Kje ste prebujeni ljudje?

Kje ste prebujeni ljudje?

V petek 15.5. se je na Trgu republike zbrala množica nekaj tisoč ljui, a le malokdo izmed njih je vedel kaj se v resnici dogaja. Le malokdo je videl, da se je odvila prava bitka med svetlobo in temo, bitka jeze do države in ljubezni do domovine, bitka prebujenih in bitka zaslepljenih. Kje ste prebujeni ljudje?

Vem ljudje, jezni ste. Razumem vas. Tudi sam sem bil v življenju veliko jezen. Le kako ne bi bil, ko pa v tej državi ni prihodnosti, ni možnosti za razvoj in blagostanje vseh. Le za posameznike, le za izbrance. A jeza zaslepi, piha v smer nasilja in nasilje vedno rodi nasilje. Vidim vas mladina, vidim vas ljudje. Nihče vam ni pomagal pri soočanju s tem svetom, zato ste klonili pod bolečino in nadeli oklep jeze. Verjamete, da je to lažje. Lažje je samo na površini, ampak posledica jeze je bolečina in najtežje se je soočiti z bolečino, ki smo jo prizadejali nekomu drugemu. In v petek … napadli bi policiste in policistke. To so očetje in matere, oni so tudi sinovi in hčere, bratje in sestre. Oni so samo ljudje. Zaslepljeni in ujetniki sistema, v katerega večina ne verjame več, a trenutno še ne vidijo izhoda. Oni potrebujejo ljubezen in sprejemanje, da bodo lahko spregledali. Kje ste prebujeni ljudje?

Poglejte, sam sem bil del skupine, ki je v petek dobila kazen 400 eur in to zame ni malo denarja. Za nikogar izmed nas ni! Poleg vsega truda, ki ga vlagamo v preporod naše ljube dežele, ki bo nudila blagostanje tudi njim in truda, da jih zaščitimo pred slepo jezo množice, smo bili kaznovani. A v njihovih očeh sem videl ujetnike, videl sem željo po razumevanju, videl sem strah pred neizpolnjevanjem zadanih ukazov, strah da izgubijo službo, strah, da bodo njihove družine lačne. V tem strahu ne vidijo in ne slišijo, da so ljudje že brez služb, da so ljudje že lačni, otroci so lačni. In samo huje bo če ne bomo stopili skupaj in obrnili ladje, ki jo vodijo najbolj zaslepljeni ljudje v deželi! Kje ste prebujeni ljudje?

Namreč, samo eno čustvo zamegli razum bolj kot jeza. To je pohlep. Pohlep ne pozna politične opredelitve, ampak povezuje leve in desne. Ali ni to resnica? Parlament je prežet s pohlepom in od tam se širi skozi vse državne inštitucije, vse do temeljev družbe. Večina ljudi je podkupljivih. In družba, ljudje temu pravijo ‘znajdel se je’. Vidite …

najprej mora s pohlepom in seveda jezo počistiti vsak sam pri sebi.

Koliko je vsega tega v nas samih? V petek sta do mene pristopili punci, ki sta želeli, da bi predvajali njuno glasbo, da naša ni dobra. Ena je rekla takšno bolj udarno! Pa sem ji rekel ali ima kakšen predlog. Rekla je, da jih ima milijon!!! Sem ji rekel da mi naj pove kakšno, ampak pogoj je, da ni nasilna. Predloga ni bilo še nekaj časa. In potem ji je kolegica rekla, da naj že pove kakšnega. Ona ji je pa odgovorila: “Ja pa če so vse takšne, nasilne.” Prijazno sem se jih nasmehnil in rekel: “Vidiš.” Razumela je. No, potem smo se vseeno zmenili za eno takšno, nenasilno. Oni sta bili srečni in jaz z njima. Žal mi je, da nisem punci objel. Vesel sem bil zanju in zase. Pa tako enostavno je lahko. Kje ste prebujeni ljudje?

Poglejte, vse te laži in kraje. Vse to je vredno obsojanja, ampak dejanj, ne ljudi! Ljudje, ki so trenutno v vladi so pohlepni in željni moči. Zakaj? Zato ker jih je strah. In strah jih je, ker imajo rane, katerih izvor najdemo v otroštvu. Ali mislite da je naključje, da sta prejšnji in sedanji predsednik vlade siroti? Onadva in vsi ostali, ki vodijo našo državo, so v resnici najbolj prestrašeni od vseh, najbolj izgubljeni, najbolj zavedeni. Kje ste prebujeni ljudje?

Oh, zaneslo me je. Vidite, želel sem samo povedati, da protesti niso samo protesti. Gre za preporod in da bi bil ta preporod človeški in v dobrobit vsakogar, mora iti preko prečiščenja. In skozi to mora vsak posameznik najprej sam pri sebi. Vsak posameznik se mora soočiti, zakaj je tako lahko sprejeti jezo in tako težko biti ljubezen. Vsak se mora vprašati kaj želi prinesti oz. kam gre.  Gre na protest, da izrazi jezo in neti jezo ali pa prihaja na zborovanje, kjer bomo izrazili čustva na varen način za vse. Izrazili bomo bolečino, si ponudili ramo podpore na poti k miru in ljubezni. Tako se bodo spletle povezave, ki jih nihče ne more pretrgati, nihče nikoli ogroziti. Slovenci, mi imamo to moč. Kje ste prebujeni ljudje?Kje ste prebujeni ljudje?

mi smo tisti, najmanjši a najmočnejši narod, ki bomo postavili temelje novega sveta z vrednotami, ki jih nihče ne bo mogel več spodkopati.

Mi smo na poti k trdnemu miru, v ljubezen in blagostanje za vse. Najprej za Slovenijo in potem še za preostali svet. Kje ste prebujeni ljudje?

Comments are closed.