Slovenski prostor

Upokojenci za politiko le strošek

Koliko ljudi se vpraša ali je življenje povprečnega prebivalca države le nekakšno opotekanje v smrt? Ta zjutraj vstane, se odpravi na wc, umije zobe, poje zajtrk, obleče in se spopade s prometom, da pride v službo, kjer v večjem delu posluša navodila nadrejenega in nato ustvarja denar za nekoga drugega. In to ponavlja dan za dnem, leta in leta. Pri tem sanja le o tem, da se upokoji in končno zaživi svobodno! In v kakšni meri je to sploh uresničljivo?

Garanje do smrti

Službe so vse bolj stresne in kar se tiče upokojitve, bo večina državljanov lahko srečna že, da jo sploh doživijo. Namreč, pogoj upokojitev oz. za pridobitev pravice do starostne pokojnine je starost 65 let ob vsaj 15 let zavarovalne dobe oziroma pri starosti 60 let, če ima dopolnjenih 40 let pokojninske dobe brez dokupa. Ali mislite da je starostna doba upokojitve naključna? Raziskava podjetja Boeing v ZDA je ugotovila, da zaposleni za vsako leto dela po 55 letu, v povprečju izgubi dve leti življenjske dobe. Tako bi državljan, če bi se upokojili pri 49,9 letih v povprečju dočakal 86,0 let, če pa bi se upokojil pri 65,2 letih pa vsega 66,8 let. Ali zares mislite, da gre tukaj za naključje?

To, kar se državljani večinoma ne zavedajo je to, da politiki vodijo državo kot podjetje, kjer iščejo rešitev ekonomskih situacij v ”reformah” tako, da svoje državljane zasužnjujejo vse do smrti. Država vse vodi v smer, kjer bo imela od prebivalca največ in izgubila najmanj. Zanjo bi bilo najbolje, da davkoplačevalec umre na dan svoje upokojitve! Mnogi v svoji naivnosti gledajo na osebe, ki sedijo v vladi in državnem zboru gledajo še vedno kot na čuteče, etične in moralne osebe. To je danes najnevarnejše početje!

Hram naroda ali ”leglo gadov”

Danes je že vedno več tistih, ki razumejo, da je politika v rokah korporacij, ki med drugim, plačujejo politikom njihove politične kampanije. Z njimi politiki ustvarjajo svoje javne oz. medijske podobe, ki nimajo nič z njihovimi resničnimi osebnostmi, kjer lahko opazimo popolno odsotnost kakršnih koli človeških vrednot. Vsi politiki, ki jih danes gledamo v vladi in državnem zboru so le igralci. Vsi skupaj tvorijo skrbno uigran orkester, ki v državnem zboru prirejajo predstavo o medsebojnem nestrinjanju in drobnih razprtijah, med tem ko vsi skupaj dosledno podpirajo uničevanje državnega premoženja in genocid slovenskih državljanov. V tej skupni nalogi ni LEVIH, ne DESNIH! Tukaj ni nobenih deljenih strankarskih mnenj! Tukaj so vsi složni, razen pri prerivanju glede tega, komu kaj in koliko. Glede tega je Miha Kordiš (Levica), nekoč pri obisku lovske družine dejal:

’’To kar gledate v državnem zboru je predstava za državljane. Po predstavi gremo skupaj na pijačo in smo prijatelji. Med nami je tekmovanje le v smislu, kdo bo komu izmaknil kakšno ovco (posel).’’

Miha Kordiš na preži za ”ovcami”

Vsi se zavedamo, da nas skozi življenje vodi nekaj, čemur lahko rečemo motivacija. Ta nas tudi sili, da spremenimo obstoječe stanje, ki nam povzroča določeno nelagodje. Ko nas nekaj moti imamo motivacijo, da to spremenimo. Če to prenesemo na našo oblast, potem nam je jasno, da poslanci nimajo nobene resnične motivacije, da bi izboljšali življenje svojih državljanov saj imajo življenjski standard daleč nad povprečjem svojih državljanov.

Zmago Jelinčič, ki pravi: ”Narod je glup!”

Oni sami v 5 letih ‘dela’ na račun ogromnih stroškov davkoplačevalcev in korupcije zaslužijo dovolj, da ta denar vložijo v manipulativna poslovanja in veselo živijo od dividend na računih, ki jim jih upravljajo ljudje, kot je npr. Rok Snežič. On in ostali so poskrbeli, da skupni davčni dolg znaša 1.3 milijarde evrov. Toliko ga vsaj priznava FURS, med tem ko ameriški ekonomist in raziskovalec svetovne industrije izogibanja davkom, James S. Henry meni, da je iz Slovenije v davčne oaze v 30 letih odteklo med 50 in 75 milijarde evrov. K tem dodajmo vsaj 200 milijard uničenega družbenega premoženja kot posledice tajkunskega ropanja in uničenje življenja velikega števila družin.

Rok Snežič

Vse to so dejstva, ki pričajo, da je glavni motiv vsakega glasovanja pohlepnežev v Državnem zboru denar. In tukaj govorimo o ogromnih vsotah. Te vsote se nato dalje delijo strokovni javnosti, medijem in vsem ostalim, ki danes sodelujejo pri vzdrževanjem kulise epidemije. Večina natančno ve, da gre za prevaro, spet drugim pa enostavno ni mar. Pomembno je le, da dobijo denar, ki ga skrbno nalagajo na različne račune in nasveti izprijenih finančnikov kot je omenjeni ’’doktor davčnih utaj’’, Rok Snežič. Snežič je pravnomočno obsojeni  svetovalec Janeza Janše, kar ta sicer ne prizna, vendar pa to tudi ne zanika. Kako že pravijo? Mislim da gre, ’’kdor molči, tisočim odgovori’’.

Rok Snežič in Janez Janša

Pa vendar dvoma o tesnem sodelovanju Snežiča in Janše v resnici ni, saj Snežič svoje znanje pri utaji davkov, deli bralcem na portalu Skandal24. Večinski lastnik tega portala je madžarski poslovnež Peter Schatz, 30% pa Janševa stranka SDS. Ali res verjamete, da vse to ne vedo vsi poslanci v državnem zboru? Seveda vedo saj so po vsej verjetnosti vsi Snežičeve stranke. Ob tem je žalostno gledati ljudi, ki še vedno nasedajo na delitev levih in desnih, njihovi poslanci pa v resnici služijo le enemu gospodarju. Denarju!

Poleg denarja, ki so si ga nagrabili v politični karieri imajo še visoke pokojnine, kjer najbolj izstopa npr. 4.779 evrov bruto, bivšega predsednika Milana Kučana. Pri tem nam ob vsaki ekonomski krizi, politiki znajo povedati le to, da bomo sedaj morali delati dlje, plačevati več davkov in dobiti manj denarja ob svoji upokojitvi. Rezultat zadnje finančne krize je bil ta, da se je neto razpoložljivi dohodek spodnji petini prebivalstva znižal za več kot 16 odstotkov, zgornji desetini pa za 6,3 odstotka.

Dve strani istega kovanca

Ali ni vse to že to dovolj, da človek preneha verjeti v ta sistem kateri je pravo gojišče za parazite, katerih edini interes je obrnjen samo k njim samim? Ti paraziti se prostituirajo najvišjemu ponudniku ob vsaki priložnosti, z namenom, da bi še bolj obogateli sebe in svoj ozek krog ljudi. Kot smo lahko videli in spoznali, je koruptivnost politikov danes že nekaj povsem običajnega, še več, videti je, da je z izrazom lobiranje to postalo celo legitimno in počasi bo tudi legalno. V resnici bi morali na politike gledati kot na nogometaše, ki pa za razliko od politikov, na svojih dresih odkrito predstavljajo svoje sponzorje.

No, dejstvo je, da že danes morajo nekateri upokojenci iskati dodatne zaposlitve, da lahko dostojno živijo. Veliko je takšnih, ki za svoje preživetje potrebujejo pomoč humanitarnih organizacij in se komaj prebijajo iz mesec v mesec. Problem starejših je v Sloveniji zelo velik saj jih je okoli 625.000. Od tega ima 80.000 upokojencev pokojnine pod pragom revščine, vlada pa jim je z zadnjim interventnim zakonom odobrila povišanje pokojnin za 6.5 evrov. To je sramota, ki pa ji ni konca saj je vlada v proračunu za naslednji dve leti namenila manj kot 0.5% za reševanje razmer starejših. Da bi rešili problem 11.000 starostnikov, ki čakajo na vrsto za prosto mesto, bi morali zgraditi 5 domov za ostarele na leto. Ob tem se Alenka Bratušek huduje nad vlado, ki je 25.000 upokojencem znižala pokojnino za 25% in jim ponuja karto za brezplačen prevoz. Tisti, ki še imajo nekaj spomina vedo, da je njena vlada davkoplačevalcem ukradla 4.200 milijonov evrov. Od tega je 3.467 milijonov nakazala tajkunskim bankam, hkrati pa razlastila male delničarje v vrednosti 775.2 milijonov evrov.

V zameno za uničevanje milijard družbenega premoženja, Alenka Bratušek ponuja drobtinice

Ali je sedaj že bolj jasno česa so zmožni naši politiki, ki nimajo nobene vesti? A še sploh dvomite, da našo vlado in državni zbor v večjem delu sestavljajo psihopati?

Namreč, za psihopate je tipično, da ne upoštevajo kaj je prav in kaj je napačno, kršijo zakon in pravice drugih, nimajo sočutja, krivde, vesti ali obžalovanja. Običajno so psihopati zelo inteligentni in izvrstni igralci saj se morajo ves čas truditi s skrivanjem pomanjkanja osnovnih človeških vrednot. Ta strah pred razkritjem njihove narave poskušajo reševati s kontrolo in nadzorom svojega okolja. Tudi samega sebe! Ali 30 let zgodovine naše države ne priča o neštetih aferah politikov, ki povsem odgovarjajo osebnostni motnji, za katero je značilno vsesplošno zanemarjanje pravic drugih in družbenih pravil? Značilnost psihopatov je, da jim  popolnoma primanjkuje empatije in kesanja ter, da imajo zelo plitva čustva. Na splošno veljajo za brezčutne, sebične, nepoštene, arogantne, agresivne, impulzivne, neodgovorne in hedonistične osebe. Za njih so državljani potrošni material. Še posebno to velja upokojence. Te vidijo kot strošek. Vam je sedaj jasno zakaj cepljenje? Mislite, da so novinarji in strokovna javnost drugačni? Komu služijo? Državljanom ali korporacijam? Delajo za denar ali za ljudi?

 

5 2 glasovi
Ocena članka
Naroči se
Obvesti me o
guest
0 Komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
0
Zanima me kaj meniš. Komentiraj! :) x
Copy link