Nekategorizirano,  Okolje

Ali se v današnji megli skriva grozeča nevarnost?

Mnogi se danes pri iskanju odgovorov na to kaj vse dogaja v svetu in od kod nam vse preti nevarnost, obračamo tudi na filme, ki nam v pogledu ”vnaprej določenega programiranja dogodkov” s strani globalne elite, pojasnijo ali pa orišejo kaj se dogaja okoli nas. V zadnjem času smo priča nenavadni megli, ki nam poleg hitro sušečega in pekočega grla, daje precej neprijeten občutek.

Starejše generacije se še spomnimo grozljivke The Fog (Megla) iz leta 1980, ki jo je posnel John Howard Carpenter, eden izmed velikih mojstrov grozljivk in prav tako režiser kultne grozljivke Halloween (Noč čarovnic) iz leta 1978. Da pa megla nima v sebi nekaj grozečega z nadnaravnega področja in samo na filmskih platnih, nam odkrivajo tudi resnični dogodki, ki ostajajo v določenem delu še vedno nepojasnjeni.

The Fog (Special Edition) : Jamie Lee Curtis, Adrienne Barbeau, John Carpenter: Movies & TV - Amazon.com

The Fog iz leta 1978

Tako je tudi z meglo, ki se je nenadoma pojavila v soboto, pet dni pred Nočjo čarovnic leta 1948. Megla je ovila mesto Donora in bližnjo vas po imenu Webster v Pensilvaniji, ZDA. Istega dne se pojavila prva smrt. Znotraj 9 dni je umrlo še 19 ljudi, na stotine pa jih je preplavilo bolnice, hlastajoči za zrakom, med tem ko jih je še več imelo respiratorne ali kardiološke težave. Po dogodku, so na zahtevo prebivalcev, vladne službe v Donoro in Webster poslale 25 preiskovalcev. Tam so izvedli zdravstvene preglede, pregledali pridelke in živino, izmerili različne vire onesnaževanja zraka in opazovali hitrost vetra in meteorološke razmere. Ugotovili so, da je več kot 5.000 od 14.000 prebivalcev, izkusilo simptome, ki so bili od hudih do blažjih in da so bližnji tovarni American Steel&Wire Plant in Donora Zinc oddajale kombinacijo strupenih plinov, težkih kovin in finih delcev. Pa vendar, rentgenske slike pljuč mnogih, so bile videti, kot da bi preživeli napad s strupenim bojnim plinom.

The Deadly Donora Smog of 1948 Spurred Environmental Protection—But Have We Forgotten the Lesson?

Tovarna žic v Donori, ki je postala del American Steel&Wire Comany, na obali reke Monongahele leta 1919

Mnogi, ki so bili nad zaključkom preiskave in odsotnosti odgovornosti ogorčeni, so vložili tožbe proti American Steel&Wire Company. Kot odziv so pri podjetju pojasnili, da je bila ”megla božje dejanje”.  No, podjetje, ki je imelo sedež v Rockefellerjevi zgradbi v Clevelandu, je bila podružnica U.S. Steel Company, katerega je ustanovil zloglasni J.P. Morgan in je bilo v tistem času največji proizvajalec jekla in največja korporacija na svetu. Ta podatek nam vsekakor zbudi sum, da se je lahko v ozadju dogajalo vse kaj drugega kot ”božje dejanje”. Ali so bile to predpriprave na današnje stanje?

GettyImages-515485484.jpg

Donora 1948

Naslednji podoben dogodek na katerega naletimo je ”Veliki smog”, s čimer so poimenovali meglo, ki je 5 dni decembra leta 1952 ovijala London. Ta je po ocenah nekaterih strokovnjakov ubila več kot 12.000 ljudi in hospitalizirala 150.000 ljudi. Na tisoče živali je umrlo. Ptiči so se zaletavali v zgradbe in tatvine so se povečale saj so lahko lopovi lažje pobegnili.

Great Smog of London | Facts, Pollution, Solution, & History | Britannica

”Megla” v Londonu leta 1954

Uradna razlaga dogodka je bila, da je bila posledica strupene megle, izpusti žveplovega dioksida, ki ga danes npr. sproščajo tudi tovarne na Kitajskem, dušikovega dioksida, ki ga ustvarjajo vozila in amoniaka, ki prihaja iz uporabe gnojil. Da bi se vse skupaj pomešalo v ”strupen koktajl” se morajo zgoditi pravi kemični procesi in v pravih okoliščinah. Pri tem je zanimivo to, da med tem, ko je bil londonski ”smog visoko kislinski in strupen”, je današnji kitajski povsem neutralen in še zdaleč ne tako smrtonosen. Kakor koli že, incident je posledično pripeljal do sprejema zakona ”Clean Air Act 1956”, ki je prepovedal kurjenje oglja v urbanih okoljih v Združenem kraljestvu, kar je prisililo mnoge Britance v zamenjavo peči in ustvarila ogromne dobičke ponudnikov peči in industriji nafte oz. plina.

The lethal effects of London fog - BBC Future

London 1954

Samo eno uro vožnje iz Londona pa  se nahaja Porton Down, ki predstavlja eno najbolj zloglasnih britanskih znanstvenih ustanov. Ustanovljen je bil leta 1916 in predstavlja najstarejšo inštalacijo za raziskovanje kemičnega bojevanja na svetu. Tega, česar se ni zavedal britanski narod pa je bilo to, da je njihovo ministrstvo za obrambo spremenilo velika območja njihove dežele v ogromen laboratorij za izvajanje serijo skritih testov biološkega bojevanja nad javnostjo. Čeprav so določene podrobnosti  skritih poizkusov v zadnjih letih prišle v javnost, pa poročilo na 60-ih straneh odkriva nove informacije glede več kot 100-ih skritih eksperimentov med leti 1940 in 1989. 

Porton Down: What is the experimental government facility in Wiltshire at the centre of recent poisonings? | The Independent | The Independent

Eno izmed poglavij z naslovom ”Poskusi s fluorescentnimi delci” odkriva, da so med 1955 in 1963 letala letela iz severovzhodne Anglije do vrha Cornwalla ob južni in zahodni obali, ter odmetavala ogromne količine cinkovega in kadmijevega sulfida na javnost. Kemikalija je odplavala kilometre v notranjost, njena fluorescenca pa je omogočala beleženje njene širitve. Med tem ko je vlada zatrjevala, da je kemikalija varna, pa je kadmij prepoznan povzročitelj pljučnega raka in je bil v II. Svetovni vojni s strani zaveznikov uvrščen kot kemično orožje.

Zgodovinske fotografije prikazujejo podlakti ”človeških subjektov” po tem ko so jih izpostavili dušikovemu iperitu, bojnemu plinu iz družine mehurjevcev v Naval Research Laboratory v Washingtonu D.C.

Prav tako so na območju Porton Down izvajali poizkuse, za katere je vlada dejala, da bodo Veliki Britaniji pomagali pripraviti na potencialne biološke in kemične napade iz zraka. Vlada je ponovno zatrdila, da so bili ti eksperimenti neškodljivi in da niso povzročili nobenih škodljivih učinkov na zdravje lokalnega prebivalstva. Pa vendar so bili mnogi skeptični, glede na to, ko so v javnost prišla priznanja, da so znanstveniki iz Porton Down kontaminirali obalo škotske z antraksom. Prav tako je znano, da je policija leta 1999  preiskovala testiranje, ki je ogrozilo življenja vojakov brez njihovega vedenja. Čeprav do pregona zločina ni nikoli prišlo je ministrstvo za obrambo dodelilo 360-im vojakom kompenzacijo v višini 5.2 milijona dolarjev. Seveda je to kaplja v morje, glede na to, da ima Porton Down letni proračun v višini 882 milijonov dolarjev. Ministrstvo ni nikoli priznalo odgovornost v tem primeru, laboratorij pa je dejal, da imajo ”program prostovoljstva”, ki je vključeval 20.000 ljudi, ki so preko več let sodelovali v študijah.

Movie - A Breath Away - 2018 Cast، Video، Trailer، photos، Reviews، Showtimes

Eden zadnjih filmov na temo grozečih učinkovin megle je kanadsko francoski film A Breath Away (Dans la brume ) iz leta 2018, kjer se po potresu spusti smrtonosna megla in pobije vse, ki jo vdahnejo

Potrebno je vedeti, da v Port Dawnu proizvajajo tudi bojni strup antraks, katerega proizvaja bakterija Bacillus anthracis, ki tvori spore. Okužbo povzročijo spore, inkubacijska doba pa traja od nekaj ur do 7 dni, lahko tudi do 60 dni. Pri večini okuženih se bolezenski znaki razvijejo v 48 urah po izpostavitvi. Najpogosteje se pri ljudeh pojavi kožna oblika antraksa, kjer se običajno po okužbi pojavi rdeča pega, podobno kot pri piku insekta. V 1-2 dneh se na tem mestu razvije mehurček s krvavo vsebino in ko se ta posuši, nastane temnordeča, skoraj črna krasta, ki ne boli. Bolnik ima lahko tudi gripi podobne simptome z vročino, glavobolom in slabostjo.

Anthrax, causes, symptoms, diagnosis, tests, treatment & prognosisAnthrax - Wikipedia
Anthrax infection - Pathology Tests ExplainedAnthrax of the lower lip. | Semantic Scholar
Kožni antraks

To kar lahko posumimo je, da v zadnjem času nad prebivalstvo, nad nas, pršijo spore antraksa. In po uporabi antraksa v obliki aerosola kot biološkega agensa je najpogostejši pljučni antraks. Pljučni ali inhalacijski antraks, ki nastane zaradi vdihavanja spor antraksa se kaže preko simptomov, ki so sprva podobni gripi ”vročina, glavobol, suhi kašelj, utrujenost in znojenje (diaforeza). Sum na antraks postane upravičen predvsem pri pojavu občutka tiščanja oz. bolečine za prsnico ter oteženega dihanja (dispneje). Zatem se nenadno pojavijo šumi pri dihanju (stridor), povečana frekvenca dihanja (tahipneja) in hipoksija, celotna sluznica je vneta”. Po nekaj dneh se bolnikovo stanje poslabša, prične težko dihati, manjka mu zraka. Na rentgenski sliki je vidno zasenčenje pljuč. Pljučni antraks ima lahko tudi izjemno nagel potek – od pojava prvih težav do smrti mine manj kot 48 ur.

Videz grla po okužbi z bakterijo antraksa

Problem je, da predmeti in zemlja ostanejo kontaminirani s sporami antraksa več desetletij. Spore se nahajajo v zemlji in se največkrat po močnem deževju pojavijo na površinah (travnikih, pašnikih). Živali, ki se pasejo na površinah, onesnaženih s sporami bacila antraksa, se lahko okužijo in razvijejo bolezen, ki privede do pogina.  Ob tesnem stiku z obolelo ali poginulo živaljo se spore bacila antraksa prenesejo na ljudi. Dne 18.7.2022 so poročali o tem, da se je v Hrvaški 8 oseb okužilo z bakterijo antraksa, poginilo pa naj bi 100 glav živine (https://www.24ur.com/novice/svet/na-hrvaskem-okuzbe-s-smrtonosnim-antraksom.html ).

Reoccurring Bovine Anthrax in Germany on the Same Pasture after 12 Years | Journal of Clinical Microbiology

Okužba živali z antraksom

V zadnjem času se vse bolj opaža nenavadno obnašanje živali, ki hodijo v krogu. Tako se živali obnašajo pred zakolom, da s tem kompenzirajo stres. Živali so čuteča bitja, ki so povezana z instinktom veliko bolj kot človek. Kot vemo, lahko z opazovanjem obnašanja živali napovemo tudi prihajajoči potres oz. naravne katastrofe. Videti je, da živali čutijo prihajajočo nevarnost, ki bo uničujočih razsežnosti. Napadi nad življenje tega planeta se vrstijo že zelo dolgo časa, vendar pa globalna elita psihopatov in njihovih podložnikov, vse skupaj dviguje na nepredstavljivo raven. Živali to čutijo in se tega zavedajo. Človek se ne!

Latest Animals News and Stories | LADbible

Hoja v krogu

Po vsej verjetnosti je za večino ljudi ta resnica enostavno prehuda, vendar pa to kar lahko vseeno naredimo sami trenutno je to, da o tem ozaveščamo tiste, ki zmorejo prisluhniti. Seveda pa je na prvem mestu to, da skrbimo za svoje zdravje. Vnašamo večje količine vitaminov in se redno razstrupljamo. Lahko uživamo raztopino vodikovega peroksida, ki ga lahko damo tudi v vlažilec zraka. Uporabljamo medicinski ozon in hperbarični kisik. Še bolje pa je, da ne hodimo ven ob gosti megli ali deževnemu vremenu in nabavimo si vodne filtre, ionizatorje ali destilatorje. In raziskujmo in se poučujmo (knjiga Barbare Černe: Zdravljenje s kisikom – Kako zdravimo najbolj uničujoče bolezni). Ne glede na vse izzive, ki nas še čakajo, ne obupajmo in ne prenehajmo z delom na sebi. 

Zdravljenje s kisikom by Barbara Černe

Vse dobro vsem dobrim ljudem.

5 4 glasovi
Ocena članka
Naroči se
Obvesti me o
guest
1 Komentar
Starejše
Novejše Največkrat glasovano
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
1
0
Zanima me kaj meniš. Komentiraj! :) x
Copy link