Slovenski prostor

DOSJE: JANEZ JANŠA & Co.

Potrebno se je zavedati, da agenti globoke države delujejo ves čas na očeh javnosti in zasedajo vrhove politike. Uradni mediji pod kontrolo globoke države jih podpirajo in ustvarjajo njihovo javno podobo. Tako jih prikazujejo kot državnike, družinske ljudi in nekoga, ki deluje dobronamerno in v prid državljanov. Ta slika se vsekakor ne ujema z rezultati njihovega dela saj je življenje državljanov vedno težje. Seveda na drugi strani obstajajo tudi mediji, ki jih napadajo, a nikoli do mere, ki bi razkrili njihovo bistveno nalogo. Ta je izpolnjevanje načrtov globalne elite, ki želi zasužnjiti celoten planet. Eden takšnih agentov globoke države je vsekakor Janez Janša, katerega mediji predstavljajo kot ”očeta, univerzitetnega obramboslovca, disidenta, politika, obsojenca in nekdanjega predsednika vlade”.

Propaganda Janše: ”Ljubeč mož in oče”

Torej, Ivan (Janez) Janša je sin Janeza Janše, ki naj bi se boril pod poveljstvom domobrancev, ki so jih usmerjale SS enote. To je pomemben podatek saj nam kaže, kako je okolje gledalo na družino Janša. Po vsej verjetnosti so jo obsojali in zaničevali kot izdajalce. A to še ni vse saj se vse skupaj zaplete že ob Ivanovem rojstvu. Namreč, Ivan Janša se je rodil 17.9.1958 in tukaj ne bi bilo nič spornega, če ne bi bil njegov oče jeseni leta 1957 aretiran in odpeljan v zapor zaradi tatvin po okoliških kmetijah (arhiv UNZ 2.10.1957). Obsojen na 6 mesecev zapora, se je domov vrnil aprila 1958, kar pomeni, da ni mogel biti oče Ivana, ki se je rodil 5 mesecev kasneje. Bloger Mitja Kunstelj na svoji strani zapiše, da ko je bil  Janez Janša v zaporu naj bi imela Frančiška Janša afero z Albancem, ki je imel v Grosuplju manjšo prodajalno. Njegov priimek naj bi bil Rushiti/Rušiti. Danes obstaja lokal Fontana v Grosupljem, ki naj bi bil last vnuka Gjelfije Rushitija (Gjelfije Rushiti s.p.). Kar se tiče videza (Ivana) Janeza Janše, bi temu vsekakor lahko verjeli saj je njegov fizični izgled oz. obrazna morfologija, bolj sorodna ljudem iz zahodnega Balkana. Specifično, bolj je podobna albanski narodnosti kot slovenski.

Ali je Janez Janša albanskega rodu?

Če je bilo v tem kaj resnice, se jo je moral zavedati tudi ”oče” in samo mislimo si lahko, kakšno sovraštvo je čutil do ”sina” in na kakšen način ga je izražal. To je moralo malega Ivana globoko zaznamovati in ga zaradi nizke samopodobe, narediti izjemno ambicioznega in zelo dojemljivega za kakršno koli indoktrinacijo.

In prav res lahko vidimo, da se je Janez Janša leta 1975, takrat star 17 let, včlanil v Zvezo komunistov Jugoslavije. Bil je med najmlajšimi člani Partije v Grosuplju. Še istega leta je obiskal partijsko šolo v Kumrovcu, kjer je dobil komunistično indoktrinacijo. Ta je padla na zelo rodovitna tla saj je postal Titov štipendist, predsednik občinske organizacije Zveze socialistične mladine Slovenije, član občinskih komitejev Socialistične zveze delovnega ljudstva Slovenije in član republiških in zveznih organov ZSMS in SZDL. Leta 1977 je kot eden najperspektivnejših partijskih kadrov v svojem okolju, že vodil pohod prve čete mladinske brigade Ivo Lola Ribar v bosansko Jajce.

17, mlad, perspektiven kader | MLADINA.si

Janez Janša

Da je bila partijska indoktrinacija zares uspešna, si lahko preberemo iz pohoda ”AVNOJ 77”, ki se ga je leta 1977 udeležil takrat 19-letni Janša. V svojih vtisih je v Biltenu AVNOJ zapisal:

”…spoznavamo in razvijamo tradicije NOB, ki so edina zdrava osnova za naš samoupravni socialistični razvoj…Naša naloga pa je, da svoje vtise posredujemo naprej….mladega človeka gradi akcija. Mladi smo bili vedno najbolj revolucionarni in na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo, da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.

”Oni so postavili temelje (delegati na II. zasedanju AVNOJ v Jajcu), mi pa moramo na teh temeljih graditi naprej, razvijati bratstvo in enotnost med našimi narodi, se boriti proti vsem negativnim pojavom v naši družbi in predvsem slediti poti našega največjega revolucionarja – tovariša Tita.”

Bilten AVNOJ in ime Ivana Janše na seznamu vodstva I. bataljona

Po pričanju Darje Groznik, novinarke in predsednice Zveze prijateljev mladine Slovenije je bil Janša zelo ambiciozen funkcionar in imel močne voditeljske sposobnosti. Ne samo, da je vodil občinsko konferenco Zveze socialistične mladine Slovenije (ZSMS), ampak je sodeloval tudi v mladinskih brigadah in pri tabornikih. Na 25. maj leta 1979 je vodil delegacijo mladincev v Beograd, kjer so izročili štafeto Titu in sodelovali na praznovanju Štafete mladosti. Svojo diplomsko nalogo je pisal pod mentorstvom generalmajorja JNA in izrednega profesorja Milovana Zorca, ki je deloval tudi v OZN, bil predstojnik obramboslovne katedre na ljubljanski ESPN, kasneje pa je postal vojaški svetovalec za obrambne zadeve predsednika RS Milana Kučana.

In memoriam: Milovan Zorc (1935–2018)

Milovan Zorc

Da pri načrtni indoktrinaciji Janeza Janše ni bilo prostora za odstopanje od načrtovanega, pove tudi to, da je svojo prvo zaposlitev, takoj po diplomi, dobil na sekretariatu za ljudsko obrambo. Tega je vodil Martin Košir, ki je bil v 70-ih prvi človek zvezne Udbe. V kakšno osebo se je do takrat že izoblikoval Janez Janša, nam dobro predstavi Vika Potočnik, nekdanja ljubljanska županja, ki je povedala:

”Vodil je obrambo na ZSMS in vsake toliko časa organiziral obrambni dan, kjer smo morali vaditi streljanje s puško, sama pa sem zapriseženo proti orožju, skoraj še noža nimam doma, raje trgam solato. To je bilo v Prekmurju in mi reče: Potočnik, ti pa danes nisi nič naredila in sem rekla, da tudi ne bom. Njegov obraz je postal tako militanten, da sem se ustrašila. Drugič v življenju sem takrat imela puško in morala sem streljati leže. In potem mi je stopil z vojaškim škornjem za vrat, jaz sem začela streljati, tam nisem mogla nobenega ubiti, pa čeprav sem mižala na napačno oko. In potem sem jokala.”

Šef Udbe Martin Košir: Moja duša je čista in neomadeževana

Martin Košir pri varovanju Tita

Janez Janša je bil zagret komunist in viden funkcionar v Predsedstvu Republiške konference ZSMS, od koder je Udba oz. Služba državne varnosti zajemala nabor svojih članov. Njegov fanatizem ga je naredil za idealnega sodelavca Službe državne varnosti (SDV), bivše UDBA. Da je bil Janez Janša član Udbe, nam potrdi že to, da je njegovo predstavitev slovenski javnosti organiziral Niko Kavčič, glavni udbovski finančnik, oče NLB-ja in neformalni svetovalec Milana Kučana. On in po vsej verjetnosti tudi Stane Dolanc, sta bila tista, ki sta določila Janeza Janšo in Igorja Bavčarja, da sta uredila ”Dnevnik” Staneta Kavčiča, nekdanjega predsednika Zveze socialistične mladine v Sloveniji. Ta si je želel liberalne reforme, zasebni kapital in sistem delničarstva v slovenskih podjetij. Želel je končati socialistično ekonomsko politiko in uvesti stečaje nedonosnih podjetij. To ni šlo v prid globoke države, zato ga je bilo potrebno diskreditirati. Vohuni SDV so se želeli dokopati njegovega dnevnika, da bi ga uničili, ponaredili ali pa morebiti uporabili za njegovo izsiljevanje.

Ivan Janez Janša in Igor Bavčar Bavčar na kongresu ZSMS (Zveza socialistične mladine Slovenije) leta 1982 in Janša kot kandidat za predsednika ZSMS

Stane Kavčič in njegova žena, pa sta bila žal velika občudovalca športnega in pravniškega para, Miroslava in Zdenke Cerar. Z njima sta se spoprijateljila saj sta verjela, da gre za poštene in zaupanja vredne osebe, vendar pa je bil Miroslav član SDV, prav tako verjetno tudi Zdenka, generalna tožilka RS in kasneje pravosodna ministrica RS. Ker je bil takrat Stane Kavčič zelo preganjani politik, se je odločil svoj dnevnik predati v hrambo zakoncema Cerar. Ta naj bi ga s kovinskim zabojem zakopala pri sebi doma. Do Dnevnika je prišel Niko Kavčič, ki ga je potem predal v urejanje Janezu Janši in Igorju Bavčarju. Ta sta ga nato uredila oz. cenzurirala. Janša in Bavčar sta knjigo predstavljala na večernih okroglih mizah po vsej Sloveniji, kar je bil eden glavnih vzrokov, poleg ’’podtaknjenih tajnih vojaških dokumentov’’, za aretacijo Janeza Janše. Tukaj vidimo, da je bil Niko Kavčič tisti, ki je predstavil Janšo in Bavčarja v slovensko politično orbito. In tako nam je lahko povsem jasno, da ni bilo nobeno naključje, da sta oba, Janša in Bavčar, najprej postala sekretarja za notranje zadeve in obrambo, nato pa ministra teh resorjev.

Zdenka Cerar - Wikipedia

Miroslav in Zdenka Cerar

Igor Bavčar je bil uslužbenec Službe državne varnosti (SDV) in akter afere JBTZ. Njegov oče Slavko Bavčar, je bil v partizanih del Gregorčičeve brigade, po osvoboditvi je končal vojaško akademijo v Beogradu, bil oficir JLA in prišel do čina podpolkovnika. Bratranec Evgen Bavčar je fotograf in filozof z visokimi mednarodnimi političnimi vezami, brat Evgen Bavčar, pa je direktor generalštaba, kjer skrbi za notranjo organizacijo in delitev dela. Prav tako sodeluje v odborih za obrambni sistem in notranji nadzor. Kot ”minister v senci” vodi koordinacijo med silami slovenske vojske in poveljstvom za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje. Brigadir Evgen Bavčar je zaslužen za posel s finskimi oklepniki Patria saj je bil vodja komisije za izbiro.

Minister v senci Dragan Bavčar in Evgen Bavčar

Afera ’’JBTZ’’ je bila ustvarjen kontroliran ’’ventil’’ za nevzdržne gospodarske razmere, kjer se je kazala vse večja beda ob pomanjkanju dobrin, nizkih plačah in hiperinflaciji. Vsa stvar je bila skrbno nadzorovana in domišljena. Osrednjo vlogo je imel Radio Študent, ki je bil pri poročanju o aktualnih dogodkih povsem pristranski, neobjektiven in neuravnotežen. Njegov takratni urednik je bil Ali Žerdin (član SDV), ki je bil urednik tudi spletnega portala slovenskapomlad.si. Žerdin je služboval tudi pri Mladini in Dnevniku, od leta 2010 pa je urednik Sobotne priloge Dela in zunanji sodelavec Associated Press.

Ali Žerdin, ”neodvisni novinar” udeležen na levičarskih kolesarskih protestih (z masko) in dr. Tadeja Jelovšek

Partnerica Žerdina je sodnica dr. Tadeja Jelovšek, ki je vodja Centra za izobraževanje v pravosodju (afera hotel Bernandin), ki kot predavatelja najema Marcela Štefančiča Jr. (Studio City, Mladina), Žerdinovega prijatelja in prav tako sodelavca SDV. Poleg Šefančiča, ki je poleg Branimirja Štruklja delničar Mladine, tam predava tudi Leon Magdalenc (član SDV), ki sodi v mrežo lobistične družbe Pristop Francija Zavrla (član SDV) in je bil prvi voditelj Studia City. Žena Šefančiča, Zdenka Jagarinec, je bila vodja službe za odnose z javnostmi pri Cerarjevi SMC, kasneje pa se je zaposlila pri Zagovorniku načela enakosti in LGBT aktivistu,  Mihi Lobniku (društvo Legebitra). Njuna hči Nadina Štefančič prav tako piše za Mladino.

Zdenka Jagarinec, njena hči Nadina Štefančič in Leon Magdalenc

Na Radiu Študent je takrat delal tudi Igor Vidmar (član SDV?), ki je skupaj z Gregorjem Tomcem (član SDV?), Janezom Janšo (član SDV?) in Pero Lovšinom (član SDV?) igral skupaj za priložnostni nogometni klub M PUNK United Team. Lovšin je  na jugoslovanski trg pripeljal pornografsko revijo Private, ki jo je do leta 1991 tudi urejal. Ob izbruhu afere JBTZ je Vidmar postal član kolegija Odbora za varstvo človekovih pravic in zanj organiziral protestno zborovanje s kulturnim programom na Kongresnem trgu, ki se ga je udeležilo več deset tisoč ljudi. Organiziral ga je tudi leta 1988 in 1989.

Igor Vidmar in Igor Bavčar 19. 7. l. 1988.

Igor Vidmar in Igor Bavčar 19.7.1988

UDBA oz. SDV je bila v ozadju ustanovitve Odbora za varstvo človekovih pravic, katerega predsednik je bil prav Igor Bavčar. V odboru pa so bili tudi člani UDBE oz. SDV: Lojze Petrle, Spomenka in Tine Hribar, Slavoj Žižek, Boris Cavazza, France Bučar, Pavle Gantar, Veno Taufer, Anton Stres, Braco Rotar, Franc Zagožen, Vlasta Jalušič, Drago Demšar, Srečo Kirn, Matevž Krivic, Ali Žerdin, Igor Vidmar, Tone Remc,… Že par dni za tem, 3. junija 1988, je vodstvo ZSMS, tj. predsedstvo Republiške konference ZSMS na čelu s predsednikom Tonetom Anderličem, kolektivno vstopilo v ustanovitev Odbora za varstvo človekovih pravic oziroma v t. i. ”Bavčarjevim odborom”.

Afera JBTZ 29 let pozneje: Kdo je vedel za aretacije in pri njih sodeloval | Revija Reporter

JBTZ

Na Odboru za človekove pravice je npr. intervju s takratnim notranjim ministrom in nekdanjim prvim možem Udbe, Tomažem Ertlom, opravil Slavoj Žižek (SDV). Na Radiu Študent je delal kot napovedovalec in glavni urednik delal Franci Zavrl (SDV), član četverice JBTZ in takrat glavni urednik revije Mladina. Revija Mladina, za katero je pisal tudi Janez Janša, je bila prva, ki je začela manipulirati z anketami javnega mnenja za namen podkrepitve svojih tez. Urednik Mladine je bil tudi aretirani David Tasič (SDV), ki je kasneje ustanovil Založbo Karantanija. Četrti član JBTZ je bil Ivan Borštner, ki se je leta 1990 zaposlil v varnostnem organu ministrstva za obrambo.

19.obletnica procesa proti četverici

Janez Janša, Ivan Borštner, David Tasič in Franci Zavrl

Če se ustavimo še pri Mladini, potem omenimo, da je večinski lastnik Mladine Distriest d.o.o, ki ga je ustanovila italijanska družba KB 1909 in je del že omenjenega udbovskega omrežja. Leta 2008 so lastniki KB 1909 za članico uprave Mladina imenovali Estelo Cetin, nekdanjo članico nadzornega sveta Istrabenza (Udba) in bivšo ženo bivšega ministra Žige Turka. V Mladini jo je zamenjala Denise Tavčar, ki je prej delala za Deloitte, eno izmed največjih računovodskih podjetij na svetu s sedežem v Londonu. Cetinova je postala zastopnica podjetja Pro Medens, ki je del KB 1909 (Indules, Auremiana, Mark Medical). Predsednik upravnega odbora KB 1909 je Boris Peric, ki je pooblaščenec za ital. podjetje Mark Medical, član nadzornega sveta podjetja Mark Medical in član nadzornega odbora Mladina. Mark Medical je imel 70% delež na slovenskem trgu žilnih opornic, ki jih je prodajal po enkrat višji ceni. Prihodki iz tega trgovanja so se posredno uporabili za nakup Mladine.

Janez Janša in Žiga Turk ter Denis Tavčar in Boris Peric

Kot zanimivost, med nepremičninskim sektorjem udbovske mreže je tudi KB Consulting s sedežem v Beogradu. Ta družba je bila do leta 2012 v 70% lasti KB1909. Preostali del je imel v lasti Igor Lavš, ki je bil do leta 2006 na čelu družbe NLB Interfinanz Beograd, ta pa je imela po matični NLB Interfinanz s sedežem v Švici, korenine v Saftiju, nato pa pristala pod okriljem največje slovenske banke NLB. Lavš je bil prvi direktor dnevnika Republika, ki ga je izdajalo podjetje Republika d.d., ki je imelo dva lastnika. Družbo ZTT in Helvetius, za katerim sta stala novomeška Krka in Safti. Igor Lavš je postal leta 2008 predsednik izvršnega odbora srbske perutninske družbe Agroživ. NLB Interfinanz v Srbiji je med drugim od leta 2008 financiral družbo Invej, za katero naj bi se skrival
Predrag Ranković, član srbskega kriminalnega podzemlja. Skupna vsota tega financiranja naj bi znašala 80 milijonov evrov.

Predrag Ranković in Igor Lavš

Mladino je privatiziral Franci Zavrl, ki nato začne sodelovati s profesorjem komunikologije na FDV, Dejanom Verčičem (SDV). Skupaj sta ustanovila Slovensko tiskovno agencijo (STA), katere prvi direktor je postal Verčič. Pri ustanavljanju STA je sodeloval tudi Franci Perčič (SDV), ki je bil stečajni upravitelj pri udbovskem podjetju Adit. Perčič, tudi ustanovni član Foruma 21, je vodil tudi stečaj Elana, kjer si je nagrado za opravljeno delo, nakazal na podjetji Perčič in Ini. Direktor prvega je bil sam, drugega pa je bil Franci Zavrl. Pri ustanavljanju STA so sodelovali tudi Manca Košir, Vinko Vasle, Slava Partljič, Stane Stanič, Jelko Kacin, Darja Groznik, Boštjan Lajovic,...

Dejan Verčič in Franci Perčič

Po aferi JBTZ je bil pripravljen oder o katerem je sanjal Janez Janša. Osamosvojitvena vojna! Na vodilnih oficirskih položajih so se znova znašli partijci od Mihe Brejca, Toneta Krkoviča, do Srečka Lisjaka (trenutni poveljnik Zveze veteranov vojne za Slovenijo). Poveljujoči kadri v vseh štabih pokrajin so bili partijci. Bile so le sila redke izjeme. Naključje? Ne.

O svojem razmišljanju in dojemanju vojne na splošno, nam Janša odkriva sam s pisanjem v reviji Mladina (24. maj 1984). Revija Mladina je bila takrat politično trobilo omenjenega Predsedstva RK ZSMS s katerim je sodeloval Janez Janša. Kasneje je svoj prispevek objavil še v svojem zborniku z naslovom Na svoji strani. V prispevku piše o tem, kako je vojna koristna in da ima ”nenadomestljiv pomen za splošni napredek človeštva” na vseh področjih: gospodarstvu, politiki, znanosti in kulturi”. Vojno omenja kot orodje za povečanje nacionalnega bruto proizvoda, da sicer je rušilna, vendar pa, kljub temu ”napredna sila”. Pravi, da je vojna glavna sila, ”ki vzpodbuja razvoj znanosti, do abstraktne zamisli do tehnične izvedbe….Računalniki so se razvili zaradi vojnih potreb in še vedno se najboljši tovrstni dosežki uporabljajo v vojne namene”.

Na svoji strani – Janez Janša – Antikvariat in striparna

Janez Janša je ”Na svoji strani” (vir: https://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:DOC-CXY71LM7)

Seveda pa Janez Janša ni človek, ki bi se bojeval v prvih linijah. V času osamosvojitvene vojne, se je z ostalim državnim vrhom skrival v kleti Cankarjevega doma, pri tem pa s svojimi ukazi ogrožal življenja državljanov in netil nepotrebne spopade. Sam je organiziral svojo osebno paravojaško enoto, ki je prejemala ukaze neposredno od njega. Svoji gardi je izdal povelje, da so sestrelili neoborožen helikopter z oznakami JNA, s katerim je pilot Toni Mrlak, kot tajni sodelavec TO, nameraval prebegniti na slovensko stran. O tem piše tudi Matej Šurc v knjigi Prevarana Slovenija, ”ki temelji na več kot 10.000 dokumentih in več kot sto pričevanjih verodostojnih sogovornikov”.

Prevarana Slovenija

Prevarana Slovenija

O tem je med drugimi govoril tudi Vladimir Milošević, nekdanji poveljnik Teritorialne obrambe (TO) vzhodne štajerske pokrajine in kasnejši namestnik načelnika generalštaba Slovenske vojske. Janša, pravi, je zaupal samo svoji skrbno izbrani ekipi ”paravomovcev”. Tako je republiškemu štabu odvzel moč odločanja in brigado Moris, katere poveljnik je bil Tone Krkovič in jo podredil sebi kot obrambnemu ministru. Pod njegovo neposredno kontrolo je bila tudi enota okoli 30-ih ”samovcev”, ki jih je vodil Ivan Borštner, ki je bil izredno aktiven na področju obveščevalno varnostne službe TO.

Tone Krkovič in Janez Janša ter specialna brigada Moris (zastavo nosi Robert Suhadolnik)

Seveda lahko domnevamo, da Dolanc ni bil edini dvojni agent (o tem drugič!). Eden izmed njih naj bi bil tudi Jože Pučnik, ki je kot politični disident živel v Nemčiji. Pučnik, poročen z Nemko, naj bi bil agent nemške BND. Na univerzah v Hamburgu in Lüneburgu je poučeval sociologijo in bil podpornik nemške socialdemokratske stranke (SPD) in ohranjal osebne stike z mnogimi od njenih voditeljev. Bil je velik občudovalec Gerharda Schröderja, ki je kasneje postal nemški zvezni kancler. No, njegov vzornik je v eni izmed svojih vlog, tudi globalni menedžer za investicijsko banko Rothschildov. V Slovenijo je Pučnik prišel na povabilo Janeza Janše leta 1989 in ustanovil DEMOS. Pučnika danes mnogi dojemajo tudi kot enega od idejnih očetov slovenske osamosvojitve.

Janšev salto mortale | MLADINA.si

Jože Pučnik in Janez Janša

Agent BND naj bi bil tudi France Bučar. Na to bi lahko kazalo njegovo članstvo v Panevropski uniji, najstarejšem vseevropskem političnem gibanju. Na povabilo Otta von Habsburga, člana svetovne elite in Redu malteških vitezov od leta 1932 ter predsednika mednarodne pan-evropske unije, je Bučar leta 1988, spregovoril v evropskem parlamentu v Strasburgu. Bil je tudi predsednik Slovenskega panevropskega gibanja, dokler ga ni nasledil Laris Geiser.

Otto von Habsburg in France Bučar, Otto von Habsburg z ženo in njegov pogreb

O delovanju Janeza Janše kot obveščevalca je govoril Božidar Spasić, nekoč glavni inšpektor zvezne Službe državne varnosti SFRJ in pisal v knjigi ’’Podlasica je spregovorila’’. Spasić je dejal, da je bil glavni Janšin motivator za sodelovanje denar. To nekako sovpada z vsemi aferami Janše, kjer so bile v igri velike vsote denarja. No, Ivan Janša se je v tistem času že preimenoval v Janeza Janšo in kasneje prestopil oz. napredoval, v vrste nemške tajne službe BND ( https://insajder.com/slovenija/nekdanji-vodilni-jugoslovanski-tajni-agent-bozo-spasic-janeza-janso-je-kot-sodelavca-udbe). Da v resnici obveščevalne službe ves čas sodelujejo nam potrdi dogodek, ko so leta 2007 mediji razkrili tajno lokacijo v središču Ljubljane (blizu Telekomove stolpnice), kjer je BND s pomočjo Sove nadzirala komunikacije z Balkana.

Izkaznica specialnega agenta UDBE Ivana Janeza Janše in Božidar Spasić in njegova knjiga Podlasica je spregovorila

Med tistimi, ki je netil nestrpnosti za časa osamosvojitvene vojen je bil tudi Zmago Jelinčič, ki se je s svojo skupino in z Rudijem Roudijem, na motorju pojavljal po Ljubljani in vpil ”čefurji raus”. Domnevno naj bi se pred tem Jelinčič ukvarjal z vlomi v cerkve, muzeje in starinarnice preko meje. Leta 1975 je bil Jelinčič obsojen na 5 let in 6 mesecev zapora, ker je napeljal dva študenta, da sta zanj ukradla pištole in pribor iz Narodnega muzeja v Ljubljani. Na Dobu je odsedel 3 leta in pol, skrajšanje kazni pa naj bi bila posledica pristopa k Udbi. Leta 1990 je kandidiral na listi Socialdemokratov Ivana Pučnika in bil izvoljen v skupščino občine Ljubljana-Center. S pomočjo Udbe je leta 1990 ustanovil Kranjsko hranilnico in posojilnico, ki je 2 leti za tem bankrotirala. Denar naj bi bil ”napačno naložen” v podjetje Plutal in tako je izginilo 30 milijonov nemških mark. Vmešani so bili nekdanji minister za drobno gospodarstvo Viktor Brezar, nekdanji poslanec Liberalne stranke Franc Golija, nekdanji tržiški župan Peter Smuk in nekdanji kranjski župan Vitomir Gros.

Opis slike ni na voljo.

Jelinčičeva skupina od leve na desno: Ludvik Klaus “soborec” z rokami na ramenih svoje hčerke, Jovanović Petar Ljubo “Lubadar”, v počepu Žare Raletič, moj brat Danilo Rižnar “Lilc”, Vojko Kunstelj, Matija Šalehar, Zmago Jelinčič Plemeniti, Peter Sekavčnik, Tomaž Zdešar “Bomag”, Tom Stojec in Andrej Repovš “Repi”.

V času osamosvojitvene vojne je bil Jelinčič večkrat v družbi Ivana Borštnerja, kjer se ni nihče zavedal, da je tudi Zmago Jelinčič član Udbe. Tam je nosil vzdevek ”Padalec”. Za Udbo naj bi delal že njegov oče Rado Jelinčič. V službi Udbe se je Jelinčič ukvarjal s parapsihologijo in se udeleževal mednarodnih kongresov na temo parapsihologije, kjer je vohunil za slovenskimi emigranti. Tako je med drugim tudi član Society For Psychical Research v Londonu. Njegovi psevdonimi so vključevali imena Padalec, Apotekar in Plesalec. Njegova neposredna zveza naj bi bil uslužbenec Udbe oz. Sove, Rado Rozman, mentor pa Brane Lukać. Po nalogu Udbe je Jelinčič ustanovil Slovensko nacionalno stranko, katere namen je bil, da se nadzira in vodi čim več slovenskih domoljubov in nasprotnikov režima. Pri tem mu je pomagal tednik Mladina, ki je 9. julija 1991 objavil celostranski članek o ”bojevanju” z naslovom ”Zmago je Zmago”. Članek je bil opremljen s fotografijo na kateri je Jelinčič v vojaški obleki z baretko tujske legije. V ozadju je veliki grb, modri orel dežele Kranjske, kakršnega so na svojih uniformah med drugo svetovno vojno nosili domobranci.

Zmago Jelinčič in Slovenska hranilnica in posojilnica in na ljubljanskih ulicam med osamosvojitveno vojno

Zoran Stevanović, nekdanji član Jelinčičeve Nacionalne stranke

Mitja Kunstelj pravi, da je Jelinčič kradel dokumente po arhivih in ”odprl bordel v okolici Maribora, kasneje pa še dva v okolici Ljubljane”. Kot vemo je pobuda za legalizacijo prostitucije prišla prav s strani stranke SNS. V svojih lokalih naj bi Jelinčič prodajal tudi kokain, med obiskovalci pa naj bi bil tudi bivši predsednik Komisije za preprečevanje korupcije in nekdanji občinski sekretar Zveze komunistov, Boris Štefanec. Tako nas ne preseneča, da v Sloveniji zaradi korupcije vsako leto ponikne 3.5 milijarde evrov.

Boris Štefanec: Prenehanja delovanja Supervizorja nisem odredil - siol.net

Boris Štefanec

Danes vemo, da je Janševa ”ekipa” v Kočevski Reki usposabljala paravojsko sosednje Hrvaške in Bosne in Hercegovine. Ti naj bi bilo oblečeni v uniforme slovenske vojske, vse skupaj pa je vodil Tone Krkovič. Takrat je Hrvatsko stranko prava (HSP), ustanovil in vodil Dobroslav Paraga, ki je bil Janšev prijatelj. Prostovoljci te stranke, so se usposabljali v Kočevski Reki in so sestavljali strankarsko vojsko imenovano HOS oz. Hrvatske obrambene snage. Prvih 80 prostovoljcev je v Slovenijo pripeljal Alija Šiljak. Ker so Paraga in ostali prisegali na ustaško izročilo, so jim v Sloveniji šivali črne uniforme (okoli 3.000 komadov). Kasneje so ti prostovoljci izvajali zločine na Hrvaškem in Bosni proti srbskim in muslimanskim civilistom. Parago naj bi takrat spremlja moški iz ameriške administracije, ki naj bi ga nadzoroval in varoval. Po vsej verjetnosti govorimo o CIA. Tako je imel Janez Janša bližnje odnose s hrvaško oblastjo, še posebej s politično desnico, HDZ in HSP. To potrjuje tudi  (BND in Sova) sodelovanje med Janšo in Ivom Sanaderjem, v katerih sta usklajevala pomorske incidente na račun Slovenije. To je bilo pred parlamentarnimi volitvami leta 2004, kjer je Janša z SDS zmagal. To mu je uspelo z izdajo Slovenije!

HOS-ovci in Alija Šiljak

Če se Janez Janša ni izkazal v boju, pa se je dodobra izkazal pri ”izboljšanju zunanjetrgovinske plačilne bilance”, kot trgovanju z orožjem pravi sam:

”Neposredno usmerjena sredstva v neposredno in posredno vojaško proizvodnjo omogočajo skoraj takojšen porast celotne nacionalne produkcije, kar sproži potrebo po delovni sili, novih tehnoloških postopkih itd. Orožje in vojna oprema pa sta vedno konjukturno blago, ker je vedno vojna. Več je vojaških spopadov v svetu, večje koristi prinaša vojna industrija tistim državam, ki to industrijo imajo. Najlažje je povečati prav izvoz orožja in vojaške opreme. To je eden najboljših ukrepov za izboljšanje zunanjetrgovinske plačilne bilance.”

                                                                                                                                                            Janez Janša, Na svoji strani, str.129

”Trgovec z orožjem”

V Sloveniji je bil eden glavnih organizatorjev trgovanja z orožjem, predvsem orožja JLA, Vojaška obveščevalna služba (Vomo), ki jo je vodil Andrej Lovšin, kasnejši šef Intereurope, kjer je kupil pomemben kapitalski delež. To je naredil z bančnim posojilom 1 milijona evrov, vendar se ne ve kakšno poroštvo je zastavil saj takšnega premoženja ni imel. Ob izbruhu afere glede prodaje orožja se je Janša na mariborskem sodišču izgovarjal na ”komuniste”. Pozneje je organizator pošiljke iz BiH, Hasan Čengić, na zaslišanju v parlamentu povedal, da se je o transportu preko mariborskega letališču dogovarjal z dr. Miho Brejcem iz SDS. Kazenska ovadba zoper Janše, zaradi ilegalne pošiljke orožje, je bila zavržena brez resnega pojasnila. Posebno skupino je vodila Barbara Brezigar, ki Janše ni niti poklicala na informativni razgovor. Ob Janezu Janši so bili takrat kazensko ovadeni še Igor Bavčar, Nikolaj Oman, Konstantin Dafermosu, Ludvik Zvonar in Franc Kosi.

Nepomembna ovadba | MLADINA.si

Janez Janša in Andrej Lovšin

Količina gotovine, ki je šla skozi obrambno ministrstvo, naj bi se štela o stotinah milijonov oz. milijardah nemških mark. Samo za orožje od JLA naj bi prejeli 400 milijonov mark. Janša je govoril le o 28 milijonih, ko je leta 2005 njegova vlada želela poslancem razložiti dogajanje. Ena od knjigovodkinj poslov z orožjem s Hrvaške, Terezija Barbarić, je na HTV naštevala več deset milijonske zneske. Na samo en račun v Beljaku je nakazala med 300 in 500 milijoni dolarjev. Pri tem je omenila poslovnega partnerja Janeza Janše, Konstantina Dafermasa. Takrat je državno podjetje Orbis, del skupine Gorenje, izvajalo trgovino z orožjem. Leta 1994 je bilo privatizirano in prodano za pol milijona mark Ludviku Zvonarju, Janšinem svetovalcu, čeprav je bilo ocenjeno na 3.5 milijona mark.

Ladja Prinz Eugen in duhovi okoli nje | Dnevnik

”Ko šef zahteva svoj delež”

Hasan Čengić pravi, da je od Janše zahteval specifikacijo dolga: ‘‘Gospod Janša je takrat izvlekel fascikel na katerem je pisalo 3.119.000 nemških mark. Ko sem ga vprašal kaj je to, je rekel, da je to višina našega dolga. Rekel sem mu da je to preveč. Rekel mi je, da je to vse roba, ki je odšla v BiH in da so tukaj imena ljudi, ki so jo prevzemali. Odgovoril sem mu, da so to ljudje iz HVO (Hrvatsko vječe za obrano), ampak mi je Janša rekel, da smo vsi mi Bosanci in da ga ne zanima kdo je kdo…” No, ob selitvi Vomo v nove prostore naj bi marke nosili kar v vrečkah za smeti, po tem ko jim je zmanjkalo lesenih zabojev od orožja. Upokojeni delavec Vomo, Brane Praznik je povedal, da je samo v eni noči preštel 17 milijonov nemških mark.

Brane Praznik: Branilci domovine II, trgovci s smrtjo | MLADINA.si

Brane Praznik: Trgovci s smrtjo

Tukaj pridemo tudi do zgodbe oz. umora vojaka Blaža Furjana, 27. maja 1997, ko je bil ta na služenju vojaškega roka. Uradna verzija dogodka je bila, da je vojak Furjan v takratni vojašnici Franc Rozman Stane naredil ”samomor”. To naj bi naredil 3 dni pred zaključkom služenja vojaškega roka. Vpogled v dogodke je omogočil nekdanji član paravomovcev in bloger, Mitja Kunstelj. V tistem času so bili v vojašnici nameščeni Janševi morisovci, ki so sodelovali v aferi Depala vas. Videti je, da je Blaž Furjan s svojim kolegom po naključju postal priča razčiščevanja Janeza Janše, glede izginulega orožja in 100.000 mark. Njegovi morisovci so osumljenega kolega mučili v enem od hangarjev, na ta prizora pa sta naletela mlada nabornika. Skupina ju je ujela, vendar pa se jim je Blaž Furjan izmaknil in zbežal. Ob tem je bil ustreljen. Puško malega kalibra, snajper 22mm z dušilcem, ki je ubila Blaža Furjana naj bi izdelal Slavko Ferjan. O zgodbi Blaža Furjana je njegova sestra Barbara Furjan Gregorovich napisala knjigo V imenu resnice, ter posnela film z istim naslovom ( https://www.youtube.com/watch?v=QRBWpJDWls0&t=113s).

V imenu resnice: Dokumentarni film o tragični smrti Blaža Furjana - Zanimivosti - Govori.se

Barbara Furjan Gregorovich

Zaradi filma so, ker so se v njem očitno prepoznali, proti avtorjem sprožili tožbo Božidar Darko Njavro, Franci Oražem in Marko Poje, vpletena pa naj bi bila tudi Matej Torkar in Robert Suhadolnik. Darko Njavro je eden ključnih dolgoletnih obveščevalnih operativcev SDS, ki je zaposlen na Slovenskih železnicah (SŽ). V okviru SŽ je Železniško invalidsko podjetje (ŽIP) in pod okriljem tega podjetja je organizirana varnostna služba, ki naj bi jo vodil Njavro. Njavro služi tudi na območju Dolenjske, kjer so se v skupno občinsko upravo združili Grosuplje, Ivančna Gorica, Ig, Škofljica in Dobrepolje. Njihov skupni projekt je postavitev stacionarnih radarjev, kjer plačniki za prehitro vožnjo ne plačujejo samo občini, ampak tudi zasebnim podjetjem. Najprej podjetju Lab Commerce v lasti Petra Sekavčnika, ki je pred tem dobavljal vojaško opremo in orožje za državo (neprebojne majice in električne taserje za policijo). Nato je v pogodbo vstopilo podjetje Infosoft v lasti Lea Oblaka, ki je solastnik več slovenskih radijskih postaj izza katerih se skriva Njavro.

Darko Njavro

Leo Oblak je že od nekdaj veljal za enega najvplivnejših lobistov in medijskih tajkunov, ki ga je na začetku podpiral Bojan Petan. Nato je skupaj z predsednikom uprave Vzajemne, Markom Jakličem, izropal Vzajemno zdravstveno zavarovalnico. Oblak je bil kot navidezni lastnik vpisan kot lastnik Jakličeve jahte in drugih nepremičnin. Nato je Oblak preko državne Triglav zavarovalnice kupil 40% Info TV. Oblak je v času prve vlade sodeloval pri pisanja zakona o medijih, svoj imperij pa je zgradil v času vlade Antona Ropa. Za ustanovitev Državljanske liste je nudil infrastrukturi Gregorju Virantu, kateri so sodelovali z Janšo v njegovi drugi vladi. Oblak je svojo radijsko mrežo prodal medijskemu mogotcu Martinu Odlazku. Težnja globoke države je, da izginejo manjše lokalne radijske postaje, ki predvajajo lokalne radijske vsebine. Največji komercialni radii imajo v povprečju trikrat daljše oglasne bloke, pa tudi njihovo vsebino je lažje nadzorovati in uporabljati za manipuliranje ljudi. V primeru stacionarnih radarjev na Dolenjskem pa je Oblakov Infosoft celoten sistem najel od družbe Kops Pro, katere lastnik je Ivan Garbas, družinski prijatelj Njavra. Določena izplačila se izvajajo tudi preko žene Natalije Njavro, ki je drugače zaposlena na Javnem Holdingu Ljubljana.

25 let Slovenije: Zgoščeni čas Darka Njavra

Darko Njavro pri starosti 18 let v trenutku, ko je kot prvi slovenski zastavonoša v častni četi na novo nastale države na razglasitvi samostojnosti nosil slovensko zastavo 

Pred Janšo hodi Franc Oražem, ki naj bi ustrelil Blaža Furjana (slika 1) in Robert Suhadolnik, ki je na Blaža spustil psa, z Darkom Njavrom na sojenju afera Depala vas (slika 2)

Janez Janša je, ko je postal prvič predsednik vlade, v policiji zaposlil veliko bivših pripadnikov specialne brigade Moris. Med njimi tudi Francija Oražma v Centru za varovanje in zaščito. Pred tem je bil Oražem tudi izterjevalec za podjetje Savoy, katerega lastnik je Boris Veselinović, ki naj bi sodeloval s črnogorskim klanom umorjenega Veselina Jovovića. Tako nas ne preseneča, da je policija preiskovala njegovo povezavo s Senadom Muhamedagićem in drugimi vpletenimi, ki so tihotapili kokain iz Južne Amerike v Evropo. Vukosavljevič naj bi sodeloval tudi  z Danijelom Praštalo, lastnikom varnostne službe Vip Varovanje iz afere Global, kjer sta varnostnika leta 2007 pretepla Gorazda Čamernika do smrti. Vip Varovanje je nato izgubilo licenco, varnostnike pa je prevzelo podjetje Savoy, ki je med ustanovitelji Evropske šole za varnostne vede in preiskovanje. Med njihovimi varnostniki z licenco sta tudi Dejan Zavec zdaj že bivši poslanec in profesionalni boksar in Erazem B. Pintar.

Erazem B. Pintar in Dejan Zavec z Rokom Snežičem, davčnim utajevalcem v službi bogatih

Danijel Praštalo je koordinator kriznih razmer slovenske sekcije Internacionalne Policijske Organizacije IPO, ki je neprofitna nevladna organizacija ”s posebnim posvetovalnim statusom pri ECOSOC Združenih Narodov”. Organizacija pravi:

”S svojim izobraževalnim in znanstvenim delom želi ustvariti teoretična in praktična orodja, ki bodo služila kot most med skupnostjo in nacionalnimi reševalnimi službami ter varnostnimi organi. Z združevanjem civilnega sektorja, reševalnih in varnostnih struktur, pa skupaj prispevajo  k varnejši skupnosti in varnejšemu jutri.”

Danijel Praštalo z Milanom Kučanom in sir Richardom Bransonom ( https://www.prebujanjezavesti.si/pedofilska-mreza/kdo-vse-sestavlja-elitno-pedofilsko-mrezo-2-del/)

Seveda je to le pesek v oči javnosti in vse bolj jasno je, da varnostne službe obvladuje balkanska mafija. Član organizacije IPO je tudi Admir Barčič, partner bivše manekenke in vplivnice Iris Mulej, ki po svetu ”rešuje ljudi iz nevarnih območij”. Seveda tiste, ki so pripravljeni odšteti kot npr. v Afganistanu, od 7.ooo do 10.000 dolarjev. Talibani so namreč v Afganistanu prišli v posest sistema BAT, kjer se nahajajo podatki o osebah, ki so sodelovali z International Security Assistance Force (ISAF) in United States Air Force (USAF). Kot vemo, ti z izdajalci ravnajo brez milosti. Takrat, leta 2021 je bil Barčič tudi osebno angažiran pri deportaciji afganistanskih komandosov v Albanijo in sedaj v letu 2023, že poslušamo o strelskih dogodkih na albanski meji s Srbijo. Član IPO je tudi Črt Slavec, bivši partner Iris Mulej in član ekipe LYNX PRO.

Admir Barčič in Iris Mulej (slika 1) ter Barčič na misiji v Afganistanu (slika 2, 3)

Če se vrnemo k Njavru, potem ima ta svoje obveščevalce tudi v policiji in eden izmed njimi je tudi njegov znanec iz mladosti, Franc Pavlin, ki je bil na položaj vodje skupine za korupcijo na Oddelku za gospodarski kriminal, imenovan v času prve Janševe vlade. Nato je vodil Sektor za notranje preiskave in integriteto, leta 2020 pa je v Petrolu prevzel vodenje službe Korporativna varnost in nadzor poslovanja. Njavro je v času zadnje Janševe vlade, od Slovenskih železnic kupil zemljišče v Kranjski Gori. Zanimivo je, da si je njegovo podjetje Strateško varnostno svetovanje istega leta od neznane pravne ali fizične osebe okoli pol milijona evrov. Glavni Janšev vohun pa naj bi bil Aleksander Lavrih, ki je bil v vladi Janše svetovalec za nacionalno varnost in vpleten v ”aferi Sova”. V vsem tem času ni nikoli stopil pred novinarje. Zaradi njegove skrivnostnosti se ga je prijel vzdevek ”človek brez obraza”.

Policija aretirala pet obmejnih policistov, v hišnih preiskavah zasegli 90.000 evrov - 24ur.com

Franc Pavlin

Torej, JBTZ je bil oder in tako sta Janša in Bavčar odigrala svoji vlogi tudi v ’’vojni za osamosvojitev Slovenije’’, ki je bila hitro priznana s strani Vatikana in Nemčije. Po osamosvojitvi se je slovensko državno premoženje lahko začelo privatizirati. Takrat je bila generalna državna tožilka nihče drug kot Zdenka Cerar, ki se je v zgodovino slovenske tranzicije vpisala z izjavo, da ’’vsaka velika svinjarija še ni kaznivo dejanje’’. Tožilka Cerarjeva je leta 2010 Državnemu zboru predala poročilo o oškodovanju družbenega premoženja podjetij, poimenovanega divja privatizacija. Po tedanjih podatkih državnega tožilstva so bile vložene ovadbe zoper osumljene v 492 podjetjih. Na pravnomočni kazni so bili obsojeni le trije posamezniki. Za nagrado in na pobudo Milana Kučana in Gregorja Golobiča (član SDV) je postala pravosodna ministrica v tedanji Ropovi vladi. Tako je postala ena najbolj odgovornih, ki so s svojim vzorom sporočali, da se v Sloveniji gospodarski kriminal še kako izplača. Vlada njenega sina, Mira Cerarja je ’’dokapitalizirala’’ državno Abanko z 243 milijoni državnih poroštev.

Kučanova linija v LDS. Zdenka Cerar se je potiho zmuznila Kresalovi

Katarina Kresal, Zdenka Cerar in Miro Senica (član SDV) ( https://www.prebujanjezavesti.si/pedofilska-mreza/otroska-zloraba-v-ozadju-afere-baricevic/)

V pisarni Miroslava Cerarja je nekaj let delala Milena Mihaela Gregorin (rojena Štih), ki je bila kasneje dolgoletna direktorica celjskega Aera, začetnika Cetisa, kjer tiskajo potne liste, osebne izkaznice, vozniška dovoljenja in dovoljenja za prebivanje Republike Slovenije. Gre za mamo Barbare Brezigar, državne tožilke in pravosodne ministrice v Bajukovi vladi, katere sin je evropski tožilec Jaka Brezigar. Njegov ded, Barbarin oče je pravnik Dinko Gregorin, ki je bil desna roka zloglasnega Zdenka Rotarja, udbovskega šefa za posebne naloge, Kučanovega svetovalca in glavnega mentorja Gregorja Golobiča. Slednji mu je podelil tudi zlati častni znak svobode Republike Slovenije. Zdenko Roter se je kasneje zaposlil na današnjem FDV, kjer je bil dekan takrat Stane Dolanc. Dinko, tudi Vinko, Gregorin pa se je umaknil v zasebno advokaturo, ki jo je ko je odšel v pokoj, zapustil nikomur drugemu kot olimpijcu Miroslavu Cerarju.

Tožilci so v preteklosti že velikokrat »pomagali« Janezu Janši | MLADINA.si

Janez Janša in Barbara Brezigar, ki je za predsednico države neuspešno kandidirala na listi SDS

Kot vemo so v glavnih vlogah v aferi Patria nastopali Janez Janša, Tone Krkovič, Ivan Črnkovič, Walter Wolf in Jože Zagožen. Janša, Črnkovič in Krkovič so bili pravnomočno obsojeni, vendar pa je zadeva na koncu zastarala. Na zaporno kazen pa sta bila obsojena Jure Cekuta in upokojeni brigadir Peter Zupan, ki je bil nato izpuščen. Janša je vse skupaj predstavil kot politično nastavljen proces in izpadel kot žrtveno jagnje. Celoten posel s Patrio je bil vreden 278 milijonov evrov in tudi tukaj je Barbara Brezigar zavrgla 18 kazenskih ovadb. Kako skorumpirana država je Slovenija nam pokaže tudi to, da je stranka SDS vložila kandidaturo Janše na predčasnih državnozborskih volitvah leta 2014, ko je bil ta v zaporu. Tako je potem Janša hodil na seje Državnega zbora iz zapora, ob tem pa ga je stranka SDS predlagala še za člana komisije za nadzor obveščevalnih služb. 

Janez Janša na Dobu

Janez Janša naj bi imel več ljubezenskih vez. Povezovali so ga z novinarko Playboya, Nino Orel, nekdanjo piarovko stranke SDS, predstavnico ministrstva za kulturo, blogerko in še kaj. Njen alter ego je ”Jožica Srbež”. Veza z Janšo je Urški Toplak prinesla redno službo in službeno stanovanje takoj po diplomi. Domnevno je bila nepogrešljiva že kar z nastopom na delavno mesto! V tistem času je bila predsednica SDS v Celju. Danes je Urška Toplak Perković poročena s Simonom Perkovićem, vodjo poslovnega razvoja Marsa v Kuvajtu. Potem je tukaj še Alenka Jeraj, generalna sekretarka SDS, znana po tem, da je na Twitterju (X) ustvarila anonimni profil ”Kopriva60918021” preko katerega je kritizirala nasprotnike. Od novinark pa so z Janšo največ povezovali Rosvito Pesek, ki naj bi mu bila kar preveč naklonjena tudi v intervjujih. Tukaj vidimo vzorec Janševih afer, ki so bile z ženskami, ki so bile direktno premoženjsko odvisne od njegove dobre volje. A kljub temu je je v tvitu marca 2016 med drugim zapisal, da na “neki strani javne hiše na Facebooku ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C. in Mojce P. Š.”. Zaradi tega je bil na prvostopenjskem sodišču v Celju leta 2022, spoznan za krivega dveh kaznivih dejanj razžalitve omenjenih novinark in zaradi česar je prejel pogojno kazen.

Janša z Nino Orel in ”Jožica Srbež” ter Alenka Jeraj

Predsednik vlade Janez Janša v intervjuju Pogovor z osamosvojitelji: Slovenska osamosvojitev je uspela, ker je bil slovenski narod enoten | GOV.SI

Rosvita Pesek in Janez Janša

Čeprav je Janez Janša sam povedal, da je njegovo premoženje ”vredno manj kot dvodnevni strošek kakšnega japija”, se mnogi s tem ne bi strinjali. No, sam naj bi bil lastnik hiše, skupaj z ženo je lastnik stanovanja v Ljubljani, ob tem pa ima še hišo v Bovcu. Vendar pa kot vemo, so vsi politiki zelo zviti pri prikrivanju svojega premoženja, še posebno če imajo ob sebi ”doktorja davčnih utaj”, Roka Snežiča. Videti je, da Janez Janša svoje prikrite denarne operacije vodi preko svojega brata Rajka Janše, člana izvršnega odbora SDS iz Grosuplja. Videti je, da je kariera Rajka Janše je v večjem delu odvisna od uspeha njegovega brata Janeza. Avtorja trilogije knjig V imenu države, Matej Šurc in Blaž Zgaga, sta v knjigi o slovenski trgovini z orožjem razkrila, da je bil Rajko Janša, v času ko je bil Janez Janša obrambni minister, zaposlen pri grosupeljskem podjetniku Sandiju Grubeliču.

Rok Snežič in Janez Janša

Grubelič je takrat nudil možnost nakupa avtomobilov zahodnoevropskih proizvajalcev z lizingom. Tako je 7800 kupcev plačalo vnaprej z devizami, od tega jih je avto prejelo 1700, 800 jih je dobilo denar nazaj, ostali denarja nikoli niso videli. Izginilo je vsaj 30 milijonov mark, Grubelič pa je pobegnil v Švico. Grubelič je bil posrednik pri nakupu pušk SAR-80, takrat pa je bil v njegovem podjetju Trend zaposlen prav Rajko Janša. Pozneje se je zaposlil na Vojaški obveščevalni službi (VOS), nato pa v podjetju Snežnik, registriranem za trgovino z orožjem.

Sandi Grubelič (na sredi) in po sledeh očeta, sinova Sandi in Edi Grubelič na zatožni klopi ( https://siol.net/novice/crna-kronika/sandi-in-edi-grubelic-po-ocetovi-poti-187681)

Podjetje Empis, ki je v lasti sinov Rajka Janše, Žige Janša in Jureta Janša, prodaja promocijske materiale občinskim in državnim podjetjem, javnimi zavodi in ostalim. Podjetje je v letu 2020 prejelo 45.000 eur od Skupine Holding Slovenske elektrarne (HSE), ki jo je vodil Stojan Nikolić. Te je zapustil z odškodnino 120.000 eur in postal direktor podjetja RUNE Enia/Crow, kjer pod pretvezo tehnološkega posodabljanja v projektu pametnih mest in vasi, napeljujejo optiko, ki vsebuje tehnologijo s katero bodo imeli popolni nadzor nad državljani in njihovimi domovi. Delovanje globoke države je zelo lahko opaziti pri denarju, kjer stranke ne igrajo nobene vloge. Nikolić je pri HSE zaposlil Ksenijo Koren, Janševo medijsko operativko, s katero sta bila tako rekoč soseda. Danes je urednica novih medijev in socialnih omrežij Radiotelevizije Slovenija. Ko je pod Nikolićem in Korenovo HSE naročevala poslovna darila pri Rajku Janši je postopke vodil Matija Sevšek, nekdanji svetovalec Katarine Kresal, Zorana Jankoviča, Alenke Bratušek in Karla Erjavca.

Pri HSE se napaja tudi podjetje za strateško komuniciranje Stratkom, v lasti Francija Zavrla, enega od četverice v aferi JBTZ. Omenjeni Matija Sevšek in Franci Zavrl sta lobirala za prodajo Mercatorja hrvaškemu Agrokorju. Ko je bil ta prodan je vodilno mesto slovenskega dela zasedel Tomislav Čizmić, katerega žena Manca (Majeršić Sevšek) je sestra Matije Sevška, ki je ob tem še mrzli bratranec Francija Zavrla. Matija Sevšek je bil tudi direktor Pristopa, katerega je vodil Zavrl. Rajko Janša je za 40 mark od podjetja Snežnik, najel dve počitniški brunarici v Kočevski Reki za dobo 99 let. Prvi se je za njih zanimal Janez Janša, kasneje pa jih je odkupil Aleksander Čeferin.

Tomislav in Manca Čizmić in Matija Sevšek s Katarino Kresal

Peter Verlič, (SDS) je župan občine Grosuplje, kjer so pred kratkim objavili, da ne prejemajo več gotovine, kar pomeni da zvesto sledijo globalistični agendi, posle oddaja podjetju Empis. Prav tako podjetju Empis, poleg občinskega zavoda Turizem Grosuplje, zvesto nakazuje denar tudi Javno komunalno podjetje Grosuplje. Rajko Janša posluje tudi s Skupino Slovenske železnice, stranko SDS, podjetjem PS Moj paket, ki je v lasti Pošte Slovenija.

Rajko Janša je apartmaje v Avstriji kupil z gotovino | Dnevnik

Rajko Janša

Ko je Janez Janša vodil vlado je Rajko Janša svoje podjetje Promart Design prodal za 1.15 milijona evrov luksemburškemu podjetju Falcone, v lasti Francija Zavrla, ki je bil eden od četverice afere JBTZ. Ta je podjetje 2 leti kasneje prodal Državni založbi Slovenije, pod vodstvom Bojana Petana. V času druge Janševe vlade je Rajko Janša prodal podjetje Atacama, prav tako s pomočjo Zavrla. Bojan Petan je bil sekretar UK ZSMS in kot vemo je ZSMS, na čelu s predsednikom Tonetom Anderličem, kolektivno vstopilo v ustanovitev Odbora za varstvo človekovih pravic.

Nekdanja novinarka Dela Anuška Delić Zavrl, ki je ustanovila Oštro – Center za preiskovalno novinarstvo in njen mož Franci Zavrl ter Bojan Petan

Vikend Rajka Janše  z dvema 70 kvadratnih metrov velikima apartmajema ob smučišču na Osojščici na avstrijskem Koroškem in na črno zgrajena vila v Portorožu, delno na javni zemlji, v lasti partnerice Rajka Janše, kjer je Rajko Janša tudi registriral podjetje Atacama

Družina Rajka Janše ima v lasti tudi apartmaje Vila Bellevue v Portorožu

Gotovino zakoncev Janša naj bi upravljala Nataša Pajenk, sestrična in soseda Urške Bačovnik Janša. Ko je bila zaposlena pri Sparkasee je Janša tam najel posojilo 135.000 evrov za nakup stanovanja.  Dve leti kasneje sta to posojila zakonca Janša poplačala z novim posojilom v višini 172.000 evrov, ki ga je Janez Janša najel pri Unicreditu, kamor se je preselila Nataša Pajenk. Stanovanje sta zakonca zastavila z novo hipoteko v vrednosti 125.000 evrov pri avstrijski BKS Bank, kamor se je znova preselila Pajenkova.

Nataša Pajenk

V času prevare z epidemijo je bil Rajko Janša omenjen tudi pri poslih z ventilatorji, ki so bili v povezavi s podjetjem RAM 2. To podjetje, za katerega je lobiral Rajko Janša, je bilo poleg Geneplaneta največji dobavitelj ventilatorjev v Sloveniji. Lastnika podjetja RAM 2 sta Zvonka in Franjo Žnidar, ki sta svojemu sinu Roku Žnidarju prepustila vodenje Ram holdinga. Rok Žnidar se je šolal na London School of Economics and Political Science, prakso pa je opravljali pri elitistični bančni skupini Lloyds in Goldman Sachs. Franjo Žnidar je leta 2000 s solastnikom agencije Pristop, Alešem Razpetom, ustanovil podjetje za mobilno telefonijo. Tako tudi tukaj pridemo do Francija Zavrla, solastnika agencije Pristop. Kot vemo je agencija Pristop urejala nabavo zaščitne opreme za gospodarsko ministrstvo, hkrati pa je delala tudi za ponudnika Geneplanet.

Necenzurirano.si - Milijonska odpravnina Pristopovega partnerja

Aleš Razpet

Kriza s ”širitvijo COVID-19” je prišla kot naročena za Janšo. Globoka država mu je dala podobo rešitelja ”kriznih situacij”, ki je že vcepljena v um Slovencev. Tako so lahko, ko je razpadla vlada Marjana Šarca, poslanci v rekordnem času za predsednika izvolili Janeza Janšo. Ta je eno uro po izvolitvi že sklical prvo sejo vlade, ki je bila namenjena ukrepanju proti ”koronavirusu”, državnim sovražnikom številka ena. Da Janez Janša zelo dobro obvlada strategijo psihopatske globalne politične elite je povedal sam, ko je dejal:

”Možnost vojne ustvarja občutek ogroženosti, brez katerega se nobena vlada ne more dalj časa obdržati na oblasti. Obstoj zunanje nevarnosti, z dodatkom, da ljudje verjamejo vanjo, je torej bistvenega pomena tako za trdnost družbe kot za splošno privolitev v politično oblast.”

Stavek ”da ljudje verjamejo vanjo”, zelo dobro opiše okoliščine načrtovane epidemije COVID-19, ki je državo pognala v domala vojno stanje zaradi strahu pred nevidnim sovražnikom. Ta je s pomočjo skorumpiranih medijev, indoktrinirane strokovne javnosti in policije, omogočil teptanje človekovih pravic in svoboščin. Ljudem ni bilo nič nenavadnega to, da so vsi v Državnem zboru sprejeli Janševo politiko ukrepov, ki je poteptala pravice in svoboščine državljanov.

Prime Minister Janez Janša: The week ahead of us is intended to stop the spread of the coronavirus | GOV.SI

”Voditelj za krizne čase”

Večina državljanov se ni zavedala, da globoka država vse pripravlja že veliko prej preden se začnejo dogodki odvijati v javnosti. Ali so načrtovanje ”odziva na epidemijo”, vsaj tisti poslovni del načrtovali že leta poprej na Mavriciju? Namreč, kot vemo danes, Janez Janša, že vrsto let redno dopustuje z največjimi državnimi pogodbeniki v zdravstvu. Med njima sta tudi Andrej Marčič, bivši mož Eve Erjavec (hči Karla Erjavca) in Božo Dimnik. Z njima se je Janša dobil decembra leta 2003 na golf počitnicah na Mavriciju, decembra 2015 na golf turnirju na Mavriciju, avgusta 2016 na Marčičevi jahti na Hrvaškem in 2017 v Janševi hiši v Šentilju pri Velenju. Takrat je odvetnica in bodoča predsednica Slovenije, Nataša Pirc Musar, kot zastopnica Andreja Marčiča zahtevala, da mediji ostranijo fotografije Janeza Janše in Boža Dimnika z jahte. Zakaj?

Janša od Pirc Musarjeve zahteval opravičilo, tako mu je odgovorila - Žurnal24

Nataša Pirc Musar

V času druženja Janše z Marčičem in Dimniku je bil Janša poslanec SDS, kjer so vlagali interpelacijo proti Milojki Kolar Celarc, takratni ministrici za zdravje. Prvič so to storili mesec dni po jadranju Janše z Dimnikom in Marčičem, drugo interpelacijo pa pol leta po skupnem druženju v Janševi hiši. To, kar so očitali ministrici je bilo, da “ni sposobna ustaviti korupcije in preplačevanja medicinskega materiala v zdravstvu”.

Janez Janša na jahti z Božom Dimnikom

Božo Dimnik in Janez Janša pri Janši doma

Omenjenim druženjem je sledil dvig Janše na oblast, ki je Dimniku in Marčiču prinesel bogate dobičke. Marčičevo podjetje Integralis je bil edini ponudnik dobilo razpisa v vrednosti 1.4 milijona evrov, ki ju je preko noči objavil generalni sekretariat vlade. Takrat ga je vodil Božo Predalič, desna roka Janše v vseh dosedanjih vladah SDS. Andrej Marčič je prav tako lastnik skupine Marand, ki je v zadnjih 20 letih skozi državni proračun prodala za več kot 100 milijonov evrov ”informacijskih rešitev in opreme”. V njegovem podjetju je bil zaposlen tudi Janšev sin Žan Janša, ki ga ima iz prvega zakona s Silvo Predalič, katera je 2012 postala vodja službe za informacijske tehnologije na Darsu.

Janez in Žan Janša in Silva Predalič z Janezom Janšo

Karierna pot Žana Janše je neločljivo povezana z njegovim očetom. Kot parlamentarni pomočnik z nejasnimi delavnimi nalogami je bil zaposlen v Bruslju pri evropski poslanki Patriciji Šulin, nato pa še pri Milanu Zveru in Romani Tomc. Pri slednji je bila zaposlena tudi njegova partnerica Maja Mikanec (Janša), ki je prej delala za evropsko poslanko in bivšo ministrico za zdravje, Zofijo Mazej Kukovič, pripravništvo pa opravljala na ministrstvu za zdravje. Žan Janša je ob vrnitvi v Slovenijo začel delati za tednik Demokracija. Izdajatelj časopisa je podjetje Nova obzorja, ki je v 30% lasti stranke SDS. Večino lastništva obvladuje podjetje R-Post-R, v lasti Petra Schatza, ki je ključni medijski operativec Viktorja Orbana v Sloveniji. To podjetje naj bi usmerjalo denar iz Madžarske za Nova24TV in ostale medije.

Maja Mikanec Janša in Janez Janša s Zofijo Mazej Kukovič 

Božo Dimnik je oče Diane Dimnik, lastnice podjetja Medias International, ki je v 20 letih slovenskim ustanovam dobavilo za več kot 200 milijonov evrov opreme in materiala. Na dan ko je Milan Krek zapuščal položaj direktorja NIJZ je podpisal pogodbo za nabavo cepiva proti gripi do leta 2026, vredno več kot 5 milijonov evrov. Pred tem ga je NIJZ kupovalo neposredno od družbe Sanofi, nato pa je NIJZ izbral cepivo podjetja Viatris, ki ga je ponujal slovenski posrednik oz. podjetje Promed. To podjetje je v zadnjih letih postalo eden največjih dobaviteljev slovenskega zdravstva. Lastništvo podjetja je bilo skrito za poštnim nabiralnikom v Dubaju. Edini lastnik je bila do leta 2016 družba Magdalena Limited. Kasneje se je kot lastnik razkril Patrik Rozina, partner Diane Dimnik.

Milijoni, vile in davčne oaze: zakaj cvetijo dobaviteljski posli družine Dimnik | Revija Reporter

Diana Dimnik in Peter Rozina 

Podjetje Mediasi, v lasti Diane Dimnik, je eden največjih dobaviteljev UKC Ljubljana, Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano in drugih javnih zdravstvenih ustanov. V zadnjih 20 letih je izpeljalo za več kot 230 milijonov evrov poslov za slovenske bolnišnice in druge javne zavode. V času ”epidemije” je Promed ustvaril rekordne dobičke. Iz 3 milijonov evrov v 2019, so leta 2020 prišli na 8 milijonov evrov in leto kasneje na 10 milijonov evrov prihodka. V letih 2020/2021 so pri podjetju dosegli več kot 4 milijonov dobička.

Sedež podjetja Mediasi in Promed

V času ”epidemije” je uprava za zaščito in reševanje prosila zavod za blagovne rezerve za prednostno obravnavo obravnavo ponudbe. Pod vodstvom Zdravka Počivalška je bila podpisana pogodba v višini 4.1 milijona evrov med zavodom in podjetjem Mesi. Ventilatorji niso prišli pravočasno zato je bila pogodba stornirana. Podjetje Mesi je v polovični lasti Diane DimnikAndrej Marčič je lastnik štirih podjetij Aequalis, Integralis, Marand in Marand plus+, ki imajo v lasti več jaht Brioni, zasebno letalo in velik vozni park luksuznih avtomobilov. Jahte so bile izdelane v podjetju Vanda Yachts, katerega lastnik je bil Marčič, partner pa Božo Dimnik.

Andrej Marčič in splovitev motorne jahte BRIONI 44, ki se ga je udeležil Borut Pahor (2010)

Otok Mavricij, kjer igra golf Janez Janša, je raj za premožne Slovence in njihove bančne račune. Slovenija je tam odprla konzulat leta 2011, katerega vodi žid Andrew Slome, direktor golf resorta Sugar Beach. Andrew Slome je član Redu britanskega imperija (Order of the British Empire), kar pomeni, da je agent britanske kraljeve družine. Naslov slovenskega konzulata je Black Rock 2. Kot vemo je BlackRock tudi ime največjega invseticijskega sklada svetovne elite. Naključje!?

Naslov slovenskega konzulata na Mavriciju

Ni naključje, da so podjetja s sedežem na Mavriciju v zadnjih letih v Sloveniji kupovala več milijonov evrov vredno premoženje. Sklad  Greenbay Properties iz Mavricija z 900 milijonov evrov vrednimi naložbami leta 2018 ima tudi slovenske partnerje. Tukaj sta glavna predstavnika Janez Pergar, častni konzul Južnoafriške republike, nekdanji direktor Kompasa in pravnica Nevenka Črešnar Pergar, nekdanja agentka SDV in generalna sekretarka vlade Janeza Drnovška in sekretarka Kučanovega Foruma 21, članica upravnega odbora AmCham Slovenia in članica nadzornega sveta Luke Koper, ki jo vodi Franci Matoz, odvetnik Janeza Janše. Nevenka Črešnar Pergar je dobro usposobljena agentka globoke države. Zakonca Pergar sta zastopnika nepremičninskega sklada Greenbay Properties iz Mavricija, ki ima 900 milijonov evrov vredne naložbe samo v letu 2018. Sklad ima tudi slovenske partnerje, ki načrtno uničujejo slovenska državna podjetja in prenašajo denar na Mavricij, nato pa ga vlagajo nazaj v Slovenijo in postajajo lastniki družbenega premoženja. Lastnik sklada je eden najbogatejših Južnoafričanov, Des de Beer.

Seveda se vse skupaj nadaljuje in kot je videti gre vse skupaj v neskončnost, ob tem pa te povabim, če še nisi, da preberete tudi nekaj o levem voditelju Milanu Kučanu ( https://www.prebujanjezavesti.si/nekategorizirano/dosje-milan-kucan/). Oba skupaj sta vsekakor klaverna podoba slovenske države, kar pa ni nujno, da bi morala biti podoba slovenske domovine. Domovina smo ljudje in od nas je odvisno, kako postopamo in kaj podpiramo v našem vsakdanjem življenju. Vse dobro.

Z donacijo preko aplikacije ”buy me a coffe”, ki se odpre s pritiskom na ikono kozarčka (levo spodaj), mi lahko pokloniš ”kavico”. Za to podporo mojemu delu se ti že vnaprej zahvaljujem. Namreč le z ozaveščanjem sebe in drugih, se lahko ločimo od nevednosti, ki v svojem objemu drži ta svet. 

4.8 12 glasovi
Ocena članka
Naroči se
Obvesti me o
guest
7 Komentarjev
Starejše
Novejše Največkrat glasovano
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
7
0
Zanima me kaj meniš. Komentiraj! :) x
Copy link