Qanon

Trump in Q upanje za svet: ’’Resnica ali laž?’’ (1.del)

Že lep čas lahko sledimo svetovnemu fenomenu imenovanem Q in njegovim sledilcem, ki se imenujejo Anoni. Vsak dan znova opažamo vse več tako imenovanih ’’prebujenih’’ sledilcev Q-ja in vseh tistih, ki so prepričani, da bo Donald Trump rešil ZDA in ves svet pred t.i. ’’satanistično kabalo’’. Gibanje Qanon naj bi bila največja in najmogočnejša vojaško obveščevalna operacija v zgodovini človeštva. Ta vojaška obveščevalna skupnost naj bi bila sestavljena iz visoko izkušenih ’’belih čelad’’, ki so pripravljeni na aretacijo pripadnikov kabale.

Prepričanje Anonov, sledilcev Q-ja je, da bodo v času ’’Nevihte’’ (The Storm), pripadniki kabale aretirani, zbrani in usmrčeni. Gibanje Qanon, Q-Anon ali fenomen Q, ki se je začel okoli oktobra 2017 je uspel pritegniti veliko na smrt pripravljenih sledilcev, ki trepetajo za vsako sporočilo Q-ja. Vpliv skupin povezanih s tem gibanjem raste in prav tako tudi primeri umorov in ugrabitev, ki jih povezujejo s to skupino. Na Facebooku imajo skupine 1.64 milijonov članov in rastejo. Ti pripadniki se imajo za ’’prebujene’’, ki ’’zaupajo načrtu’’ in že štiri leta čakajo na ’’nevihto’’ in obljubljeno ’’Veliko prebujanje’’!

Anon zaupa ”Načrtu”

Glede omenjenega gibanja lahko zasledimo zanimivo značilnost, ki deluje kot varovalka katera ohranja verodostojnost celotnega gibanja. Namreč, Q in Trump v javnost spuščata ’’drobtinice’’, šifrirana sporočila in ostale sledi, ki jih je mogoče interpretirati na veliko načinov. Tako se vsi dogodki, ki se zgodijo v javnosti in so približno usklajeni z gibanjem QAnon, pripisani njemu. Na drugi strani pa kljub temu, da je bilo QAnonu že večkrat dokazano, da se moti, ostaja sledenje gibanju še vedno zelo veliko. Seveda zaradi izgovora, da je bilo sporočilo Q-ja pač napačno interpretirano.

Od kar se je začel omenjeni fenomen so objave anonimnega ’’Q-ja’’ pripomogle pri ustvarjanju vzporedne resničnosti, kjer bosta Bill in Hillary Clinton skupaj z vsemi pokvarjenimi demokrati, kmalu poslana v zaliv Guantanamo , ’’močvirska pošast’’ John Bolton ’’čisti’’ Washington, Julian Assange je rešen iz pripora v Londonu, papež je aretiran, iz podzemnih zaporov se rešujejo otroci, razbijajo se pedofilske mreže, ugaša se trgovina z ljudmi in adrenokromom, vlade padajo, … Ta resničnost Qanona je sestavljena kot mozaik in se odvija kot znanstvenofantastična vohunska novela, ki podrobno opisuje Trumpovo administracijo v borbi proti ’’Globoki državi’’.

”Globoka država”

V drugi resničnosti pa še vedno ne obstajajo nobeni trdni dokazi o kakšnih koli aretacijah globalne elite, pa vendar ’’prebujeni’’ še vedno verjamejo, da je vse kar se tiče glede Q-ja resnično. Pri tem vam bodo podporniki Qanona, kot dokaz da niso vse objave Q-ja brez vsebine, pokazali na PACER oz. na javni dostop do elektronskih evidenc sodišč, ki predstavlja ameriško podatkovno bazo sodnih evidenc za pritožbena, okrožna in stečajna sodišča. Pa vendar prisotnost povečanega števila ’’zapečatenih dokumentov’’ ni dokaz saj ne vemo kaj ti dokumenti vsebujejo. Vse kar je resničnega glede teh dokumentov, ki jih Q opisuje kot ’’naloge za aretacijo’’ je njihovo število. Gre za 1.077 dokumentov, kjer je naključno vzorčenje pokazalo, da je 83% zaprtih primerov sodnikov, le odobrenih vloženih prošenj in kazni za prometne prekrške. Gre za rutinske zadeve sodišč in ne obtožnice ali naloge za aretacijo!

Zanimivo je, da podporniki gibanja ne zmorejo sprejeti dejstva, da se je kmalu po izvolitvi za predsednika, Trumpova retorika spremenila, obljube pa so bile, kot je tipično za vse politike, pozabljene. Seveda iskalci resnice vemo, da je danes praktično nemogoče zasesti položaje moči, brez podpore in odobritve ’’kabale’’. Anoni verjamejo, da je Trump prelisičil kabalo in v ozadju ves čas pripravljal načrt za njeno rušenje. Ta scenarij ni podprt z nobenim transparentnim dokazom, ravno obratno saj je Trump na položaje moči in vpliva postavil najbolj zloglasne neokonzervativce, hkrati pa nadaljeval s politiko, ki ji je pred tem javno nasprotoval.

Trumpova ”ekipa”

Na Q-jev vlak se je precej hitro vkrcal tudi Alex Jones, ko je veliko pozornosti namenil analiziranju Q-jevim kriptičnim ’’drobtinicam’’. Pa vendar, kredibilnost Alexa Jonesa je pod vprašajem že lep čas saj nikakor ne zmore zaobjeti zionističnega vpliva izza globoke države, poleg tega pa posveča svoje naslovnice temu, kako so Trump in Republikanci dobri, med tem ko so Demokrati slabi. Ni dvoma o tem, da je veliko ljudi Alexa Jonesa in InfoWars uporabilo za začetek procesa prebujanja, da bi kmalu presegli njegovo omejeno in strankarsko perspektivo. Tisti, ki mislijo, da je ena politična stranka ’’dobra’’ in druga ’’slaba’’ je globoko nasedel levo-desni paradigmi. Tisti, ki pozna osnovno zavajanje preko deljenja, razume, da ’’Globoka država’’ ni ne leva in ne desna, to je samo njeno orodje, ki ohranja njeno oblast nad razdeljenim ljudstvom.

Alex Jones InfoWars

Če zmoremo videti mimo propagande lahko vidimo dejstva, ki jasno kažejo da je Trump in Q del kabale in njenega zavajanja prebivalcev ZDA in celotnega sveta. Da je vse le del skrbno pripravljene igre pokaže dejstvo, da kljub temu, da je Trump v javnosti napadal prakso Wall Streeta s populističnimi izjavami kot je ’’Ne bom dopustil, da se Wall Street izmaže z umorom’’ in ’’Wall Street nam je povzročil ogromne težave. Mi bomo obdavčili Wall Street’’, pa sam poseduje od 500.000 pa do 1 milijona dolarjev delnic v vsaki od ’’šestih največjih’’ investicijskih bank. To so zloglasne: Citigroup, JP Morgan Chase, Wells Fargo, Morgan Stanley in Goldman Sachs. Te banke, predvsem Goldman Sachs, predstavljajo osrčje ekonomskega sistema kabale in iz tega bazena je Trump polnil položaje moči v svoji administraciji.

Del Trumpovega ”portfolia”

Videti je, da Trump dobro igra vlogo za javnost, ko napada posamezne korporacije, med tem pa je njihov delničar. To se je zgodilo z Apple, kjer ima 2 milijona dolarjev delnic in Ford Motors, kjer ima za 1 milijon dolarjev delnic. Kljub temu, da javno napoveduje boj proti velikim korporacijam, sam poseduje deleže v farmacevtskih podjetjih kot so Pfizer, Merck, Celgene in GlaxoSmithKline, v verigi prodajaln Walmart in izdelovalcev Procter&Gamble in Johnson&Johnson. Poleg tega ima delnice različnih multinacionalnih naftnih podjetij kot so Shell, Chevron in Exxon Mobil. Trump je skeptik glede klimatskih sprememb, vendar ima deleže v Phillips 66, ameriškem multinacionalnem podjetju za energetiko, ki je partner pri postavljanju naftovoda v Dakoti, kjer se odvijajo velike demonstracije. Deleže ima tudi v Kinder Morgan, še enemu naftovodnem velikanu, ki se sooča z velikim odporom ljudi, zaradi načrtov da bi povezali kanadska nahajališča z mestom Vancouver v Britanski Kolumbiji. Poleg tega ima investicijo tudi v energetskem podjetju TransCanada, ki proizvaja cevi za naftovode. Populističen milijarder ima tudi druge lastniške deleže v Kanadi, vključno z 500.000 do 1 milijona dolarjev v Bank of Nova Scotia in Toronto Dominion Bank, ter do 5 milijonov delnic Royal Bank of Canada. Ob vseh investicijskih povezavah ima Trump dolgove z devet mestnimi številkami v nemški Deutsche Bank in kitajski Bank of China. Je lastnik delnic podjetij Boeing, Disney, Amazon, Microsoft,…

Vse njegove naložbe odkrivajo zakaj je Trump, kljub drugačnim obljubam, vpeljal davčne olajšave za bogate. Čeprav je Američanom obljubljal nova delavna mesta je bilo samo v letu 2020 v proizvodni dejavnosti izgubljenih 740.000 delavnih mest. Anoni mu želijo pripeti vlogo pacifista oz. svetovnega mirovnika, pa vendar podatki pravijo, da med tem ko je Obama v prvih 2 letih svojega predsednikovanja ukazal 186 napadov z droni v Jemnu, Somaliji in še posebno v Pakistanu, jih je Trump do leta 2018 v teh državah odredil 238. Pri tem je sprostil zahteve, ki opravičujejo takšne napade.

Dokaze, da je Trump srčen in dober voditelj ne zmore predstaviti niti najbolj vešč čarovnik, lahko pa s triki in zavajanjem izkoristi naivne ljudi, ki upajo in čakajo na rešitelja. Če takšen ’’odrešenik’’ obstaja to vsekakor ni Trump, prav tako kot to ni bil Barack Obama in vsi ameriški predsedniki poprej. Pod Obamo je veliko tistih na levi, polagalo upanje za reforme v roke karizmatičnega senatorja, ki je obljubljal Change oz. ’’spremembo’’. Ta podpora se ni spremenila niti po tem, ko je Obama nadaljeval in širil politiko Busha glede mučenja, preganjanja ’’žvižgačev’’, napadov z droni in imperialnimi vojnami v tujini. Tisti, ki so zavrnili to resničnost, so zatrjevali, da je edini način zagotovitve dolgo obljubljene ’’spremembe’’ le, če bi bili izvoljeni demokrati, ki bi jih financiralo več podjetij. Resnica pa je ta, da ni pomembno kakšna zgodba se prodaja javnosti, politika in moč kabale ostaja nespremenjena. Tisti, ki so zares prebujeni, ob tem vidijo, da sta Trumpov ’’Make America Great Again’’ in Q-jev ’’Trust the plan’’, samo nadaljevanje slogana Obame ’’Hope and Change’’ in vseh ostalih pred njimi.

Različni slogani… a enako zavajanje!?

5 2 glasovi
Ocena članka
Naroči se
Obvesti me o
guest
1 Komentar
Starejše
Novejše Največkrat glasovano
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
1
0
Zanima me kaj meniš. Komentiraj! :) x
Copy link