudi pri jogi. Vsepovsod sem dobila nekaj, vendar sem šele, ko sem na internetu slučajno naletela na predavanja Lane in Gospodov, začutila, da je to to, kar sem iskala dolga leta. Bila je to nadgradnja pa tudi marsikaj predstavljeno s povsem drugega zornega kota, spočetka malo težko razumljivega, če si se pa poglobil v vsebino pa si zmeraj našel nekaj, kar te je pritegnilo in te pomirilo zaradi velike ljubezni, ki sije tudi iz njenih knjig.

Ona nam kaže pot, vse ostalo, osebna rast pa je odvisna od vsakega posameznika. Z njo sem se spočetka srečala na njenih delavnicah, sicer se pa v glavnem gradim doma. Sama sem se v tem času spremenila, ker svet dojemam drugače, kot bi ga brez znanja, ki nam ga Lana z Gospodi tako velikodušno podaja, saj so predavanja na internetu dostopna vsem zastonj.

Vse govorice, da živimo v komunah in smo sekta, so povsem neresnične in verjetno posledica tega, da nekateri želijo še naprej manipulirati in zadrževati človeško zavest na obstoječi ravni, namesto da bi se ta dvigovala. Žalostna sem, da pri tem sodelujejo celo novinarji, namesto, da bi se prepričali in raziskovali preden objavljajo laži.

Neskončno sem hvaležna za vse, kar sem bila deležna s strani Lane in Gospodov.

Tina:

Kot večina ljudi, sem tudi jaz spoznala Lano na njenem samem začetku, ko sem bila sama še najstnica. Pravijo, da ko si najstnik iščeš samega sebe, se oblikuješ … Takrat nisem čutila prave ljubezni, navdušenja, motivacije nad tem kar sem, kar bi rada postala. Pričela sem poslušati kaj pravzaprav Lana je, ne vsiljeno, ampak prostovoljno, ker me je zanimalo. Čutila sem določeno povezavo, milino, ljubezen, katere takrat še nisem razumela. Pričela sem se zavedati same sebe, ljubezni, ki jo lahko podarim ljudem tako, kot jo Lana podaja nam. Ne bom opevala, da Lana ni sekta, saj so jo opevali že pred mano in če je človek prebral vse zapise je morda dojel, da govorimo resnico. Nikoli nismo bili v nič prisiljeni. Le kako si lahko sploh v kaj prisiljen, če čutiš da je to nekaj, kar te dopolnjuje, kar te razveseljuje, kar ti daje ljubezen, kar ti pomaga, da si to kar si in da ljubiš samega sebe. Morda sem bila »ena izmed naivnih najstnikov«, kot pravijo ljudje, vendar sem že takrat vedela, da je Lana najbolj ljubezniva, najbolj svetla oseba med vsemi nami. Priznam, težko je nekaj videti v nekomu, če temu ne verjameš. Ampak kako lahko sodiš človeka, brez da ga poznaš? Velika in srčna zahvala Lani in vsem, ki nam pomagajo in podajajo neskončno ljubezen, mir in svetlobo.

Polonca Velkavrh:

Življenje se mi je z Laninimi znanji zelo spremenilo. Predvsem pa sem dobila upanje, da lahko na tem planetu kaj spremenim – seveda v osnovi sebe in svoje življenje. Lana podaja znanja o samogradnji, tako da lahko začnemo živeti resnično svoje poslanstvo. Nikoli pa ne podaja napotkov in dokončnih rešitev, saj moramo do njih priti sami. Mogoče smo si nekateri želeli, da bi naredila skupnost, kjer bi se srečevali njeni poslušalci, pa jo žal ni. V nobenem smislu ni posegla v naša življenja. Spremembe v nas so se zgodile le z pomočjo navodil za samogradnjo, podanimi modrostmi in njeno ljubeznijo do vsega. Vse njene delavnice pa so javno objavljene za vse, ki jih želijo slišati.

Lidija Kolnik:

V času, ko se duša prebuja, je bolečina telesa zelo intenzivna. Ko se iz črne teme v globočini nevednosti povzpenja proti obrisu svetlobe, je bitje povsem izgubljeno.Takrat se trgajo vse vezi, trpljenja ni in ni konec. Kričanje je zato tako intenzivno, da se sliši daleč okrog sveta. Tudi obsodbe so del tega procesa. Žal se krivda kaže vse okrog z obtožujočimi pikrimi izbruhi z besedami in dejanji. In tu smo zajeti tudi sledilci dušne zavesti gospodične Lane Praner z označbo sekte, komune. In vse misli, besede dejanja so le vedno glasnejši krik pomoči osamljene duše, krik po ljubezni, milini, toplini.
Pomoč prihaja le od znotraj, to pa traja in traja. Bodimo strpni.
Življenje hvala, hvala, da sem to kar sem. Hvala na tem darilu ljubezni.

Viktorija:

Naj povem svojo zgodbo o Lani. Za njo sem izvedela od zdravnice na medicini dela, ko sem imela zdravstvene težave. Svetovala mi je naj grem do nje in mi bo ona kanalizirala zakaj sem zbolela in kako se lahko pozdravim. Res sem šla do te preproste srčne ženske in se poveže z( gospodi) in mi meže kot v transu govori  in jaz si skušam zapisovat povedano. Na  koncu jo želim  nekaj vprašat v zvezi s tem pa mi pravi da nič ne ve, da je samo kanal, a vseeno malo poklepetava in ji dam  prispevek, ki za moje pojme ni bil pretiran, saj nekateri dajo toliko ali še več za en kos oblačila. Če pa smo iskreni in pogledamo okrog sebe koliko delavnic in novodobnih duhovnežev se pojavlja in kdo ima koristi od tega in kakšne zneske zahtevajo za obisk delavnic in jih oglašujejo povsod- me res zanima kdo in zakaj takšna gonja proti Lani. Na koncu pa vsak izbere in dobi tisto kar si zasluži-  mar ne. Meni je to pomagalo da sem razumela zakaj sem zbolela za ( neozdravljivo boleznijo?), ki sem jo ozdravila. Sem zelo hvaležna, da sem jo imela priložnost spoznat in da pomaga ljudem k prebujenju. Lana ni sekta in nikogar ne sili da jo upošteva , posluša , ali bere ima pa lepe razlage za namen življenja in razumevanje učenja -zavedanja življenja v prebujenje. Na yutubu ima ogromno brezplačnih kratkih in dolgih posnetku, ki so dostopni vsem in hvala ji za to- vzameš toliko kolikor zmore sprejet tvoja duša. Ko se bodo ljudje začeli zavedat pomena življenja in preoblikovanja bomo imeli raj na zemlji in bomo živeli v miru, radosti, ljubezni v obilju vsega za vse.
Lep pozdrav

Jože:

Vedno me je v življenju gnala težnja po iskanju onostranstva in po odkrivanju resnice. Dolgo sem iskal, a nikoli našel tiste prave poti. Na predstavitvi ene od knjig, sem prvič srečal LANO PRANER. Močno me je  pritegnila vsebina in v nadaljnjih iskanjih sem spoznal, da sem našel, kar sem iskal. Začel sem graditi sam sebe preko podanih tehnik.

Zase lahko rečem iz srca hvala Lana Praner, da sem spoznal vrednote tvojih predavanj in delavnic. Sedaj sem srečen, ker še vedno znova najdem v tvojih predavanjih upanje, da obstajajo rešitve in  bom  lahko enkrat odšel tam kjer je ljubezen in resnica doma.

Glede obtoževanj, da ima Lana sekto in da smo vsi člani sekte, so samo podtikanja in laži, ker nobena sekta ni nikoli obstajala. Vsak od nas je samostojen in se sam odloča ali bo sledil in delal na sebi, ali pa ne.

Hvala, hvala in hvala Lana Praner in hvala Gospodom!
Anica Simunič:
Vsa rešitev je v Ljubezni… to so velike besede naše drage gospodične Lane. Ko v sebi pričnemo prebujati ljubezen, se nam počasi prične kristalizirati resnica. Kot drobno zrno peska, zrno na zrno… Več je ljubezni, več je resnice. Vidno, slišno, čutno polje se nam prebuja. Pričnemo se zavedati, kako se odzvati, kje popraviti, kaj spremeniti, da ne pokažemo s prstom na nekoga. Kdo smo mi, da sodimo? Resnica je, da nismo ne sekta in ne komuna. Zase lahko rečem le to, da sem neskončno hvaležna, ponižna in srečna, da poznam gospodično Lano Praner, njeno učenje, vso njeno Veličino, da sem, to kar sem in da smem biti del njenega popotovanja.
Mateja:
Sama sem se v življenju velikokrat spraševala kaj je moje poslanstvo, zakaj sem tukaj kjer sem, zakaj smo na svetu ljudje večkrat nesrečni kot srečni, ali obstaja življenje tudi na drugih planetih itd. Edina, ki mi je odgovorila na ta vprašanja je bila Lana Praner, ki skozi kanalizirano besedo govori Resnico. Resnico, ki jo je potrebno začutiti in ne analizirati z umom in razumom, ki nas velikokrat izneverita. Od Lane sem dobila veliko več, kot pa sem kadarkoli sploh upala pomisliti. Odkar jo poznam in se gradim po Njenih tehnikah je moje življenje veliko lažje. Pa ne toliko lažje zaradi dogodkov, ki mi krojijo vsakdan, ampak zaradi mojega drugačnega pogleda na življenje. Znam bolj slediti sama sebi, se poslušati in hoditi po poti življenja z manj strahu, ter zavedanjem, da vsako dobro dejanje, lepa beseda štejejo in da nikoli ni nič zaman.
Davorin Drevenšek:
Sem Lanin sledilec že več let. Njena predavanja z Gospodi so mi pomagala razumeti življenje
in smisel. Okrepil sem vero v dobro in tudi, da obstaja nekdo, ki je pravičen, dober, strpen in
pozna zakonitosti življenja in bistvo tega. Lahko bi rekli da kar seješ, to žanješ, kar nam Lana
z Gospodi večkrat poudarja. Učijo nas kako biti v srcu, kako slediti svojemu občutku, kako
začutiti ljudi, živali, naravo in svet. Predvsem nas tudi uči, da preidemo iz glave, ki je
program, v srce, ki temelji na povezavi z drugimi, pomoči drugim in da vedno začutiš katera
pot je prava zate in posledično za svet okoli tebe. Kateri se je vsaj malo poglobil kaj Lana z
Gospodi poučuje, mu je jasno da dela dobro za ljudi, živali in naravo. Tudi osebno sem jo
spoznal, zato lahko vse to potrdim in še marsikaj dobrega bi lahko opeval. Res je izjemna
ženska in človek z velikim Č. Vedno sem si rekel, da imam ogromen privilegij da sem jo
spoznal, zato me tudi zelo boli kaj se zadnje čase dogaja in kako jo mediji ter določeni ljudje
želijo predstaviti. Prav tako želijo očrniti sledilce, katere so nas poimenovali »sekta«. Te
trditve so žaljive, neresnične in nepreverjene. Žal so to prodane duše, ki strmijo h
destruktivnosti in vedno iščejo v najboljših, najslabše. Ponavlja se daljna zgodovina, iz časa
Jezusa, ko je bil prav tako zatajen in pribit na križ, ker je bil dober, pravičen in je ljudi učil
živeti pravično življenje. Žal so ga redki podprli, da bi ga lahko rešili. Zato se ne bom niti
globlje poglabljal in zagovarjal tisto, kar je očitno.
Skozi to pismo sem želel izraziti svojo hvaležnost in se javno zahvaliti gospodični Lani za vse
dobro kar je storila zame, druge, celotni obstoj in svet.
Renée Prijatelj:
Skoraj vsi skozi težke preizkušnje življenja iščemo rešitve. Nekateri jo najdemo v duhovnosti,
drugi v materialnosti. Svet se deli na ti dva pola in tisti, ki se gradimo ter iščemo drugačno
pot smo ožigosani kot »duhovnjaki«. Malo si nor, ker delaš drugače kot so te učili v šoli in
cerkvi. A le tisti, ki so delali drugače in si upali biti drugačni, so, če pogledamo skozi
zgodovino, na koncu zmagoslavno dvignili roke. V tem primeru je gospodična Lana z Gospodi
za ta svet res drugačna. Zakaj? Ker ponudi rešitve na dlani brezplačno. Rešitve in odgovore
na katere znanost, medicina in psihoterapevti nimajo odgovorov že na tisoče let. Tako je
lahko mnogim trn v peti ali pa prav nasprotno, rešiteljica iz ujetosti, ki jo narekuje sistem. In
ne, »duhovnost« ni beg, je prevzemanje odgovornosti za tisto v kar smo se izoblikovali skozi
zgodbe preteklosti, ki segajo daleč nazaj. Moj pogled na gospodično Lano Praner z Gospodi
je revolucionaren. Njen pristop, drznost in ob enem sočutnost so dokaz, da se zmore, če se
le želi. Zatorej je že ona sama živi dokaz, da je mogoče tudi drugače, kar mnoge, žal,
dobesedno spravi ob pamet. Kot sledilka, sem ponosna da to sem, da vem kje leži moje srce
in moja pripadnost. Tudi tega se mora človek priučiti in naučiti. Svoje osebne zgodbe, kako
mi je gospodična Lana z Gospodi pomagala skozi življenje ne bom odpirala za javnost, lahko
pa povem, da od kar vem za gospodično Lano in Gospode razumem malo bolje kaj pomeni
ljubezen, povezovalnost, strpnost in življenje na Zemlji.
Ivana:
Po dolgoletnem služenju stroki- sistemu, sem skoraj izgubila sebe. Po vseh službenih in drugih ” obveznostih” sem postajala apatična, brez veselja v sebi. Vedela sem, da tonem. Toda “iskrica ” iskanja smisla me je pripeljala do Lane. Po prvem srečanju sem še dolgo sedela v avtu in jokala, jokala. V vsej meni so odmevale Njene  besede ljubečnosti, sprejemanja in odstiranja biti življenja.
      Spet sem začutila tisto pravo življenjsko silo- ljubezen. Skozi podane tehnike samogradnje se učim spet biti v svoji srčiki, samospoznanju. To je zame neskončna energija čutenja povezanosti vsega v obstoju.
Lana, z neskončno hvaležnostjo.

 

 

 

4.5 8 glasovi
Ocena članka
Naroči se
Obvesti me o
guest
3 Komentarjev
Starejše
Novejše Največkrat glasovano
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
3
0
Zanima me kaj meniš. Komentiraj! :) x
Copy link