Nekategorizirano

Kaj se skriva izza globalne promocije prehranjevanja z žuželkami?

Najbolj prominentna izrastka ”Skupne svetovne vlade”, Združeni narodi (UN) in Svetovni ekonomski forum (WEF), že nekaj časa agresivno promovirata hrano iz žuželk. Članek na internetni strani UN iz leta 2013 z naslovom ”The latest buzz: Eating insects can help tackle food insecurity, says FAO.’‘ (https://news.un.org/en/story/2013/05/439432 ), omenja knjigo Edible Insects oz. Užitne žuželke, ki govori o prihodnjih obetih za varnost hrane in krme. Knjiga poudarja ne le prehransko vrednost žuželk, ampak tudi koristi, ki bi jih gojenje žuželk lahko imelo za okolje in za obravnavanje hitro naraščajočega povpraševanja po hrani po vsem svetu.

Med tem ko nam je ideja jesti črva, kobilico ali črička ob vsakem obroku precej nenavadna, pa Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) pravi, da ima to veliko dobrih učinkov na zdravje. Žuželke vsebujejo veliko beljakovin, maščob in mineralov. Lahko se jih uživa cele ali pa zmelje v prah ali v pasto, ki se jo doda ostalim živilom. Eva Muller, direktorica Oddeleka za gozdno ekonomijo, politiko in proizvode pri FAO pravi:

”Žuželke niso škodljive za prehrano, ravno nasprotno. Imajo hranilno vrednost, imajo veliko beljakovin in so obravnavane kot delikatesa v mnogih državah.”

Lansko leto smo lahko na spletni strani WEF (https://www.weforum.org/agenda/2021/07/why-we-need-to-give-insects-the-role-they-deserve-in-our-food-systems/ ) zasledili:

”Mi moramo dati žuželkam vlogo, ki si jo zaslužijo v naših prehranjevalnih sistemih. Do leta 2050 bo svetovna preskrba s hrano morala nahraniti še 2 milijardi ljudi več. Gojenje žuželk za hrano in živalsko krmo bi lahko ponudilo okolju prijazno rešitev za bližajočo se prehrambeno krizo. Nastajajoče tehnologije, ki so vir beljakovin in gnojil, bi lahko pomagale vrniti žuželke v prehranjevalni sistem v velikem obsegu.”

K promociji žuželk oz. ”okolju prijaznem nadomestku mesa” se priključuje tudi Holywood in uradni mediji saj se to popolnoma ujema s stvarmi kot je evgenika, genocid preko cepiv in tehnokratsko utopijo.

What's bugging Nicole Kidman? | food | Agenda | Phaidon5 Celebrities Who Think Bug Eating Is The New Healthy | ExpatWomanFood.com

Filmski igralki Nicole Kidman in Angelina Jolie promovirata prehranjevanje z žuželkami

Vse to zelo dobro sovpada z Agendo 21, Agendo 2030 in dolgo trajajočo klimatsko psihološko operacijo Rimskega kluba. In zakaj žuželke? Kaj je tisto, kar te domnevne” trajnostne vire z visoko vsebnostjo beljakovin”, naredi tako pomembne pri načrtu globalne elite? To je hitin, naravna sestavina njihovega zunanjega skeleta. Ta vlaknasti polisaharid je po ”naključju” izjemno strupen za človeka. Specifično, hitin sproži vnetje in imunske odzive. 

Understanding the structural diversity of chitins as a versatile biomaterial | Philosophical Transactions of the Royal Society A: Mathematical, Physical and Engineering Sciences

Strukturna raznolikost hitina

Hitin je možni molekularni vzorec, povezan s povzročitelji alergij (PAMP), linearni polimer, sestavljen iz ostankov N-acitilglukozamina, ki so povezani z β-(1,4)-glikozidnimi vezmi. Sesalci so potencialni gostitelji protozojev, gliv, členonožcev in ogorčic, ki vsebujejo hitin; vendar pa sesalci sami ne sintetizirajo hitina in zato velja za potencialno tarčo za prepoznavanje s strani imunskega sistema sesalcev. Hitin se zazna predvsem v pljučih ali črevesju, kjer aktivira različne prirojene (eozinofilce, makrofage) in adaptivne imunske celice (IL-4/IL-13, ki izražajo limfocite T-pomočnike tipa 2). Vse to je slišati zelo podobno učinkom bodičastih proteinov, ki so posledica cepiv proti kovidu. Videti je, da je hitin vrsta patogena, ki lahko zlahka poslabša posledice cepljenja. 

Eating Bugs with Anna Faris, Tituss Burgess & Chef David George Gordon - YouTube

V študiji s podganami za ugotavljanje ali je hitozan (chitosan), linearni polisaharid narejen iz hitina, varen za uživanje, so ugotovili, da ni histoloških sprememb, ki bi bile povezane z opaznim zmanjšanjem nivoja vitaminov, vendar pa so zmanjšanja dovolj pomembna, da kažejo na prehranske neustreznosti. Dolgoročno pomanjkanje vitamina A in vitamina E je dobro znano. Ko se raven vitamina E zmanjša, lahko pride do poškodbe tkiva, anemije, motnjami normalne rasti, zmanjšanjem odziva na okužbe,.. Pomanjkanje vitamina A zmoti številne biološke procese, vključno z rastjo, razvojem vida, imunskega sistema in metabolizma. Kakorkoli že, prehranjevanje z žuželkami skozi čas pripelje do pomanjkanja vitaminov.  Ljudje, ki so se izpostavili cepivu oz. genski terapiji, bodo še posebno dojemljivi za škodljive učinke diete bogate s hitinom. Študija je pri podganah pokazala tudi zmanjšanje timusa, žleze, ki se nahaja za prsnico. Ta žleza je izjemno občutljiva na strupene sestavine. To potrdi strupenost diet bogatih s hitinom in hitozanom, ki lahko potencialno pripeljejo do odpovedi organov.  Študija objavljena v časniku Nature z naslovom Chitin induces accumulation (https://www.nature.com/articles/nature05746 ) kaže, da hitin sproži alergijske vnetne reakcije zračnih poti in po vsej verjetnosti tudi astmo. 

7 Countries That Eat Insects for Food | Terminix

Vse to dobro sovpada k zrežirani ”epidemiji” in načrtu za depopulacijo prebivalstva. Poleg tega so pri pregledih žuželk na farmah za njihovo vzrejo odkrili, da 30% žuželk vsebuje parazite, ki so potencialno nevarni za živali in ljudi. Užitne žuželke so rezervoar človeških in živalskih parazitov. V kruhu iz zmletih čričkov so v Italiji odkrili polno človeku nevarnih bakterijskih spor. Tako je videti, da so žuželke prav zares le še eno sredstvo za uničevanja človeškega zdravja in sredstvo za zmanjšanje svetovne populacije.

4.6 17 glasovi
Ocena članka
Naroči se
Obvesti me o
guest
5 Komentarjev
Starejše
Novejše Največkrat glasovano
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
5
0
Zanima me kaj meniš. Komentiraj! :) x
Copy link