Slovenski prostor

Ali smo že pripravljeni?

Dolgo je človek hodil, hodil kot hodec v spanju. Le redki so bili tisti, ki so brali in raziskovali, dvomili v to kar jim je bilo podajano kot resnica.
Nikoli jim ni bilo lahko gledati, še vedno jim ni, kako se je človek oddaljeval od narave in samega sebe skozi stoletja, tisočletja. Temu oddaljevanju je rekel napredek. In kam ga je pripeljala pot? Točno v ta trenutek danes!!!
Vse to kar se dogaja danes je delovanje univerzalnega zakona vzroka in posledice. In ker je posoda vzrokov polna, posledice tečejo preko roba.
Kdaj bo človek prenehal dodajati vzroke? Kako dolgo bo še pripravljen z malo ali skorajda nič nasprotovanja uživati zastrupljeno in gensko spremenjeno hrano? Kako dolgo bo trpinčil naravo in živali? Kako dolgo bo še ustvarjal zdravila, ki ne zdravijo, ampak vzdržujejo bolno telo? V zdravju pač ni zaslužka, milijarde prihajajo le skozi bolezni. Kako dolgo bo razvijal in podpiral tehnologije, ki škodijo njegovemu zdravju in uničujejo naravo?
Tisti najbolj uspešni v tem početju, ki so izgubili srce že davno tega, so človeka razdelili na raso, religijo in velikost njegovega premoženja…skozi tekmovalnost so mu podtaknili slo po več, mu tako pripeli pohlep…drugače ga pač niso mogli zasužnjiti. Pohlep po imeti več in več omogoča da človek dopušča, da njegovi zasužnjevalci diktirajo njegovo usodo, tako kot so jo diktirali skozi njegovo zgodovino. Ali ni čas da dojamemo besede:’ Merilo zdravja ni kako dobro ste prilagojeni prefinjeno bolni družbi’ (Krišnamurti).
Seveda pa to ni vsa zgodba in ni potrebno da je!!! Človek je odkril in razvil tudi dobre stvari, ki jih lahko uporabi za podporo življenja celotnega sveta, le če bo v njem prevladalo sočutje in občutek za sodelovanje. A bo zmogel biti človek spet sosed sosedu, a bo kmet iz sedanjega siromaštva spet postal gospod? A bo človek zamenjal hrup in potrošništvo za spokojnost in mir? Bo našel hvaležnost v ..ne kaj ima…samo da je?
Ne bodimo jezni na vlado in hkrati ne bodimo prestrašeni, ampak vzemimo svojo usodo v svoje lastne roke! Resnica je ta, da se samostojnost Slovenije še ni zgodila!!! Zgodila se bo, ko bomo samooskrbni in nihče ne bo lačen, brez strehe nad glavo in tople postelje. Le s sodelovanjem, vsi skupaj, bomo samozavestno premagali vse izzive. Ne izgubljajmo energije za slabo, usmerimo jo v povezovanje in podporo drug drugega. To ne pomeni da smo naivni in ne opazujemo dogajanje okoli nas…ampak kljub temu se odločajmo za svojo pot. Slovenci mi smo izjemen narod…močan in iznajdljiv…in ne pozabimo…dobro je naše srce.

0 0 glasovi
Ocena članka
guest
0 Komentarjev
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
0
Zanima me kaj meniš. Komentiraj! :) x
Copy link
Powered by Social Snap