Donald Trump

Kdo je v resnici Donald Trump? (1.del)

Postavite si vprašanje: ”Od kod poznam Donalda Trumpa?” Vprašajte se koliko, kje in kaj ste o njem dejansko prebrali, še več, koliko ste o njem raziskovali sami? Koliko časa ste porabili za raziskovanje, preden ste se odločili ustvariti mnenje o njem?

Da bi lahko ”videli” nekoga v celoti, moramo spoznati njegove korenine in dediščino, ki ga je oblikovala. V prvi meri sta to oče in mama. V primeru Donalda Trumpa sta to Frederick Christ Trump in Mary Anne MacLeod. Mary Anne je bila rojena na škotskem otoku Lewis, v vasici Tong. Priimek izvira iz škotskega klana MacLeod oz. MhicLeoid. Klan ali ”clann” pomeni ”otroci družine, potomci, nasledniki”, med tem pa je ”mhic” oblika od ”mac” kar pomeni ”sin”. Torej, vse skupaj pomeni ”potomec Leoda’‘. Klan MacLeod iz Lewisa trdi svoj izvor iz Leoda, ki naj bi bil sin Olafa Črnega, kralja otoka Man iz dinastije Crovan. Otok Man je bil sedež moči kraljev, ki so vladali notranjim in zunanjim Hebridom (otočje) do leta 1266, ko jih je Magnus VI Norveški, dal Škotski. Vlada otoka, oblikovana leta 800.n.št. s strani Vikingov je najstarejši kontinuirani parlament na svetu. Torej, kar se tiče mamine dediščine, bi lahko rekli, da ima Donald v sebi po vsej verjetnosti tudi vikinško kraljevo kri.

Vasica Tong na Škotskem

Kar se tiče Donalda Trumpa je prav tako najbolje začeti pri njegovem priimku. Trump je nemški priimek in izhaja iz besede, ki se nanaša tako na bobne (drum) kot na trobento (trumpet). Med tem ko je priimek Trump mogoče najti po vsej Nemčiji je bil ta zapisan kot Drumb, Tromb, Tromp, Trum, Trumpff in Dromb. Člani družine živijo v Kasllstadtu vse od 17.st. Johannes Trump oz. Drumpf iz vasice Bobenheim am Berg je bil vinogradnik v Kallstadtu v poznem 17.st. Nekaj njegovih potomcev je bilo prav tako vinogradnikov v tej slavni vinogradniški regiji imenovani Palatinat (Pfalz).

Darilo Angele Merkel; okvirjena karta Rhineland Palatinate iz leta 1705, ki prikazuje Kallstadt

Johannes Drumpf (1789-1835) se je oženil s Susanno Mario Bechtoff s katero sta imela sina Christiana Johannesa Drumpfa (1869-1918). Ta se je oženil s Katherino Kober s katero sta imela sina Friedricha Drumpfa (1869-1918).

Oktobra1885 je takrat 16 letni brivec, Friedrich Drumpf, kupil enosmerno karto v Ameriko in se s tem izognil 3 letnem obveznem služenju vojske v nemški vojski. Bil je bolehen mladenič, neprimeren za težaško delo in čeprav je bilo izogibanje vojaščine nezakonito v Nemčiji, v Ameriki to ni imelo kakršne koli teže. Dva tedna kasneje je prispel v New York, kjer je spremenil priimek v Trumpf, kasneje v Trump.

Friedrich Drumpf

Friedrich Trump je po nekaj malega uspeha pri prodaji zemljišč za izkopavanja zlata vodil restavracije in hotele v Seattlu, Washingtonu in ob reki Yukon. Te ustanove, kjer so prodajali alkohol, ponujali kartanje, kockanje in prostitutke so bile namenjene ’’rudarjenju rudarjev’’. Friedrich Drumpf, sedaj Friderick Trump, se je oženil z Elizabeth Christ, s katero sta imela tri otroke: Henrya, Elizabeth, Fredericka Christa in Johna Georga. Frederick Christ Trump se je oženil z Mary Anne MacLeod, s katero sta imela otroke: Roberta, Freda Jr., Donalda, Maryanne in Elizabeth.

Oče Frederick Christ Trump, sin Donald in mama Mary Anne MacLeod poročena Trump

Leta 2015 je bodoči predsednik Donald Trump podal izjavo: ’’Moja dediščina ima korenine v zapuščini mojega očeta.’’ In kakšna je ta zapuščina njegovega očeta? Frederick Christ Trump je zanikal svoje nemške korenine. Njegov bratranec in družinski zgodovinar John Walter je za New York Times dejal, da je to trditev Fred postavil, da bi zakril svoje nemške korenine z namenom, da bi se izognil vznemirjenju svojih židovskih prijateljev in klientov. To prikrivanje je Donald Trump podal tudi v knjigi The Art of the Deal, kjer je trdil, da je njegov ded prišel ’’iz Švedske kot otrok’’. Kasneje je Donald Trup priznal svoje korenine.

Sliki Donaldovega očeta in mame, kjer lahko po velikosti slik in okvirjih vidimo kdo je imel pomembnejšo vlogo oz. kdo je bila glavna roka iz ”ozadja”

Pa vendar, to kar je želel prikriti Fred je v resnici bilo to, da je rasist. To potrjuje tudi njegova aretacija na paradi Klu Klux Klana leta 1927. Takrat je bilo aretiranih sedem ljudi, izmed katerih je bil samo Fred osvobojen kakršne koli obtožbe, kljub temu, da je nosil opravo Klu Klux Klana. Eden od njegovih najemnikov, ljudski pevec Woody Guthrie, ga je imortaliziral v pesmi ’’Old Man Trump’’, kjer opisuje njegovo rasistično politiko pri oddajanju najemniških stanovanj oz. hiš. Da, Fred Trump je bil član KKK in okoreli rasist.

Fred ’’Old Man Trump’’ in Woody Guthrie

Če bi želeli sedaj poglobiti razumevanje psihološke dediščine Donalda Trumpa, potem se moramo vrniti nazaj na ”kraj zločina”. Tam lahko najdemo povezave, katere si želijo zakriti večina tistih, ki vodijo svetovno politiko. Vsi si želijo skriti povezave s svojimi ”gospodarji”, katerih ukaze dosledno izvajajo. Torej, regiji iz katere izhaja dinastija Trump oz. Drumpf je v  preteklosti vladala dinastija oz. ’’Hiša’’ Wittelsbach, bavarska kraljeva dinastija z vejami, ki so vladale nad Bavarsko, Palatinatom, današnjo Nizozemsko, Švedsko, Dansko, Norveško, Madžarsko, Romunijo, Češko, Grčijo in ostalimi deželami. Trije člani družine so bili vladarji Svetega rimskega cesarstva. Hiša Windsor, vladajoča britanska dinastija so potomci Sofije Hanoverske, rojene princese Wittelsbach iz Palatinata in poročene Hanover, ki je nasledila pravice Hiše Stuart in jih predala Hiši Hanover.

Grb Palatinata, grb Hiše Wittelsbach in grb Bavarske

Sofija Hanoverska

Če bi se vrnili nazaj k najstarejšemu znanemu predniku Donalda Trumpa, ki ga lahko odkrijemo, potem je to Johann Philip Drumpf (1667-1707), ki se je poročil z Juiliano Mario Rodenroth. Njima se je rodil Johann Sebastian Drumpf (1699-1756), ki se je poročil s Susanno Margaretho Kohl s katero sta imela sina Johanna Paula Drumpfa (1727-1722). Ta se je poročil z Mario Elizabeth Seltzer s katero sta imela že omenjenega sina Johannesa in hči Charlotte Louiso, ki se je poročila z Johanom Georgom Heinzem in imela sina po imenu Johann Heinrich Heinz. Ta je prav tako imigriral iz Kallstadta  v ZDA, vendar leta 1840, torej 45 let pred Friedrichom, na začetku omenjenim brivcem. Johann Heinrich Heinz je bil oče ustanovitelja podjetja Heinz, Henrya Johna Heinza. Podjetje Heinz je danes združeno s podjetjem Kraft in predstavlja peto največje podjetje s prehrano na svetu.

Henry John Heinz in zružena Kraft in Heinz

To kar večina ljudi ne ve je to, da so plemiške družine skozi medsebojno poročanje ohranjale genetiko psihopatov oz. predispozicijo za psihopatološke motnje. To je glavni vzrok izza zakrivanja svoje krvne linije Aškenazi Židov iz Hazarije, ki je tudi linija Donalda Trumpa. Namreč, po očetovi strani lahko sledimo linijo do nemške vasice na Bavarskem po imenu Bobenheim. Ta bavarska vasica leži v neposredni bližini gradu Battenberg, od koder izvirajo genološke linije družin Battenberg, Mountbatten in Mountbatten-Windsor. Te zajemajo ’’Hiše’’ Battenberg/Mountbatten, Hesse/Darmstadt, Saxe-Coburg in Gotha oz. Windsor, Romanov, grško kraljevo družino Glücksburg, švedsko kraljevo družino Bernadotte in špansko Borbón-Anjou.

Orel z grbi plemiških družin Rimskega cesarstva in ameriški predsedniški pečat

Te družine so med ostalim lastnice Goldman Sachs Group, Inc., ki je ena največjih mednarodnih investicijskih bank na svetu, če ne največja in predstavlja del osrčja finančnega sistema tako imenovanega Črnega plemstva. Zaradi tega so Trumpovi najožji svetovalci Steven Mnuchin, Gary Cohn, Steve Bannon, Anthony Scaramucci in Dina Powell, vsi delovali ali delujejo v vodstvu Goldman Sachs. Družine Goldman in Sachs izvirajo iz Bavarske, prav tako tudi krvna linija Trumpa. Tam je družina nosila priimek Drumpf in tako ni naključje, da sta Ivano Trump na dobrodelno avkcijo za fundacijo Jazz Musicians Emergency leta 2005, spremljala princ Manuel Bavarski in princesa Anna Bavarska.

Anna Bavarska,  Manuel Bavarski in Ivana Trump

O globljemu pomenu krvnih linij je potreben poseben zapis, da gre med drugim za genetiko, ki ima močne psihopatološke predispozicije, pa nam potrdi tudi nečakinja Donalda Trumpa, Mary L. Trump, klinična psihologinja in avtorica knjige ’’Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man’’.

Knjiga avtorice in nečakinje Donalda Trumpa, Mary L. Trump

Mary L. Trump je strokovnjakinja na področju travme, psihopatologije in razvojne psihologije. V svoji knjigi, ki ima obliko kronološke biografije, predstavi Donalda Trumpa in ostale družinske člane, njihovo medsebojno dinamiko in finančna poslovanja, vendar se izogne postaviti Donaldu Trumpu neposredno diagnozo. Avtorica opiše karakter družinskega patriarha, Freda Trumpa Sr. (Donaldov oče) in opiše, kako je njegovo ravnanje z otroci imelo dolgoročne posledice. Glede na spomine družinskih članov je Mary diagnosticirala Freda Sr. kot visoko delujočega sociopata, ki je svoje okolje uporabljal izključno za svojo korist. Izkazoval je popolno odsotnost empatije, imel nagnjenost k laganju, brezbrižnosti do kaj je prav in narobe, nasilnega vedenja in pomanjkanje interesa za pravice drugih. Fredovo pomanjkanje človeškega občutka, njegova rigidnost kot starša in partnerja ter seksistično prepričanje v žensko prirojeno manjvrednost je zaznamovala tudi Donalda.

Fred Trump

Donald, ki je opazoval tudi, kako je njegov oče kritiziral Freda Jr., njegovega starejšega brata, zato je prilagodil svojo osebnost v izogibanje izkazovanja žalosti, slabosti ali prijaznosti. Oče je s svojim vplivom zagotovil, da bo imel Donald omejen dostop do svojega obsega čustvovanja. Njegovi otroci so jo namreč najbolje odnesli če so se mu izogibali, da ne bi bili deležni njegovega besa. Donaldova mama Mary Anne Trump (dekliški priimek Macleod) je bila fizično in duševno prizadeta v času odraščanja otrok, kot posledice osteoporoze. Zaradi njene čustvene in fizične odsotnosti je bil Fred edini prisoten starš, kar pa ne smemo zamenjati za vlogo skrbnika saj je verjel, da skrb za male otroke ni njegova naloga. Kasneje je Mary zaupala, da si je oddahnila ko so Donalda poslali v vojaško šolo saj je do nje postal ukazovalen in neposlušen.

Fred, gradbinec, kateri je imel neverjetno ’’srečo’’ pri izvajanju del za državna naročila je v 50-ih slišal za Norman Vincent Peala, pastorja in šarlatana, ki je promoviral samozadostnost v cerkvi Marble Collegiate na Manhattnu in bil avtor knjige The Power of Positive Thinking. Odločil se je pridružiti cerkvi. Peale je bil osebni prijatelj Richarda Nixona in mojster 33 stopnje Škotskega reda prostozidarstva. Donald trump se je v času odraščanja udeleževal Pealovih pridig v cerkvi in se tam tudi poročil s svojo prvo ženo Ivano. Tudi pogreb njegovih staršev je bil v cerkvi Marble Collegate.

Donald Trump z Ivano in Norman Vincent Peale z ženo Ruth Stafford Peale

Peale je bil med drugim obtožen tudi, da je poskusil prikriti, da so njegove tehnike, ki dajejo bralcu absolutno samozavest in ga odrešijo trpljenja, znane oblike hipnoze in da poskuša svoje bralce, da bi sledili njegovim prepričanjem skozi kombinacijo napačnih dokazov in samohipnoze, zakrite z uporabo izrazov, ki bi bile za bralčevo uho videti kot nenevarne. Nekdo je njegovo knjigo poimenoval ”Sveto pismo ameriške avtohipnoze’. Peale je sam dejal, da je njegovo teološko prakticiranje in strategija usmerjena bolj k samoanalizi, odpuščanju, razvoja osebnosti in rasti, tako kot pri jezuitih in katoliški cerkvi.

Trump na NYMA (New York Military Academy)

To kar morate razumeti je to, da v ZDA predsednik ne postaneš, ampak te v predsedniško vlogo vzgojijo. Zaradi tega je bil Donald Trump s 13 leti poslan v vojaško akademijo NYMA, kjer so bili kadeti terorizirani s strani starejših kadetov in travmatizirani s strani bivših vojaških oficirjev iz 2. Svetovne vojne. Med njimi je bil tudi major Theodore Dobias. On je bil mojster psihološkega manipuliranja oz. programiranja. Od kadetov je zahteval, da obešajo napise, ki so imeli kontradiktorna besedila oz. sporočila. Na enem je pisalo: ”Ko Veliki strelec (bog) pride pisati proti tvojemu imenu (ob smrti), ne piše o tem ali si zmagal ali izgubil, ampak kako si igral igro’’. Napis poleg njega pa je sporočal: ’’ Zmagati ni vse. Je edina stvar!’’

Donald Trump in Theodore Dobias

Trump je cvetel pod tem režimom discipliniranja in se je želel izkazati pri vsem. Zanj je bilo vse tekmovanje v smislu ’’vse kar lahko narediš ti, lahko jaz naredim bolje’’. Ko je bil zadolžen za orožje ga je čistil obsesivno, prav tako svojo uniformo in čevlje. On ni želel biti boljši, želel je biti najboljši. No, to pa ni bilo enako tudi pri vpoklicu v vietnamsko vojno, ki se ji je izognil zaradi ’’težav s stopali’’. Verjeti gre, da je bilo v Trumpa vloženo preveč časa in sredstev, da bi padel pod strelom v Vietnamu. Trumpova psihološka kapaciteta, ki je bila nasilno ustavljena v razvoju že v mladi dobi je bila izjemno podvržena manipulaciji drugih. Vse to je bilo utrjeno v vojaški šoli, kar ga je pripravilo na vlogo, ki so mu jo dodelili njegovi gospodarji Črnega plemstva iz Rima.

Vse to v nadaljevanju….

 

 

5 3 glasovi
Ocena članka
Naroči se
Obvesti me o
guest
1 Komentar
Starejše
Novejše Največkrat glasovano
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
1
0
Zanima me kaj meniš. Komentiraj! :) x
Copy link