O sreči in življenju

Kaj smo pozabili?

To kar smo pozabili je to kaj pomeni biti srečen!!!

Predstavljajte si, da ste se izgubili v gozdu in da po njem tavate že dlje časa. Mraz je in sneg vam sega do pasu. Lakota vam razjeda želodec, tresete se od mrazu, sami ste… počasi se v vas naseljuje obup. Nato pa kar naenkrat zagledate soj luči… v vas se zbudi upanje in pospešite korak. Prebijete se do majhne lesene koče…iz njenega dimnika se vali dim…potrkate po vratih….in odpre vam stara preprosta ženička. Z toplim nasmehom vas povabi naprej. Brez besed vas posede ob staro kamnito ognjišče in v roke postavi vročo juho. Toplota vas nežno objame in ko poskusite juho bi stavili da je to najboljša juha, ki ste jo kdaj koli poskusili. In v tem trenutku zaznate….da ste srečni.

In naj vas vprašam, kdo je v resnici bogat? Bogat je tisti, ki ima nekaj kar se ne da kupiti!!!

Pred leti je antropolog iz zahodnega sveta predlagal otrokom enega izmed afriških plemen igrico. Pod bližnje drevo je odnesel košaro sadja in povedal otrokom, da košaro dobi tisti, ki prvi pride do nje. Ko je dal znak za začetek tekme, so se otroci prijeli za roke in skupaj stekli do košare in začeli uživati v sadju. Ko jih je dohitel jih je osupel antropolog vprašal zakaj so tekli kot eden saj bi lahko zmagovalec imel vso sadje le zase. Otroci so mu vzklikali: UBUNTU, UBUNTU, UBUNTU.

V jeziku Zulujev beseda ùɓúntʼù pomeni ČLOVEŠTVO in v prevodu pomeni ‘Sem zaradi tebe’ in to kar so otroci pripovedovali z vzklikanjem je to, kar smo vedeli kot človeštvo in kot posameznik v svoji ‘zibelki’. To je, da ‘le kako je lahko nekdo zares srečen, medtem ko so ostali nesrečni’. Prava sreča je ko je srečno naše okolje. SLOVENCI, BODIMO LJUDJE, BODIMO ČLOVEK V PRAVEM POMENU TE BESEDE!!! USTVARIMO SVET, KJER BOM SREČEN KER SI SREČEN TI!!!

4.7 7 glasovi
Ocena članka
Naroči se
Obvesti me o
guest
1 Komentar
Starejše
Novejše Največkrat glasovano
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje
1
0
Zanima me kaj meniš. Komentiraj! :) x
Copy link
Powered by Social Snap