Slovenski prostor

Rimski klub – Vrhovi slovenske politike, cerkve, vojske, znanosti in gospodarstva sledijo ukazom globalističnih organizacij

Aprila 1968 je Alexander King, škotski znanstvenik in generalni direktor znanstvenega dela OECD, skupaj z Aurelijem Peccejem, italijanskim industrialcem povezanim s korporacijo Olivetti in izvršnim direktorjem Fiata, organiziral sestanek z 20-imi glavnimi industrialci, akademiki in birokrati v vili Farnese v Rimu. Osnova srečanja je bil dokument z naslovom ’’Poskusni okvir za začetek sistemskega načrtovanja svetovnega obsega’’, ki ga je pripravil svetovalec OECD, Erich Jantsch.

Villa Farnese

Od leta 1965 je Jantsch, avstrijski sistemski analitik in astrofizik, pod vodstvom Kinga vodil velik raziskovalni projekt OECD. Njegovo poročilo Tehnološka napoved v perspektivi OECD iz leta 1967 je bila najsodobnejša študija, ki je v sedemdesetih letih vplivala na učenjake in načrtovalce terminskih pogodb po vsem svetu. Iz tega sestanka se je oblikovala skupina, ki se je poimenovala Rimski klub (Club of Rome). V njej so bili Peccei, King, Jantsch in Hugo Thiemann, švicarski direktor veje inštituta Batelle Memorial in kasneje vodja raziskav pri korporaciji Nestlé Group. Samo pol leta kasneje je OECD v sodelovanju s fundacijo Rockefeller organiziral ’’Delovni simpozij o dolgoročnem napovedovanju in načrtovanju’’ v Rockefellerjevi vili v Bellagio v Italiji.

Villa Serbelloni, Bellagio Center

To je bila uradna ustanovitev Rimskega kluba na kateri je sodelovalo 75 prominentnih lastnikov industrij,  ekonomistov in znanstvenikov iz 25-ih držav. Veliko članov je bilo iz vrst organizacije NATO, kjer danes Rimski klub predstavlja njihov politični del. Tisti, ki poznajo mrežo globalne moči, vedo, da sta skupina Bilderberg in Rimski klub najpomembnejši roki zunanje politike Okrogle mize, ki jo vodi Komite 300. Sem sodi tudi Trilateralna komisija, katere sprejem je leta 2018 v Sloveniji pripravil predsednik republike Borut Pahor, nagovor pa je imel tudi premier Marjan Šarec, med povabljenimi pa je bil tudi Janez Janša.

Prvi predstavnik v Trilateralni komisiji je bil udbovski bančnik Marko Voljč, katerega je na čelo banke NLB nastavil Milan Kučan. Tam je ”zapravil” 65 milijonov evrov davkoplačevalskega premoženja v propadlem informacijskem projektu Sigma. V zameno za dobro opravljen ”posel” je dobil mesto predsednika nadzornega sveta v Gorenju. V Gorenju so nato za finančno svetovanje najeli multinacionalko Rothschild, kateri naj bi bili tudi upravitelji Voljčevih nepremičnin v Mehiki. Ko je bil Voljč v času privatizacije predsednik uprave največje državne banke NLB je država prav tako za finančne svetovalce najela Rothschilde. Po ”masakru” je teža sanacije padla na slovenske davkoplačevalce, glavni akterji pa so dobili dobro plačane službe, ki so prav tako obešene na pleča davkoplačevalcev. Da je imela ob vsem tem pristavljeno kupico tudi Cerkev, priča podatek, da je takrat iz še državnih bank (NLB, NKBM, Abanka,…) v Zvon Ena Holding in Zvon Dva Holding odteklo 376 milijonov evrov. Tudi tukaj so vlogo svetovalcev prevzeli Rothschildi, finančni upravljalci Vatikana. Domnevno je kardinal Franc Rode v zasebnem pogovoru enemu izmed nastavljenih direktorjev, ko je ta v stiski dejal, kako se bo vse skupaj izšlo, odgovoril: ”Brez skrbi. To so naše utečene poti”.

Kardinal Franc Rode

Da je ironija Slovencev še večja je bil v času teg ropa, finančni minister Anton Rop. Ta je kasneje iz poslanskih vrst zasedel mesto podpredsednika Evropske investicijske banke. V Trilaterali je Voljča zamenjal častihlepni prvi mož Gorenja Franjo Bobinac, vanjo pa je kot štipendista programa Davida Rockefellerja pripeljal še Žigo Vavpotiča (Outfit7) in Marka Andrijaniča (Uber).

Na srečanju Trilaterale v Ljubljani (2018)

Kakorkoli že, Rimski klub je sestavljen iz 120-tih članov, ki so izbrani iz sedanjih in bivših voditeljev držav in vlad, uradnikov Združenih narodov, visokih politikov, vladnih uradnikov, diplomatov, znanstvenikov, ekonomistov, poslovnežev iz vsega sveta. V osnovi je Rimski klub zarotniška krovna organizacija, združenje med anglo-ameriškimi finančniki in družin tako imenovanega ’’Črnega plemstva’’ iz Evrope, še posebno ’’plemstva’’ Londona, Benetk in Genove. Sem sodi tudi družina Agnelli, med drugim tudi lastnica podjetja Fiat v katerem je bil zaposlen Peccei, eden od ustanoviteljev Rimskega kluba.

Osnovno prepričanje organizacije je uspešno vladanje svetu preko svoje zmožnosti ustvarjanja ekonomskih recesij in ostalih svetovnih kriz. Vse to počnejo pod krinko ’’trajnostnega razvoja’’, skrbi za prihodnost in pripravljenosti iskanja rešitev’’. Njihov član je tudi dr. Aleksander Zidanšek, fizik iz največjega slovenskega raziskovalnega inštituta, Instituta Jožef Stefan. Tja ga je pripeljal pokojni fizik in profesor Robert Blinc, prav tako znanstveni sodelavec in predsednik znanstvenega sveta Instituta Jožef Stefan in član Rimskega kluba.

Dr. Aleksander Zidanšek in dr. Robert Blinc

Kako tesne so povezave Rimskega kluba, katerega ustanovne ideje so nastale ’’na hodnikih in v pisarnah OECD’’ ter Instituta Jožef Stefan, nam pokaže tudi Marko Gobelnik, predstavnik Instituta Jožef Stefan. Grobelnik sodeluje v skupini strokovnjakov OECD za umetno inteligenco, ki je sodelovala pri pripravi Priporočil OECD o umetni inteligenci, prvem tovrstnem dokumentu na globalni ravni. Če nadaljujemo s povezavami tega kroga, potem lahko vidimo, da je bil aprila 2019 s strani takratnega državnega sekretarja Ministrstva za zunanje zadeve mag. Dobrana Božiča in takratnega državnega sekretarja Ministrstva za pravosodje Gregorja Strojina, podpisan Memorandum o sodelovanju med Institutom Jožef Stefan in OECD na področju umetne inteligence. Božič ima čin generalmajorja in je služil tudi kot načelnik Generalštaba Slovenske vojske.

Dobran Božič in Gregor Strojin

Kar se tiče cepljenja za Covid-19, pri Institutu Jožef Stefan ocenjujejo, da ”dokler ne bo precepljene vsaj 10% populacije oz. več kot 200.000 ljudi, vpliv cepljenja v boju proti epidemiji ne bo opazen”. Ali nas morda ob tej izjavi še čudi, kako zavajajoči so bili modeli epidemije Covid-19, ki jih je za vlado pripravljal Institut Jožef Stefan? Ali sploh lahko ob predstavljenimi povezavami še verjamemo kateri koli besedi, ki pride iz te ustanove?
V povezavi z vzpostavitvijo 5G omrežja in čipiranja prebivalstva je z umetno inteligenco, manipuliranje, kontrola in nadzor prebivalstva dobesedno neomejena. Tehnologija, ki če je dokazano neškodljiva in služi kot podpora človeku, je seveda dobrodošla, za človeka škodljiva in v rokah skorumpiranih in neetičnih posameznikov, skupin in organizacij, pa predstavlja izjemno nevarno orožje.

 

5 9 glasovi
Ocena članka
Naroči se
Obvesti me o
guest
0 Komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
0
Zanima me kaj meniš. Komentiraj! :) x
Copy link